Laatst bijgewerkt: 14-10-2021

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

16Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

35Verzamelde opmerkingen

Welkom bij ReviewBox Brasil! Vandaag gaan we het hebben over een onmisbaar stuk gereedschap in kantoorboekhandels en grafische winkels, en op de werktafels van handwerkslieden die met papier en dergelijke materialen werken: de guillotine. Je werk wordt er veel sneller en praktischer door!

Het kiezen van de ideale guillotine lijkt op het eerste gezicht gemakkelijk, maar in feite zijn er veel punten die geanalyseerd kunnen worden. Daarom hebben we in dit artikel alle mogelijke twijfels over deze zeer nuttige uitrusting verzameld en beantwoord. Het is tijd om een complete expert over het onderwerp te worden!
Belangrijk om te weten

 • De basisfunctie van een guillotine is het snijden van vellen papier. Het kan gebruikt worden in gebieden als handwerkwinkels, schrijfwarenwinkels en drukkerijen.
 • Er zijn guillotines die van één vel tot honderden vellen tegelijk kunnen snijden, wat zowel degenen helpt die een kleine ambachtelijke productie maken als degenen die zeer grote hoeveelheden moeten snijden.
 • Het hanteren van de guillotine is vrij eenvoudig, maar het kan wat oefening vergen om de perfectie te bereiken die nodig is voor het gebruik ervan bij handwerk.

Dit vind je misschien ook leuk

 • Gekleurde lijm: Hoe kies je de beste op 2021?
 • Dubbelzijdig plakband: welke versie is het beste op 2021?
 • Weekmaker: Hoe kies je de beste op 2021?

Beste Guillotine: Onze selectie

Om het artikel te beginnen helpen we je aan het ideale guillotinemodel voor je werk! We hebben een paar toppers geselecteerd die echt een nadere beschouwing verdienen!

Koopgids

We weten dat als je op zoek bent naar alle specificaties van de guillotine, dat komt omdat dit product heel belangrijk kan zijn in je werk. Onze missie is je te helpen met antwoorden!

In onze koopgids brengen we je veel pertinente vragen over het kiezen en gebruiken van een guillotine!

Imagem mostra uma pessoa cortando uma grande quantidade de papéis de uma só vez em uma guilhotina.

Sommige guillotines hebben een enorme capaciteit en worden gebruikt in grote drukkerijen. (Bron: Jacek ZiÄ…bski / 123rf.com)

Wat is een guillotine en waar wordt hij voor gebruikt?

De primaire functie van een guillotine is vrij eenvoudig: papier snijden. Maar het doet dat snel en efficiënt, er is alleen een hefboom voor nodig, en zonder bramen of kromme randen achter te laten.

Zijn naam, hoewel een beetje morbide, komt van het mechanisme dat het gebruikt. De vellen worden op een oppervlak gelegd en het deel met de zaag wordt neergelaten, waardoor alle noodzakelijke sneden gemaakt worden.

Naast voorwerpen als linialen, perforators en lijm is de guillotine een van de meest fundamentele stukken voor wie met handwerken bezig is en zich toelegt op de vervaardiging van notitieboekjes, plakboeken en dergelijke. Het is ook heel belangrijk in kantoorboekhandels en, in zijn grotere en meer industriële versies, in drukkerijen.

Wist je dat het guillotinemechanisme eigenlijk ontstaan is als methode om te onthoofden?

Dit gebeurde echter al lang vóór de Franse Revolutie: Er zijn gegevens over het gebruik ervan, zelfs in Rome, rond 340 v. Chr.

Het gebruik van het mechanisme in de Franse Revolutie werd ingegeven door de arts Joseph-Ignace Guillotin, die het zelfs een naam begon te geven. Hij geloofde dat dit een humanere vorm van executie was dan ophangen of eenvoudig onthoofden met een zwaard.

Wat zijn de voordelen van een guillotine?

De guillotine kan een klus versnellen door meerdere vellen papier tegelijk door te snijden. Dit alles met precisie en perfectie, zonder enige vorm van braam of beschadiging achter te laten.

Dus, wat je werkterrein ook is, het zal je ongetwijfeld twee dingen opleveren: snelheid in uitvoering en uitmuntendheid in afwerking.

Het is veilig en heel eenvoudig in het gebruik, zodat je er snel vertrouwd mee raakt.

De enige duidelijke nadelen zitten in de levensduur van het blad: Hij moet voortdurend geslepen worden, en zelfs dan gaat hij meestal niet lang mee (gemiddeld 800 sneden). Dit kan tot wat extra uitgaven leiden.

Als je productie van papierambachten niet zo groot is, is de kosten-baten verhouding misschien niet zo positief.

Zie onderstaande tabel voor de belangrijkste voor- en nadelen van de guillotine:

Voordelen
 • Snelheid en efficiëntie bij het snijden van vellen papier
 • Maakt een perfecte snede, zonder bramen achter te laten
 • Het hanteren is vrij eenvoudig
 • Het gebruik is veilig
Nadelen
 • Het mes moet voortdurend geslepen worden
 • Je moet het mes na een bepaald aantal keren gebruiken vervangen
 • Aanschaf is misschien niet de moeite waard als je niet voortdurend met papier werkt

Guillotine of papierruimer?

Een vraag die je bij je aankoop kunt hebben is: kun je beter voor een guillotine of een papiersnijder gaan?

Guillotine en snijder werken op een vergelijkbare manier en hebben hetzelfde doel.

Beide apparaten werken op een vergelijkbare manier en hebben hetzelfde doel. Het verschil zit in het blad: Terwijl in de guillotine de werking van een hefboom is, is die in de navulmachine als een scheermes, dat recht en gelijkmatig naar het papier gaat.

De navulmachine is een apparaat dat ontworpen is voor producties die wat kleinschaliger zijn en een gedifferentieerde afwerking vereisen. Het kan natuurlijk maar een paar vellen tegelijk snijden, maar maakt verschillende soorten sneden mogelijk.

Het grote verschil is dat de sneden in verschillende posities en hoeken gemaakt kunnen worden, waardoor meer artistieke vormen aan de vellen gegeven kunnen worden.
De waarden zijn vergelijkbaar.

We vergelijken hieronder de twee uitrustingen:

Guillotine Trimming
Snijcapaciteit Kan variëren tot 400 vel per keer Zelden meer dan 10 vel per keer
Snijmogelijkheden Recht snijden Recht snijden, kartelsnede, golfsnede, vouwsnede
Indicaties Eenvoudige en grootschaligere productie Artistieke productie die speciaal formaat snijden vereist

[email protected]

Je hoeft immers alleen de vellen op het oppervlak van de machine te leggen en de hendel met het blad te laten zakken. In een kantoorboekhandel of drukkerij is er niet veel anders te doen.

Maar als je precisie en perfectie in de kleinste details nodig hebt, zul je merken dat herhaling ingewikkeld kan zijn.

Steeds dezelfde snede houden, op hetzelfde punt op de vellen, is immers niet zo eenvoudig, zeker niet als er geen maten op het oppervlak van de guillotine staan.

Persuna utilizando guillhotina

Op het eerste gezicht lijkt het gebruik van een guillotine heel eenvoudig. (Fuente: Rassameesritrakool: 54232090/ 123rf.com)

Koopcriteria: Waarop letten bij de aanschaf van een guillotine

Nu je de aspecten en voordelen van de guillotine kent, is het tijd om het te hebben over enkele technische zaken die bij de aanschaf van belang kunnen zijn

 • Velcapaciteit
 • Grootte van de top
 • Weegschalen
 • Afwerking

Hieronder gaan we dieper in op elk van hen.

Bladcapaciteit

Je vindt guillotines die van slechts één vel tegelijk tot zo’n vierhonderd tegelijk kunnen snijden. Je keuze zal moeten afhangen van de vereiste productieschaal.

Als je een kleine ondernemer bent, die werkt met bestelformulieren, visitekaartjes of notitieboekjes, kan het aantal laag zijn. Heb je echter een drukkerij en moet je op grote schaal produceren, dan zul je er een moeten kiezen die veel vellen tegelijk snijdt. De keuze vloeit gewoon voort uit de vraag!

Imagem mostra uma pessoa cortando pequenas fotografias em uma guilhotina.

Er zijn guillotines die kleiner zijn en meer geschikt voor handwerk. (Bron: andreadonetti / 123rf.com)

Topmaat

De maat van de top heeft te maken met de maximum maat papier die een guillotine kan snijden. En nogmaals, wat bepaalt welke voor jou ideaal is, is precies je werk.

Het heeft geen zin om een guillotine te hebben die bijvoorbeeld A3 vellen kan snijden, als je niet met dit soort papier werkt. Je moet de maximale afmetingen kennen die in je productie gebruikt worden en van daaruit de ideale uitrusting kiezen.

Schalen

Schalen op het oppervlak van de guillotine helpen bij de precisie van de sneden.

De belangrijkste merken van guillotines weten dat schalen op het oppervlak van de uitrusting veel helpen bij de precisie van de sneden die herhaaldelijk gemaakt worden. Daarom leggen ze linialen of getekende vierkanten op het tafelblad om te helpen bij het productieproces.

Zoek een guillotinesnijder met schalen en afmetingen die je kunnen helpen bij het werk dat je het vaakst doet. Zo wordt het gemakkelijker de perfectie te bereiken om steeds precies dezelfde snede te maken.

Afwerking

Als je een werkstuk koopt, of het nu een guillotine, een papierversnipperaar of een airbrush is, heb je één fundamentele zorg: dat het lang meegaat, zodat je niet gedwongen wordt meer geld uit te geven aan een nieuwe.

Beoordeel daarom de kwaliteit van de materialen die in je guillotine gebruikt worden, zoals de samenstelling van de plug en het blad. Hoe duurzamer en resistenter ze zijn, hoe beter.

Beoordeel ook de gebruiksduur van het blad, die meestal in de productbeschrijving vermeld staat. In het ideale geval hoef je het niet zo snel te veranderen!

(Image source: Pablo Hidalgo / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies