Last updated: 07-10-2021

How we pick our products

7Products analyzed

21Hours invested

6Studies researched

30Comments collected

Het is omslachtig en vermoeiend om de ramen in je huis schoon te maken. Ze worden om allerlei redenen vuil, zoals door regen of wind. Zelfs vet dat zich ophoopt door handafdrukken of door de kleine thuis die er plezier in heeft gezichten te trekken en er zijn gezicht tegenaan te drukken. Maar tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden die ons werk kunnen verlichten.

We moeten ze gewoon evalueren naar ons budget en onze behoeften. We hebben geen excuus om het glazenwassen te laten voor wanneer we er zin in hebben. De modellen op de markt bieden interessante alternatieven. Onder de keuzemogelijkheden vinden we glasreinigers met magneten of stofzuigers, en ook robots. Bovendien hebben ze accessoires die het werk gemakkelijker maken.
Belangrijk om te weten

 • Het schoonmaken van de ramen in je huis is essentieel. Niet alleen voor het beeld dat we laten zien. Bovendien, als de ramen schoon zijn, verlichten we het interieur en is de sfeer veel aangenamer.
 • Er zijn vele modellen verkrijgbaar, zodat je er een kunt vinden die het beste bij je budget past en zijn functie vervult.
 • Raamreinigers zijn een ideale oplossing geworden om ramen in korte tijd schoon te maken.

Beste Glasreiniger: Onze selectie

Shopgids: Wat je moet weten over ruitenreinigers

Het eerste waar je op moet letten voordat je een ruitenreiniger koopt, zijn je behoeften en waar je het voor zult gebruiken. Je kunt dan beslissen welke je gaat kopen. Als de traditionele. Of heb je liever een model met magneten om tegelijk de binnenkant en de buitenkant van het glas schoon te maken. Of zelfs een automatisch model om goede resultaten te krijgen. Je moet niet alleen nagaan hoe handig dit product is, maar ook of het je tijd bespaart.

Denk eraan je ramen schoon te maken op bewolkte dagen, niet op zonnige. Zelfs niet als het waait. (Bron: Photolight2: 151795527/ 123rf)

Wanneer en hoe ontstond de glazenwasser?

Er is geen zekerheid over hoe de glazenwasser bedacht werd. Men denkt dat het ontstaan is na de uitvinding van de voorruit, toen de behoefte ontstond om de ruiten van voertuigen schoon te maken. De Amerikaanse Mary Anderson (1866-1953) keek tijdens een bezoek aan New York in de winter van 1903 toe hoe de bestuurder van de tram die haar vervoerde, meermalen uitstapte om de sneeuw die zich op de ruiten had opgehoopt te verwijderen. Bij haar thuiskomst stelde ze zich ten doel een manier te bedenken om vuil, regenwater, modder, stof of sneeuw van de voorruit te verwijderen zonder de auto te hoeven stoppen.

Het nut van het schoonmaken van autoruiten werd overgebracht naar het huis. De ruitenreiniger die we vandaag kennen is het resultaat van de genieën die dit gereedschap uitvonden, dat in de loop der jaren geperfectioneerd werd. Bijgevolg zijn er tot nu toe robots uitgevonden om deze functie uit te voeren.

Welke soorten glazenwassers zijn er?

Momenteel zijn er verschillende soorten glazenwassers op de markt, afhankelijk van hoe ze werken.
Handmatige ruitenwissers Magnetische ruitenwissers Elektrische ruitenwissers Robotische ruitenwissers
Ze bestaan uit een rubber en een “T” vormig handvat, alle vloeistof wordt weggesleept om de oppervlakken brandschoon achter te laten Ze zijn een uitstekende optie voor ramen waar de toegang aan een of beide kanten van het glas moeilijk is Het zijn waterzuigers, waarvan het mondstuk twee rubbers heeft waardoor de zuiging plaatsvindt Ze werken met grote autonomie, we doen niet mee aan het reinigingsproces
Ze hebben vooraf water of een zeepoplossing nodig, het oppervlak wordt gewreven voor we verder gaan met het schoonmaken van het glas Het bestaat uit twee delen met magneten, die, als ze dicht bij elkaar geplaatst worden, met elkaar verbonden zijn en waarvan de matten verantwoordelijk zijn voor het verspreiden en dan absorberen van alle vloeistof uit het glas Het wasmiddel moet op het glas aangebracht worden, en dan gaan we verder met het drogen ervan Het wasmiddel wordt op de matjes gelegd, plaats het op het schoon te maken glas tot het eraan kleeft
Ze zijn multifunctioneel Ze hebben een veiligheidskoord om te voorkomen dat het deel dat niet wordt vastgehouden op de vloer valt Ideaal voor grote vlakke oppervlakken Het reinigt hoge of moeilijk bereikbare oppervlakken

Hoe maak je glas schoon?, Hoe krijg je ze perfect?

Wil je leren hoe je je ramen brandschoon kunt houden? Experts op dit gebied belichten een reeks tips die we moeten gebruiken

 • Het is het beste om op een bewolkte dag schoon te maken. Als het zonnig is, droogt elk product dat je gebruikt heel snel.
 • Ramen moeten altijd van boven naar beneden schoongemaakt worden. Wissel de richting van de reiniging af, afhankelijk van het gezicht van het glas. Gebruik horizontale streken aan de buitenkant en verticale streken aan de binnenkant (of omgekeerd). Zo weet je aan welke kant nog sporen zitten en kun je ze gemakkelijker verwijderen.
 • Wil je dat het glas langer meegaat, kies dan een glasreiniger die vuil, stof en water afstoot.
 • Gebruik microvezeldoekjes, want die laten geen resten achter en houden het glas sprankelend schoon. Je kunt ook kiezen voor oude lappen die je thuis hebt. Ze zijn ideaal voor perfecte resultaten.
 • Gebruik een telescopische glazenwasserstaf. Ideaal voor het schoonmaken van ramen die te hoog zijn. De verbinding van de uittrekbare staf met de reinigingsspatel maakt het mogelijk hem te gebruiken op hoogtes tot bijna 4 meter. Bovendien zitten er een zuigmond en een trekker voor het verwijderen van ingewerkt vuil in de kop.
 • Koffiefilter: Hiermee kon je het glas schoonmaken, om krassen en vlekken te voorkomen.

Verhoog dat gevoel van comfort door kaarsen of een luchtverfrisser in staafjes te doen.

De stappen die je kunt volgen om je ramen brandschoon te krijgen

 1. Leg er een oude handdoek of laken op om vlekken op de vloer te voorkomen.
 2. Verwijder de rommel: We moeten al het oppervlakkige vuil van het glas verwijderen, en ook van de kozijnen, jaloezieën of andere elementen die het glas later vuil kunnen maken. Doe dit met een pluisvrije doek of stofdoek.
 3. Aanbrengen van de glasreiniger: Breng de glasreiniger bij voorkeur aan op de doek en niet op het glas, zoals men meestal denkt.
 4. Veeg altijd van boven naar beneden.
 5. Verspreid de glasreiniger rechtstreeks of met een doek of spons.
 6. Veeg af met de rubberen wisser.
 7. Om geen sporen op het glas achter te laten, moeten de binnenkant en de buitenkant met verschillende bewegingen afgeveegd worden: de ene verticaal en de andere horizontaal.
 8. Veeg droog met een pluisvrije doek.

Wat is het juiste gereedschap om glas schoon te maken?

Je ramen of erkers kunnen van alles bevatten, van vogelpoep, vastgeplakt papier, dode insecten en organische resten. Moeilijk te verwijderen met alleen water en afwasmiddel. Daarom moet je al het gereedschap bij de hand hebben om je ramen en glasoppervlakken brandschoon te houden

 • Een goede ruitenreiniger.
 • Water en een speciale zeep. Er zijn speciale producten op de markt.
 • Een emmer of glazen emmer om effectief schoon te maken.
 • Pluisvrije doeken. Microvezeldoeken zijn ideaal, vooral die met een gerimpelde kant om vuil te verwijderen en een gladde kant om te poetsen.
 • Een rubberen trekker: deze verwijdert het product nadat het is opgebracht en met een spons is geschrobd.
 • De verlengschraper met zijn vervangmessen.
 • Papier om de zuigmond of de raamreinigingsgeleider schoon te maken.
 • Een telescopische steel om hoge plaatsen te bereiken.
 • Raamreinigingsdoekjes.

Het is nodig reserveonderdelen te hebben van de rubbers die in de glasreiniger verwerkt zijn, want ze verslechteren na verloop van tijd.

Het is handig er rekening mee te houden dat bij grote stukken zoals glas in lood en gebrandschilderd glas speciale glasreinigers gebruikt moeten worden. In die zin moet je evalueren welke glasreiniger voor jou het beste is. Evenzo, als je thuis veel glas hebt, is een heel goede optie een automatische robot te kopen die je veel tijd bespaart.

Waarom is het belangrijk de ruiten schoon te maken?

Huishoudelijke schoonmaak is een routine die we dagelijks moeten uitvoeren. We verwaarlozen echter vaak het glazenwassen omdat het zo vervelend is. In feite zullen we uitleggen waarom het ook belangrijk is er rekening mee te houden: Vermijd glasbederf: glas dat niet goed onderhouden wordt, verslechtert en vervult zijn functie slechter. Verbetert onze eigen levenskwaliteit: een goed uitzicht naar buiten houden, geeft ons emotioneel kracht om ons te verwonderen over de natuur of de buitenomgeving.

Bovendien, als we vuile ramen hebben, onttrekken we ook licht aan ons eigen huis. Minder verwarmingscapaciteit: met vuile ramen wordt een groot deel van het licht dat een kamer binnenvalt verspild. Daardoor gaat ook een deel van de energie verloren. Het goede imago van je huis of bedrijf: onreine ramen spreken erg slecht over je huis en/of bedrijf. Betere duurzaamheid: Regelmatig ramen schoonmaken kan de levensduur van elk stuk glas verbeteren. Als stof en vuil zich gedurende langere tijd op het oppervlak blijven ophopen, gaan na verloop van tijd de prestaties van het glas en de isolatie achteruit.

Hoe moeilijk bereikbaar glas schoonmaken?

Er zijn plaatsen die heel moeilijk bereikbaar zijn. Soms moeten we op een ladder klimmen en een stok met een handvat gebruiken, maar dit is geen doeltreffende oplossing. Het kan ook heel gevaarlijk zijn. Daarom zijn er apparaten op de markt waarmee je glas in ontoegankelijke ruimten kunt schoonmaken. De volgende opties zijn beschikbaar: Stoomreinigers: Deze stoomreinigers worden gebruikt om vuil van oppervlakken te verwijderen met stoom. Ze ontsmetten ze ook van schimmels en bacteriën. Met deze toestellen hoeven we geen ontvetters, schuurmiddelen of chemische producten te gebruiken. Het is ontworpen om onzuiverheden te verwijderen met behulp van de kracht van water onder druk. Het is een 100% ecologisch product.

Raamreinigingsrobots: Dit zijn zeer functionele en snelle toestellen om moeilijk bereikbare ramen schoon te maken. Bovendien is hun bediening praktisch autonoom, en biedt ons het voordeel dat we tijd besparen. Draadloze elektrische apparaten: Ze werken op batterijen, wat ze zeer veelzijdig maakt als het erom gaat in elke hoek te komen. Ze maken hardnekkig vuil veel beter schoon.

Denk er altijd aan om van boven naar beneden schoon te maken. (Bron: Belchonock: 98038407/ 123rf)

Hoe maak je zelfgemaakte glasreiniger

Als je liever natuurlijke producten gebruikt of allergisch bent voor chemische middelen, geven we je in dit deel enkele tips voor het maken van een glasreiniger. In feite bevatten veel artikelen op de markt ammoniak, dat een uiterst irriterend en giftig gas is. Als je voor een milieuvriendelijke optie kiest, zijn deze dus net zo effectief als de fabrieksmatig gemaakte. Witte azijn: dit is het aanbevolen alternatief om glas schoon te maken. Een van de goedkoopste reinigers die je kunt gebruiken, wat zijn de mogelijkheden die we kunnen gebruiken?

 1. Sommige mensen gebruiken het samen met zuiveringszout en water.
 2. Anderen gebruiken gewoon warm water met de witte azijn. Meng maximaal 1 liter azijn voor elke 5 liter warm water in een emmer.
 3. Met citrusvruchten: Meng azijn met citroen- of sinaasappelschil. Bij de bereiding moet men de vloeistof twee weken laten indikken. Daarna wordt het door een zeef gefilterd en dan kunnen we beginnen met het schoonmaken van het glas. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat als je het droogt, het glas ernstig kan verkleuren.

Als je het mengsel in een spuitfles doet, is het veel beter om het op het glas aan te brengen. Je kunt het ook bewaren voor later gebruik.

Met stijfsel: Dit is ideaal voor het schoonmaken van bevlekte spiegels en glasoppervlakken. Verdun het zetmeel met heet water. Leg het op het glas en als het mengsel droog is, wrijf je over het glas met in azijn gedrenkt papier of krant om resten weg te vegen. Met papier: Als je deze optie kiest, gebruik je eerst glasreinigers of ammonia/azijn en veeg je daarna met papier, dat uiteindelijk nat wordt. In dit geval moet je er verschillende gebruiken tot het glas schoon is. Wrijf echter niet te krachtig, want dat kan krassen op het glas veroorzaken en vlekken door de inkt. Met alcohol: Dit is uitstekend omdat het vet kan oplossen.

Het droogt ook snel en je hoeft er alleen een droge, schone doek voor te gebruiken, zodat het geen resten of vlekken op het glas achterlaat. Met ammoniak: Hoewel het erg giftig en vervuilend is, geven sommige mensen er de voorkeur aan omdat het de eigenschap heeft het glas perfect en glanzend achter te laten. Als je het wilt gebruiken, moet je het oplossen met water; de hoeveelheid ammoniak en water staat meestal op de verpakking aangegeven. Probeer, indien mogelijk, het niet te gebruiken. Er zijn andere reinigers op de markt die milieuvriendelijker en even efficiënt zijn.

Aankoopcriteria

In dit gedeelte geven we je een reeks richtlijnen en suggesties die je kunnen helpen bij de aankoop van een glazenwasser. Het doel is je te helpen een kwaliteitsproduct te kiezen dat aan je behoeften beantwoordt. Het is essentieel dat het model dat je kiest in staat is diep en in de kortst mogelijke tijd te reinigen.

Gewicht en afmetingen

Het is belangrijk rekening te houden met het gewicht en de afmetingen van de ruitenreiniger. Met deze informatie zullen we weten of we hem zullen kunnen manoeuvreren. Zoek zelfs een geschikte plaats om het op te bergen. Bij het uitvoeren van allerlei huishoudelijke taken is comfort een belangrijke factor. In die zin moeten we een compact, licht en gemakkelijk te vervoeren model kiezen.

Het is ook belangrijk dat het een ergonomisch ontwerp heeft. Het moet goed in de hand passen. Ook al is hij licht van gewicht, we kunnen hem heel comfortabel vasthouden en manipuleren. We moeten het kunnen vasthouden en zonder veel moeite van de ene kant naar de andere kant kunnen bewegen. Het gewicht en de grootte van de glasreiniger zijn belangrijk omdat we ons soms in lastige posities zullen moeten bevinden.

Je kunt vingerafdrukken verwijderen door over het oppervlak te wrijven met een beetje water vermengd met alcohol. (Bron: Marctran: 83500295/ 123rf)

Bruikbaarheid

Huishoudelijke schoonmaaktaken kunnen soms erg vermoeiend zijn, vooral als het gaat om het schoonmaken van bijvoorbeeld grote ramen of de grote glasruiten van een terras. Het is daarom heel belangrijk om rekening te houden met ergonomie. Ook de bruikbaarheid van de verschillende op de markt verkrijgbare opties. Als je rekening houdt met deze richtlijnen, zul je producten kunnen kopen die praktisch en nuttig zijn.

Het is van vitaal belang te weten hoe je je geld moet investeren. In die zin moeten glazenwassers glas, tegels, de ruiten van je auto, en zelfs andere platte oppervlakken kunnen reinigen, zodat ze veelzijdig zijn. Ook het waterreservoir moet in aanmerking genomen worden – hoe groter de capaciteit, hoe groter het rendement. Het zou een goed idee zijn om te voorkomen dat je het reservoir moet legen.

Reinigingssysteem

Als er één element is dat de verschillende raamreinigingszuigers van elkaar onderscheidt, dan is het de reinigingsmethode die ze gebruiken. De meeste modellen gebruiken een vloeibaar zuigsysteem dat op het oppervlak van het glas wordt gegoten.

Er zijn echter enkele variaties die de taak doeltreffender maken. In feite zijn er bepaalde apparaten die praktischer zijn dan andere, en soms zijn ze alleen voor een bepaald soort wasgoed ontworpen. Bij vrijwel alle merken op de markt hebben deze producten rubberen lippen. Als we daar nog aan toevoegen dat ze een flexibele hals hebben, een eigenschap die ze in staat stelt moeilijk bereikbare hoeken en/of hoekjes schoon te maken, zal de reiniging grondiger zijn. Een ander element om rekening mee te houden is dat ze een zeemkanon hebben om aangekoekt vuil te verwijderen. Met deze hulpmiddelen kun je optimale resultaten bereiken.

Stofzuiger

Dankzij de technologie kan het schoonmaken van ramen een gemakkelijker klus zijn dan vroeger. Er zijn moderne glazenwasserszuigers in de handel die niet alleen schoonmaken, maar ook hulpmiddelen bevatten die ervoor zorgen dat het overtollige water geen sporen achterlaat of het schoonmaken vuil maakt. Als we daar de veelzijdigheid in gebruik aan toevoegen, hebben we een heel efficiënt apparaat, want het maakt zowel glas als alle soorten gladde oppervlakken schoon.

Bovendien bieden deze apparaten verschillende accessoires. Ze variëren van de basisversie, met de fles, kop en doek, tot die met een batterij, veiligheidskabel of telescopische stokken. Deze producten bieden aanzienlijke tijdwinst. Ook dankzij hun draagbaarheid en gebruiksgemak is onze inspanning geringer. Belangrijke aspecten bij de keuze van dit type produkt.

Batterij en autonomie

Bij modellen van elektrische ruitenreinigers moeten we letten op het type batterij en de autonomie van het produkt. Kwaliteitsaccu’s hebben een hogere capaciteit en kortere oplaadtijden. In deze zin is het raadzaam een toestel aan te schaffen dat voldoende laadminuten kan bieden om de hele klus in één keer te kunnen klaren. In deze zin is het raadzaam een model aan te schaffen dat een batterij met lange levensduur heeft. Hoe langer de batterij meegaat, hoe langer je hem kunt gebruiken en hoe beter de resultaten.

Volgens deskundigen op dit gebied is het raadzaam dat ze minstens 20 tot 30 minuten gebruikt kunnen worden. Die met een hogere capaciteit kunnen een uur werk leveren, waardoor je met een enkele lading een aanzienlijke hoeveelheid glas kunt schoonmaken. Het andere element dat we moeten beoordelen is de geschiktheid van de tank, die aan de batterij gekoppeld is.

Volgens deskundigen op dit gebied moeten compacte en zuinige modellen een inhoud van minstens 0.1 liter hebben. Terwijl het voor grotere producten ongeveer 0.25 liter of meer kan zijn.

Samenvatting

Het onderhoud en de reiniging van glas en vensters vergt zorg en aandacht om een optimaal resultaat te bereiken. Om het meest geschikte model te kiezen, moeten we rekening houden met het oppervlak waarop het gebruikt zal worden. Bovendien moet je nagaan welke groep accessoires het meest geschikt is. Hoewel alle modellen een aantal basiskenmerken gemeen hebben, moet er rekening mee gehouden worden dat het gereedschap en de bediening enigszins kunnen verschillen.

Op dezelfde manier is het van essentieel belang dat de glazenwasserszuigmond voor veel taken gebruikt kan worden, om te zorgen dat je investering de moeite waard is. Kies je voor een elektrisch apparaat, dan moet je rekening houden met de levensduur van de batterij, om je taak comfortabel te kunnen uitvoeren. Je moet ook rekening houden met de capaciteit en het systeem om de container te legen, dat snel en gemakkelijk moet zijn. (Bron van het plaatje: vershininphoto: 131909050/ 123rf)

Reviews