Laatst bijgewerkt: 06-10-2021

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

21Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

30Verzamelde opmerkingen

Tegenwoordig heeft huidverzorging aan belang gewonnen dankzij de vooruitgang en de dermatologische adviezen die ons eraan herinneren dat we met eenvoudige stappen onze opperhuid in goede conditie kunnen brengen of houden. Specifiek hebben we het hier over het gezichtsmasker, dat deel is gaan uitmaken van de dagelijkse routine en dat in hoge mate helpt om rimpels, mee-eters en andere problemen die ons zo complex maken te verminderen.
Belangrijk om te weten

  • Onthoud dat het belangrijk is een dermatoloog te raadplegen voordat je nieuwe producten op je gezicht aanbrengt.
  • Alle behandelingen hebben enige tijd nodig om zich aan te passen, verwacht geen resultaat bij de eerste toepassing, soms duurt het wat langer voor het effect heeft.
  • Soms zijn er bepaalde producten die onze acne opwekken of doen toenemen, raadpleeg ook een voedingsdeskundige om het probleem vanuit alle perspectieven te kunnen aanpakken.

Beste gezichtsmaskers: Onze selectie

Shopgids: Wat je moet weten over een gezichtsmasker

Het is duidelijk dat we, wanneer we het over ontspanning hebben, dat associëren met een ontspannende gezichtsbehandeling en massage. Het is niet altijd in onze dagelijkse routines opgenomen, maar wel als we op zoek zijn naar een wekelijkse vochtinbrengende behandeling voor ons gezicht. Hieronder staan enkele punten om rekening mee te houden.

Vergeet niet altijd de ingrediënten te controleren om mogelijke allergieën te vermijden. (Bron: isabellwinter: t7_CN7g5aRA/ unsplash)

Waarvoor dient een gezichtsmasker?

Er zijn veel variaties en soorten gezichtsmaskers. De realiteit is dat je altijd de ingrediënten op de verpakking moet lezen en de werking die ze hebben als ze in contact komen met je gezicht. Sommige dienen als vochtinbrengende crème, andere als anti-verouderingsmiddel of anti-acne, de waarheid is dat je altijd rekening moet houden met de inhoud ervan. Op dezelfde manier moet je eerst weten voor welke producten je allergisch bent, om een ongewenst bezoek aan de dokter te voorkomen. Bij twijfel is het ideaal altijd een beetje te testen op kleine plekjes van de huid van de hand of achter het oor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het product?

Voordelen
  • Ze helpen ons gezicht er schoner en aangenamer uit te zien
  • het is een feit dat samen met een goed dieet en professionele dermatologische begeleiding grote veranderingen worden bereikt
  • ze dienen ook om je stressniveau te verlagen en je een gevoel van rust te geven.
Nadelen
  • Overmatig gebruik kan je huid irriteren of beschadigen
  • Je hebt waarschijnlijk een kit met ondersteunende producten nodig voor een grotere doeltreffendheid
  • Een aankoop die niet bij je huidtype past kan het probleem dat je probeert te behandelen vergroten.

Zijn zelfgemaakte gezichtsmaskers aan te bevelen?

Dit punt is een van de meest geraadpleegde op het internet en de realiteit is dat je tegenwoordig veel influencers ziet die maskers maken met dubieuze producten en dit kan ons zekerheid geven. Indachtig dat het onze huid is en iets zo blootgesteld en gevoelig als ons gezicht, is het niet aan te raden zelfgemaakte producten aan te brengen omdat dat allergische reacties of infecties kan veroorzaken.

Hoe weet ik of het masker goed is voor mijn huidtype?

Specifiek in dit geval benadrukken we dat het belangrijk is altijd een dermatoloog te raadplegen om ons huidtype te kennen en te weten hoe we het probleem dat we hebben kunnen bestrijden, hetzij door mee-eters, vette huid, acne of droge huid. Daarom wordt op elk product altijd duidelijk gemaakt of het voor de gevoelige huid is, voor mensen die last hebben van acne of voor mensen die moeten hydrateren.

Wat zijn de alternatieven voor gezichtsmaskers?

De alternatieven zijn eigenlijk legio, want de reinigingsroutine vereist een set producten en een specifieke volgorde van aanbrengen, zoals reinigingsgel, lotion, reinigingsdoekjes, micellair water en nog veel meer. De werkelijkheid is dat elk een andere functie voor je huid vervult, eerst moet je je wassen, dan reinigen, verdiepen en tenslotte hydrateren. Dit is de volgorde die in acht genomen moet worden bij het uitvoeren van onze reinigingsroutine.

Hoe vaak kan ik een gezichtsmasker aanbrengen?

Dit is een belangrijke vraag, want zoals met elk product dat ons goed doet gebruiken we het om het heel vaak aan te brengen omdat we sneller resultaat willen, maar het is aan te raden er maximaal 2 per week te doen. Op dezelfde manier, als je twee of meer maskermogelijkheden hebt, probeer dan altijd voorrang te geven aan het ene en als je daarmee klaar bent, begin je met het andere. Overlaad je gezicht niet met producten, want dat kan het vermoeien en tot een allergie of irritatie leiden.

Er zijn honderden bronnen van natuurlijke vitamines, zoals vitamine C in sinaasappels. (Bron: Buscher: 75978/ unsplash)

Wanneer kun je het beste een gezichtsmasker doen?

De vraag klinkt misschien vreemd, maar de realiteit is dat wordt voorgesteld een gezichtsmasker te doen tijdens de nachtelijke reinigingsroutine om ons gezicht een hydratatieshock te geven en onzuiverheden van de vervuiling van buitenaf te verwijderen. Denk eraan eerst make-up te verwijderen met micellair water, dan de plek te reinigen en als dat gedaan is het masker aan te brengen en de door de verpakking voorgestelde tijd te wachten om het te verwijderen. Houd altijd een vochtinbrengende crème bij de hand om aan het eind aan te brengen.

Aankoopcriteria

Misschien moet je bij het kiezen van een van de zo vele maskers iets meer weten over de soorten producten die er zijn en het verschil ertussen. Hieronder maken we onderscheid op basis van enkele criteria, zodat je er een kunt kiezen waarin je het meest geïnteresseerd bent.

Hoofdbestanddeel

Misschien is het je wel eens opgevallen dat als bedrijven een nieuw product promoten ze veel nadruk leggen op het hoofdbestanddeel, van een natuurlijk product als avocado, aloë vera, of modder tot het vermelden van vitamine C, hyaluronzuur of salicylzuur. Het belang van het hoofdbestanddeel is dat het karakteristieke functies heeft die samenhangen met de bestrijding van bepaalde problemen, dus als we een product vinden dat vermeldt dat het hyaluronzuur bevat associëren we het met een anti-verouderingsbehandeling en als het salicylzuur vermeldt voor wie zijn acne wil verwijderen.

Effect

Zoals we al eerder zeiden helpt een masker dat met de nodige bestanddelen wordt aangebracht op een gezicht dat het nodig heeft veel om het eindresultaat te verbeteren. Zo is salicylzuur een heel nuttig bestanddeel als het gaat om de bestrijding van acne. Het product waarvan aangegeven is dat het het probleem behandelt, zal een positief effect genereren, maar het aanbrengen van een product met een ander bestanddeel kan schade toebrengen, d.w.z. dat het aanbrengen van een product dat voor de vette of gemengde huid bestemd is op iemand met een droge huid, bijvoorbeeld acne kan opwekken die er eerst niet was.

Denk eraan dat het transcendent is een dermatoloog te raadplegen voor je nieuwe producten op je gezicht aanbrengt. (Bron: tverdohlib: 116657405/ 123rf)

Formaat

Tegenwoordig zijn de formaten van dit soort producten divers en veelzijdig. We vinden onder andere een gezichtsmasker van in vloeistof gedrenkte stof, “peel off” maskers die langzaam met kracht verwijderd moeten worden, andere die opdrogen en met watten verwijderd moeten worden. Ze hebben invloed op het comfort bij het gebruik en bij het geven van het uiteindelijke effect. Zo verwijderen peel-offs mee-eters door hun aanbrengtechniek, terwijl moisturisers de neiging hebben romig te zijn en gemakkelijk in te trekken.

Duur

De duur hangt af van de gekozen verpakking, als je bedenkt dat de maskers van stof van eenmalig gebruik zijn omdat ze doordrenkt met de vloeistof komen en na gebruik tot de paar uur humectación verliezen, daarentegen hebben die van pot meestal een langere duur tot de afwerking. Als je bedenkt dat de duur die bij het opbrengen moet hebben schommelt tussen de 10 en de 20 minuten. Het is aan te bevelen het met een nat watje te verwijderen, en in het geval van de “peel off” moeten ze verwijderd worden als het op de huid opdroogt terwijl je een uiteinde langzaam vasthoudt om geen pijn te voelen.

Versterking

We noemen versterking alle aspecten die ermee te maken hebben, zodat het gezichtsmasker begeleid wordt en het grootst mogelijke effect heeft. Van de uren dagelijkse rust, tot de manier waarop we ons lichaam voeden.

We moeten leren luisteren naar de uitingen van ons lichaam

Het is niet gemakkelijk, maar de realiteit is dat onze huid ons onze lichamelijke en psychische toestand toont, als je bedenkt dat er allergieën zijn die met stress te maken hebben of een droge huid door te weinig wateropname.

Resultaten

Het is van essentieel belang om eens en duizend keer opnieuw na te denken over het soort huid dat we hebben en wat het te behandelen probleem is, als uitgangspunt. Ga daarna op consult bij een dermatoloog om uit te zoeken welke voedingsmiddelen een toename kunnen veroorzaken, en welke die kunnen verminderen. Met deze verworven kennis kun je tenslotte op eigen houtje de producten kiezen die je helpen in je zoektocht naar een betere teint. Verwacht geen wonderen, bedenk dat elke behandeling enige tijd nodig heeft om zich aan te passen, wees geduldig.

Samenvatting

Om af te sluiten, bedenk dat je er mooi uitziet zoals je bent, obsedeer niet over je huid, wees geduldig en accepteer jezelf zoals je bent, help het door goed te eten, te rusten en te hydrateren. Het is relevant om minstens 8 uur per dag te rusten, twee liter water per dag te drinken, goed te eten, te proberen te bewegen en je huid te verzorgen tegen de zon om je gezichtsmasker te helpen inwerken. (Uitgelichte afbeelding bron: anatoliygleb: 98226319/ 123rf)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies