Laatst bijgewerkt: 13-10-2021

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

26Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

Ken je de eigenschappen van gember? Deze gezonde plant, afkomstig uit Zuidoost Azië, wordt over de hele wereld gebruikt als geneesmiddel. Sommigen beschouwen het als een universeel herstellend geneesmiddel. De moderne westerse wetenschap gaat ervan uit dat gember het menselijk organisme voorziet van belangrijke voedingsstoffen.

Daarom wordt het tegenwoordig in verschillende vormen en presentatievormen gebruikt. Bovendien, wie is er niet nieuwsgierig naar de kenmerkende smaak en het aroma, als je het nog niet geprobeerd hebt, zal het zeker je aandacht trekken. Dit artikel staat vol met exclusief materiaal over de dwingende redenen waarom je nu online de top keuzes zou moeten kopen.




Belangrijk om te weten

  • Gember is een kruid dat tot twee meter hoog wordt en middelgrote bladeren heeft. Het heeft een ondergrondse stengel die over de hele wereld alom gewaardeerd wordt om zijn geneeskrachtige eigenschappen, karakteristieke aroma en smaak, die gebruikt wordt voor culinaire en therapeutische doeleinden.
  • Denk echt na over wat voor aanbod bij je past – wil je traditionele gember, in poedervorm of geïnfuseerd? Als je voor een van de drie of voor alle drie kiest, ben je perfect op de hoogte van de toepassingen ervan in het dagelijks leven.
  • Gebruik, verbruik, opslag en kleur. Dit zijn vier interessante factoren om te overwegen vlak voor je een aankoop van welke aard dan ook doet. Elk van hen is breed genoeg om uitgebreid te bestuderen. Haal de meest relevante feiten uit dit nummer.

Beste Gember: Onze selectie

Koopgids

Wil je een assertieve aankoop doen? Mis deze exclusief voor jou gemaakte gids niet. Hier leer je de essentiële details over gember. Plus nuttige informatie over de meest voor de hand liggende voordelen, waar je het kunt kopen, hoeveel het kost en welke soorten er op de markt zijn.

Er gaat niets boven een hete gemberthee voor de maaltijd. (Foto: Dolgachov/123rf.com)

Wat is gember en wat zijn de voordelen ervan?

Het is een populair ingrediënt in de keuken, maar het is ook een geneesmiddel dat al jaren gebruikt wordt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder misselijkheid, duizeligheid en pijn. We kunnen ook zeggen dat het een knol is die oorspronkelijk uit Azië komt, in het Westen verspreid wordt, bruin van kleur is en pittig van smaak.

Hoe consumeer je het? Om de waarheid te zeggen, zijn er verschillende alternatieven. Je hebt de mogelijkheid om het vers te eten, gedroogd, in poedervorm, in infusies, capsules en tabletten. En niet te vergeten een grote verscheidenheid aan gezonde recepten, zowel hartig als zoet, die elke keuken vullen met kleur, smaak en aroma’s.

De waarheid is dat iedereen naar eigen goeddunken het beste maakt van deze rhizoom. Het lijdt geen twijfel dat het een onmisbare bondgenoot is om bepaalde kwalen te behandelen en leven in de brouwerij te brengen. Voor je hem koopt, is hier een speciale uitnodiging: lees verder om alle ins en outs over gember te weten te komen.

Voordelen
  • Verbetert de opname van voedingsstoffen
  • Verlicht duizeligheid en misselijkheid
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Geeft smaak aan voedsel
  • Gemakkelijk verkrijgbaar
Nadelen
  • Gevaarlijk om in overmaat te consumeren
  • Soms erg pikant
  • Contra-indicatie voor gastritis
  • Beïnvloedt de insulinespiegel
  • Wekt allergieën op

Hele, poedervormige of geïnfuseerde gember – waar moet je op letten?

Omdat het een natuurlijk element met verschillende variabelen is, kan het moeilijk zijn een definitieve keuze te maken. Maar elk ervan zal heilzaam zijn voor het lichaam, zolang het de eigenschappen van het kruid behoudt. Hier zijn de soorten producten die je online vindt.

Geheel. Met de standaard aanbieding bedoelen we de knol zelf, ook wel rizoom genoemd. Het is een van de meest gezochte omdat het de versheid van de plant bewaart. Anderzijds is het lang houdbaar, vooral als je het op een koele plaats bewaart.

Je kunt het raspen, fijnhakken, mengen of de hele wortel in je bereidingen gebruiken. Elk stukje gember zal een geconcentreerde geur en smaak hebben, nog sterker dan andere variaties. Ook verkrijgbaar in kruidenierswinkels en supermarkten.

Poeder. Verkrijgbaar in verpakkingen van 150g tot 500g. Het heeft een hogere opbrengst, want het wordt aangeraden het in kleine lepeltjes te gebruiken. Het ideale voor de koper is om een portie van het poeder te nemen en het te integreren in de bereiding die je wilt maken.

Je moet weten dat het meestal toegevoegd wordt aan thee, smoothies en maaltijden. Maar om meer smaak te geven, kan het gecombineerd worden met een paar druppels citroen- of sinaasappelsap. Wees echter voorzichtig met hoeveel je gebruikt om ongelukken te voorkomen.

Infusie. Dit wordt vaak verkocht in zakjes met gedroogde gember. Anders dan de vorige heeft hij maar één doel: thee zetten. Hoewel hij niet veelzijdig is, vergemakkelijkt hij het werk van de gewone consument, vooral die met een hectische levensstijl.

Afhankelijk van de verkoper krijg je dozen van 10 en 20 pakjes met een persoonlijke portie. Soms gaat het zelfs samen met de natuurlijke smaak die andere vruchten geven, en de voedingsstoffen die nodig zijn tegen een verkoudheid.

Geheel In poedervorm Infusie
Presentatie Knol Poeder Sachet
Hoeveelheid Gewenst 150-500 g 10,16 en 20 pakjes
Fabricage Natuurlijk Bewerkt Gedroogd
Additieven Nee Ja Soms
Smaak Kruidig Pittig Licht kruidig

Het is aan te bevelen de gember in kleine plakjes te hakken voor je hem kookt. (Foto: Ajale/pixabay.com)

Koopcriteria: factoren die je in staat stellen de verschillende gembermodellen te kopen en te beoordelen

Het is ons een genoegen je bij dit proces te helpen. Dus hebben we vier essentiële factoren gestructureerd waarmee je rekening moet houden voor je gember koopt. We verzekeren je dat je na het lezen ervan je twijfels zult wegnemen en beslissingen zult nemen op basis van wat het beste is voor je behoeften

  • Gebruikt
  • Verbruik
  • Opslag
  • Kleur

Gebruiken

Het is van essentieel belang een gedeelte te wijden aan de toepassingen van de knol. Het heeft zo veel toepassingen in het praktische leven dat het van essentieel belang is het van naderbij te bekijken. Je zult zien dat, nadat je ze hebt leren kennen, de taak om de ene presentatie boven de andere te kiezen gemakkelijker zal zijn dan je denkt.

Medicinaal. Er is geen twijfel over dat veel mensen het kopen vanwege de gezondheidsvoordelen. Heb je last van voortdurende verkoudheid? Gebruik het om je immuunsysteem te versterken en positief om te gaan met de aanval van verkoudheid, griep en alle andere kwalen die met algemene malaise gepaard gaan, door gemberthee te drinken.

Culinair. Als je een liefhebber bent van Aziatisch eten, moet je een sappig vleugje van deze gepoederde wortelstok aan je gerecht toevoegen. Gebruik het om de smaak te versterken, en combineer het zelfs met andere ingrediënten zoals knoflook, peper en sinaasappelschil. Het is ideaal voor het maken van kerstkoekjes en traditionele Chinese gerechten.

Afslanken. Het wordt aanbevolen als aanvulling bij afslankingsprocessen, want in combinatie met citroen vergemakkelijkt dit voedingsmiddel de eliminatie van onzuiverheden die gewichtsverlies belemmeren. Bovendien is het een effectief ontstekingsremmend middel, perfect om de zwelling van de buik te verminderen, als het in zijn geheel gegeten wordt.

Natuurlijk afrodisiacum. Wil je genieten van de afrodiserende voordelen van gember? Drink elke dag ’s morgens een kopje infusie gedurende slechts drie weken. Dit verbetert je bloeddruk in je hele lichaam, wat leidt tot een grotere zin in seks.

Dermatologisch. Krijg een stralende huid dankzij de antioxiderende, antibacteriële en ontstekingsremmende werking van deze oude knol. Om dit te bereiken, consumeer je het of breng je het, na een hele portie geraspt te hebben, enkele minuten plaatselijk aan als masker, om acne te bestrijden en de haargroei te versnellen.

Consumptie

Andere van de meest gestelde vragen gaan over hoe je het moet consumeren. In dit gedeelte bespreken we de meest effectieve manieren om het te eten, in te nemen en toe te passen. Zo weet je welke het handigst is bij het gebruik van porties van de plant.

Verse wortel. Van allemaal is het het meest geschikt. Waarom? Dat komt door de effectieve concentratie van voedingsstoffen in elk stukje. Eet het geraspt, gekookt of fijngehakt. Kies je voor het laatste, dan ervaar je een sterk pikante smaak in je gehemelte, dus doe het met mate.

Gedroogde wortelgroente. Je hebt twee mogelijkheden, koop het zo of laat het thuis drogen. Je weet dat het gaar is want het zal er uitgedroogd uitzien. Kook het in een kopje water en drink het als het op kamertemperatuur is, of gebruik het als smaakmaker in gerechten.

Etherische olie. Voeg een paar druppels toe aan een thee naar keuze om inwendige of uitwendige ontstekingen te behandelen. Het kan ook gebruikt worden om een verwonding door stoten en verstuikingen zachtjes te masseren. Het kan gebruikt worden als pijnstiller bij maagpijn en krampen.

Poultice. Heb je pijn op een bepaalde plaats van je lichaam? Het aanbrengen van een gember kompres biedt dezelfde voordelen als een balsem. Rasp het, leg het op een doek en leg de doek op de aangedane huid of plek. Wacht een paar minuten en evalueer het gevoel dat je ervaart.

Smoothie. Voeg gember in elk van zijn presentaties toe aan de smoothie van je keuze. Het gaat goed samen met citrusvruchten, geneeskrachtige kruiden en je kunt het zelfs op zichzelf consumeren, na toevoeging van een paar theelepels honing om de pittigheid te verbloemen.

Bewaren

Weet je waar je je gemberwortel kunt bewaren? Het loont de moeite om tijdig een antwoord op deze vraag te vinden – bewaren is net zo belangrijk als kopen. Als je het niet op de juiste plaats bewaart kan het beschadigd raken, of je het nu vaak of af en toe bij speciale gelegenheden eet.

Wikkel het in plastic. Zonder te schillen of een stuk te breken, dek je het af met plasticfolie en zet je het in de koelkast. Het beste is nog dat je er een stuk van afhaalt Na een paar dagen zul je zien dat je kruid vers blijft, in ideale omstandigheden. Het is drie weken tot een maand houdbaar, afhankelijk van hoe koud het apparaat staat ingesteld.

Invriezen. Hak de wortelstok in rondjes van een halve centimeter. Doe het dan in een plastic zak en zet het in de vriezer. Met deze techniek kun je het lang bij de hand houden. Om te gebruiken, pak je gewoon de porties die je nodig hebt en geef je de rest terug.

Olie. Leg vers gesneden of geraspte gember in een hittebestendige glazen bak, gevuld met olijfolie. Op deze manier bewaren is een slimme manier om de houdbaarheid te verlengen. Bedenk dat je het de komende zes maanden kunt gebruiken.

Droge ruimte. Dit is de minst aanbevolen vorm van opslag. Het werkt echter wel voor wie van 100% natuurlijke methoden houdt. Leg de oude wortel op een plaats die niet vochtig is en consumeer hem tijdig om beschadiging te voorkomen.

Voeg een snufje gemberpoeder toe aan je recepten. (Foto: Ajale/pixabay.com)

Colour

Hoe weet je of het toestel dat je mee naar huis nam in goede staat is? Kijk naar de kleur van zijn interieur en buitenkant. Dit criterium is doorslaggevend, want niemand wil zijn geld investeren in een beschadigd product, laat staan voedsel eten dat je dreigend ongemak kan bezorgen.

Asgrijs. Controleer of de huid van de wortelstokken een licht asgrijze kleur heeft, zonder donkere of zwarte vlekken. Dit geeft aan dat ze vers zijn, ongeschild, gekookt of in heet water geweekt. Voor je gemoedsrust laten we je weten dat het veilig te consumeren is zonder enig ongemak.

Wit of lichtgeel. In tegenstelling tot het vorige geval heeft het geen huid en een droge textuur. Aan de andere kant vertoont de binnenruimte onder normale omstandigheden ook deze nuances. In elk geval is het geschikt voor menselijke consumptie, dus neem het gerust op in je dagelijkse voeding.

Donkergrijs of zwart. Kijk je naar de wortels en zien ze er slecht uit? Dit is een waarschuwingsteken. Eet het niet op en breng het niet aan op enig deel van je lichaam omdat het beschadigd is. Het is het beste om het weg te gooien en naar de markt te gaan voor een ander exemplaar in een betere gezondheidsbevorderende conditie, of als je al in de winkel bent, het niet te kopen.

(Zichtbare foto: Free-Photos/pixabay.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies