Laatst bijgewerkt: 13-10-2021

Onze selectiecriteria

14Onderzochte producten

28Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

74Verzamelde opmerkingen

Open haarden zijn een element dat warmte en elegantie geeft aan de woning. Bij koud weer zijn ze een grote hulp om de ruimte warm te houden, ze zijn ook een geweldige steun om er met het gezin omheen te zitten, zelfs om een romantische avond met je partner aan te moedigen.

Maar er een kopen is geen stap om lichtvaardig te nemen, je moet in detail weten welke mogelijkheden je hebt om de beste ervan te kiezen, die bij je past en die bij je budget past, dus kom bij ons en we vertellen je alles wat je nodig hebt.
Belangrijk om te weten

 • Open haarden zijn bouwsels in verschillende uitvoeringen die als functie hebben warmte over een ruimte te verspreiden en werken met verschillende technologieën of warmtebronnen, een daarvan is gas, hetzij aardgas, hetzij propaan, ook bekend als LP.
 • Er zijn verschillende soorten haarden naar ontwerp of ook naar plaatsing, maar het is fundamenteel om te beginnen met te bepalen welk soort gas we nodig hebben, dat de twee bestaande mogelijkheden -natuurlijk gas of butaangas- omvat.
 • Een open haard is een artikel voor in huis dat bij de plaatsing en het gebruik alle nodige zorg vraagt, dus is het nodig een stap terug te gaan, en de belangrijke factoren voor de werking ervan te kennen, zoals de ventilatie, de thermostaat, de extra functies, enz.

Beste Gashaard: Onze selectie

We hebben geanticipeerd op je zoekopdrachten om je interessante opties te brengen die volgens aankopen van andere klanten een positieve positie in de ranglijst hebben. We willen je de stimulans geven die je nodig hebt, want we weten dat een keuze maken uit een wereld van keuzes niet gemakkelijk is.

Koopgids

Het is tijd om onze energie te richten op het diepgaand kennen van de cruciale informatie over het product, elk detail zal van levensbelang zijn. Wat is het, hoe werkt het, wat zijn de voordelen en nadelen? Kennis is macht die we in ons voordeel moeten gebruiken.

Open haarden zijn een element dat altijd helpt om echtparen te verenigen waardoor warme momenten ontstaan. (Foto: dotshock / 123rf.com)

Wat zijn gashaarden en wat zijn hun voordelen?

Gashaarden zijn huishoudelijke toestellen die lijken op traditionele houtgestookte haarden, maar hun warmteafgifte gebeurt door gas, of ze nu op de bestaande aardgasinstallatie aangesloten worden of dat uit gemak of noodzaak voor het gebruik van butaangas gekozen wordt.

Hun werking lijkt op die van fornuizen, vooral als aardgas gebruikt wordt. De installatie ervan in huis is elementair, vooral op koude dagen of als je in een streek woont waar de winter wat strenger is. Ze moeten echter door een vakman geïnstalleerd worden, vooral als je aardgas kiest.

Het voordeel van dit type haard is dat hij meteen begint te verwarmen en dan de kamer rond straalt. Tegenwoordig vinden we een grote verscheidenheid aan ontwerpen die zich aanpassen aan de inrichting van het huis: van verschillende materialen, afmetingen en stijlen.

Voordelen
 • Geen rookafvoer nodig
 • Gemakkelijk aan te steken
 • Geen rook of roet
 • Sommige zijn heel gemakkelijk te installeren
 • Kan met een afstandsbediening bediend worden
Nadelen
 • Ze zijn duurder
 • Brandstof is duur
 • Als hij uitgezet wordt, blijft de warmte niet behouden

Aardgas- of propaanhaard – Waar moet je op letten?

Het hebben van een gashaard is een grote luxe die niet iedereen zich kan veroorloven. Ze zien er mooi uit in huis en hun basisfunctie helpt veel om de atmosfeer warm te houden, maar je moet wel rekening houden met principes die een verhoging van de maandelijkse uitgaven door de gebruikte brandstof met zich meebrengen.

Er zijn verschillende soorten haarden sommige worden gedifferentieerd naar hun esthetische vormgeving, andere naar hun montage of plaatsing, maar het elementaire of eerste onderscheid heeft te maken met het mechanisme of de bron van de warmteproductie, in dit geval zijn er twee soorten: aardgas, en propaangas (LP).

NATUURGAS. Om een haard te installeren die op aardgas werkt, is een kant en klare installatie nodig die de vuurhaard voedt en die erin slaagt te werken. Deze optie is goedkoper dan propaangas en produceert 5% meer warmte.

PROPANE GAS. Ze zijn een alternatief voor aardgas, vooral als er geen mogelijkheid is om op de gasleiding aan te sluiten.

tablex]

AARDGAS PROPAANGAS Aansluiting Installatie of gasleiding onder muren Aansluiting op cilinder vereist Kenmerken Schoon gas Laat een olieachtige film achter op sommige oppervlakken Onderhoud Eén keer per jaar schoonmaken Minimale reiniging BTU 1ft3 = 1030 BTU 1ft3 = 2516 BTU

[/tablex][/tablex]

Sommige haarden hoeven niet geïnstalleerd te worden, je koopt ze gewoon en plaatst ze op de gewenste plaats, wat de investeringskosten vermindert, afhankelijk van het model dat je kiest. Tot de meest betaalbare prijzen die je kunt vinden behoren alternatieven vanaf 2.200 MXN, maar andere kunnen meer dan 50.000 MXN bedragen.

Aankoopcriteria: factoren die je in staat stellen de verschillende modellen Gashaarden te vergelijken en te kwalificeren

Het kopen van elk haardmodel vraagt wat meer aandacht voor detail om precies te weten wat we willen, wat we ons kunnen veroorloven en wat het beste bij onze behoeften past. Daarom zijn hier enkele factoren waarmee je rekening moet houden voor je een definitieve aankoopbeslissing neemt

 • Luchtdichte of atmosferische kamer
 • Inzetstuk en cassette voor open haarden
 • Stijlen
 • Decoratiematerialen
 • Extra functies

Luchtdichte of atmosferische kamer

Naast de brandstof is een ander element dat een rol speelt bij de werking van schoorstenen de luchtdichte kamer of de atmosferische kamer, ook wel respectievelijk gesloten of open ventilatie genoemd, waarvan de factor in het algemeen afhangt van het feit of de schoorsteen een deksel heeft of niet en dus van de manier waarop de lucht en de warmte circuleren.

Luchtdichte kamer. Dit werkt door verbranding door een geïsoleerd opvangbakje en zuigt lucht van buiten aan. Deze optie is niet alleen veilig, maar verandert gegarandeerd ook de lucht in de kamer waar de haard staat niet.

Atmosferische kamer. Deze klasse moet verbonden worden met een bestaande schoorsteen. Naar zijn ontwerp en werking zuigt hij de lucht uit de plaats waar de schoorsteen staat en voert die via een uitlaatpijp naar buiten. Omdat ze in contact komen met de buitenlucht, is hun prestatie minder en hun energieverbruik hoger.

Inzetstuk en cassette voor schoorstenen

Dit begrippenpaar hangt samen met het vorige punt, want het zijn scheidingen die de warmte op verschillende manieren verspreiden; hun voornaamste doel is de optimalisatie van warmte en brandstof.

Beide begrippen hebben overeenkomsten en verschillen.
Inzet. Ook bekend als inzetstukken. Het zijn structuren die werken via geforceerde convectie, d.w.z. dat ze onderaan ventilatoren hebben die de hete lucht naar boven duwen. Deze zijn regelbaar omdat de luchtsnelheid verhoogd en verlaagd kan worden.

Ze zijn voorzien van een klep die opent en sluit om de schoorsteentrek te optimaliseren, zodat de verbranding regelmatig is, ongeacht het temperatuurbereik of de weersomstandigheden. Dit systeem is geavanceerder dan de cassette.

Cassette. Dit is een barrière van gietijzer of plaatstaal, die door middel van een reeks gleuven op de schoorsteen wordt aangebracht en zo wordt afgedicht dat er geen scheuren ontstaan die het vuur kunnen beïnvloeden, waardoor het dooft of zich verspreidt. Wat rookbeheersing betreft, werken ze met een rookkanaal in de schoorsteen om het te laten evacueren.

Styles

De plaats waar het komt te staan is nog een van de vele beslissingen die we moeten nemen en daarvoor moeten we rekening houden met onze ruimten, onze stijl en het interieur dat we al hebben, zodat alles perfect samengaat. Er zijn verschillende uitvoeringen voor hun plaats:

Wandmontage. Dit zijn haarden die, door hun vormgeving, naast een muur of tussen twee muren in een hoek geplaatst kunnen worden. Op elk van deze twee plaatsen geven ze een geweldig warmte-effect, waarvan je met het gezin voor het vuur kunt genieten.

Built-in. Dit zijn ze die geen ruimte innemen, ze zien eruit als een schilderij omdat ze in de muur geïntegreerd zijn. Bij de keuze van de plaats waar ze komen te staan, moet je erop letten dat er geen leidingen of verbindingen van welke aard dan ook zijn die door de hitte beschadigd kunnen worden.

Central. Dit zijn haarden die in het midden van een ruimte worden geplaatst, bijvoorbeeld de woonkamer, maar ze moeten van een groot formaat zijn om te voorkomen dat er een ongeluk gebeurt als ze in aanraking komen met een meubelstuk of een ander huishoudelijk voorwerp. Gemiddeld gaat men ervan uit dat de ruimte tussen 20 en 50 m2 moet zijn.

Dubbelzijdig. Overal waar een kolom of muur is die twee ruimten scheidt, kan deze optie geïnstalleerd worden waardoor de haard aan beide kanten kan worden uitgestald, zodat je niet alleen warmte geeft aan de ene en aan de andere, maar tegelijk de decoratie voor twee verschillende plaatsen gebruikt.

Materialen voor de inrichting

Na de keuze van de soort haard, de functie of warmtebron, het ontwerp, de plaats, enz. kunnen we ook beslissen hoe we hem gaan inrichten, we kunnen ook beslissen hoe we de binnenkant van de haard gaan versieren, misschien in een meer moderne of rustieke stijl.

Er zijn mogelijkheden van gehard glas dat een vlam met een stralende gloed weerkaatst, of ook van gehard glas maar dan in de vorm van edelstenen, of misschien wat bolletjes van vuurvaste keramiek met stalen verstevigingen, of gewoon wat stenen die de omgeving een meer rustieke en natuurlijke aanblik geven.

Extra functies

Bedenk dat je haard deze functies bevat, ze zijn allemaal ideaal om hem te regelen en veilig te houden, bovendien helpt het je om hem in een efficiënte toestand te houden zonder je zorgen te hoeven maken over onvoldoende ontsteking, onderbroken blussing, lage vlammen, enz.

De thermostaat. Hij helpt de temperatuur steeds op het gewenste peil te houden; hij regelt automatisch het vermogen van de vlam en regelt zo de warmteafgifte. Dit apparaat helpt om ondoelmatig brandstofverbruik te voorkomen.

Elektronische ontsteking. Hiermee kun je de ontsteking en het uitzetten van de haard regelen en programmeren. Het biedt ook het voordeel dat een waakvlam niet meer nodig is. Deze functie is zo efficiënt dat ze op de lange duur maandelijkse financiële besparingen oplevert.

Dekking. Ze produceren genoeg gas om een grote ruimte, zelfs een huis, te verwarmen, maar hoeveel dekken ze werkelijk af? Om dat te weten te komen, moeten we hun uitvoercapaciteit kennen, gemeten in BTU (Brits thermische eenheid) per uur. Een goede open haard is in staat gemiddeld 15 000 BTU per uur te produceren.

Afstandsbediening. De technologie van vandaag geeft ons de mogelijkheid om wonderlijke dingen te doen en allerlei apparaten te bereiken, dus hier kon een afstandsbediening niet ontbreken om de open haard op afstand en met slechts één beweging aan en uit te zetten.

(Zichtbare foto: Katarzyna Białasiewicz / 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies