Last updated: 17-08-2021

How we pick our products

14Products analyzed

18Hours invested

8Studies researched

69Comments collected

Welkom bij Sweethome! De elektrische schroevendraaier helpt je veel tijd en geld te besparen door zonder veel moeite te schroeven. Bij elk handmatig werk is het altijd een goed idee om de inspanning die we ons getroosten bij het uitvoeren van repeterende taken te verminderen.

Omdat je wel moet willen weten welke van de bestaande op de Mexicaanse markt het beste bij je past, hebben we de meest relevante informatie voor je voorbereid om je beslissing professioneel te kunnen nemen. Hier zul je weten wat je van je volgende draagbare helper kunt verwachten!
Belangrijk om te weten

 • De elektrische schroevendraaier is een delicaat gereedschap dat onder toezicht van een volwassene gebruikt moet worden. Bewaar het na aankoop buiten het bereik van kinderen en op een veilige plaats.
 • Hoewel ze er allemaal hetzelfde uitzien, met een vorm die lijkt op die van een boormachine, hebben ze niet allemaal dezelfde wendbaarheid en eigenschappen. Let op de verschillen tussen de ene en de andere om de beste gebruikerservaring te garanderen.
 • Koop het product op een betrouwbare plaats waar je zeker kunt zijn van de herkomst en goede werking met garantie tegen beschadiging. Op de Latijns-Amerikaanse markten zijn veel imitaties te vinden die niet voldoen aan de kwaliteitsnormen van goede merken.

Beste elektrische schroevendraaier: Onze selectie

Koopgids

Elektrische schroevendraaiers zijn heel veelzijdig en nuttig.
(Foto: Jacqueline Bttcher / 123rf.com)

Wat is een elektrische schroevendraaier en welke voordelen biedt hij?

Elektrische schroevendraaiers zijn apparaten met een inwendige motor die een bit of boorhouder ronddraait waarin een bit zit. Zo kan de gebruiker vermijden dat hij voor elk soort werk waarbij een ander onderdeel gedraaid moet worden, een elektrisch gereedschap nodig heeft. Je plaatst eenvoudig de punt die perfect in het doelobject past. Hoewel sommige elektrische schroevendraaiers standaard bits in hun pakket hebben, zijn de kosten daarvan veel lager dan wanneer je voor elke soort schroef of bevestiging een gereedschap moet kopen.

Elke elektricien, monteur, timmerman, en zelfs een metselaar zou een elektrische schroevendraaier bij zijn of haar primaire gereedschap moeten hebben. De tijd die nodig is om zoiets eenvoudigs als een lamp uit elkaar te halen kan zo weinig zijn als 15 tot 3 minuten.

Advantages
 • De lichamelijke inspanning wordt sterk verminderd doordat het handmatig draaien van een traditionele schroevendraaier vermeden wordt

 • De technologie is gevorderd en goedkoper geworden dan in de voorgaande decennia
 • Verlichting is inbegrepen
 • Stroom kan helpen stevig vast te draaien als dat nodig is
Disadvantages
 • Het gewicht van het gereedschap is veel groter dan dat van een traditionele schroevendraaier, zodat bij langdurige klussen pauzes genomen moeten worden
 • Ze zijn nog steeds veel duurder dan een traditionele schroevendraaier
 • Hun afmetingen kunnen ze onbruikbaar maken in krappe of heel nauwe ruimtes
 • Hun kracht kan de kop van heel gevoelige schroeven beschadigen

Elektrische

schroevendraaiers met hoog en laag vermogen Waar moet je

op letten? We kunnen elektrische schroevendraaiers in verschillende categorieën indelen, maar de belangrijkste blijft hun kracht. Het beïnvloedt de prestaties en het gebruik, de functionaliteit, en vooral ook de prijs van het gereedschap. Alvorens te beslissen over het gereedschap met het meeste vermogen of de meeste accessoires, vraag je je af wat voor werk je met het gereedschap zult gaan doen. Deze vergelijkingstabel helpt je de verschillen tussen de twee categorieën te begrijpen, en helpt je de eigenschappen te kennen van degene die je echt nodig hebt.

Hoog vermogen Laag vermogen
Ontworpen voor werk waarbij een laag, middel en hoog draaimoment vereist is. Bijvoorbeeld van een kleine lampschroef tot een moer voor een auto Alleen voor huishoudelijk gebruik, of heel gespecialiseerd voor schroeven die niet met kracht vastgedraaid hoeven te worden
Hun afmetingen en gewicht zijn vaak groter dan bij een laag vermogen, wat ze minder wendbaar kan maken Doordat ze niet zoveel koppel hoeven op te wekken, worden gewicht en afmetingen verlicht, waardoor ze ideaal zijn om in krappe ruimtes te komen
De batterij laadt meestal snel op Langere oplaadtijd voor de batterij
Meer omwentelingen per minuut, meer kracht en ook hoger risico op verwondingen bij gebruik Lager risico op verwondingen door minder kracht
Hogere kosten in verhouding tot weinig kracht De goedkoopste op de markt

Bij deze vergelijkingen komen nog de volgende overwegingen: Als ik met een krachtige elektrische schroevendraaier te veel torsie uitoefen, kan ik dan de schroef beschadigen? Vroeger gebeurde dit vaak, maar nieuwe technologie zet een mechanisme in werking dat schade aan de kop voorkomt als het merkt dat dit kan gebeuren.

Hoeveel kost een elektrische schroevendraaier?

De prijs van een elektrische schroevendraaier van een merknaam is onderling relatief gelijk. Er is een prijsklasse voor de best verkochte en meest praktische van MXN 1.100 tot MXN 1.500, exclusief de toebehorenset. Een goede set bits voor elektrische schroevendraaiers kan variëren van MXN 300 tot MXN 500, met gemiddeld 40 tot 70 accessoires. Je moet je afvragen wat voor werk je verwacht te gaan doen met wat je favoriete gereedschap wordt, voordat je een hele grote set koopt die uiteindelijk je garage zal sieren.

Vraag je af hoeveel kracht je nodig zult hebben bij je werk en je zult weten welke elektrische schroevendraaier geschikt is voor de handmatige klussen in je huis, kantoor of bedrijf.
(Foto: Pirod4d/ Pixabay.com)

Waar koop je een elektrische schroevendraaier?

Elektrische schroevendraaiers zijn verkrijgbaar bij ijzerwarenwinkels en online winkels zoals Amazon en Bosch. Koop zeker bij een gerenommeerde winkel of website, want er zijn berichten over namaak en imitatie op de markt. Veel online winkels bieden ook een groter aantal accessoires aan dan traditionele ijzerwarenwinkels, meestal om ruimte- en opslagredenen. Er zijn verschillende kits waarmee je je aankoop kunt voltooien.

Koopcriteria: vergelijk en beoordeel de verschillende soorten elektrische schroevendraaiers

Ken de belangrijkste variabelen waarmee je rekening moet houden voor je besluit een apparaat te kopen dat bij goed gebruik vele, vele jaren mee kan gaan. Om echt te beslissen welke elektrische schroevendraaier geschikt is voor jou, neem je de volgende variabelen in overweging.

Omwentelingen per minuut (RPM)

Het vermogen van de motor hangt samen met het aantal omwentelingen dat de klauwplaat, waarin het bit dat je gaat gebruiken gemonteerd is, in een minuut maakt. Een krachtige elektrische schroevendraaier geeft tot 800 toeren, en een kleine motor 200 of 300.

Vraag jezelf af hoeveel kracht je nodig hebt voor je klussen en je weet welke elektrische schroevendraaier geschikt is voor de handmatige klussen in je huis, kantoor of bedrijf.

Voor alle gebruik. Lichter of zwaarder, je zult het altijd op prijs stellen er een in de buurt te hebben, thuis of op het werk.
(Foto: Auremar/ 123rf.com)

Levensduur

van de batterij De autonomie van het toestel heeft het belang dat je eraan toekent. Als je van plan bent hem te gebruiken voor kleine klusjes, waarbij je de apparatuur niet al te vaak zult gebruiken, kun je kiezen voor een exemplaar met een kortere levensduur van de batterij en lagere kosten. Ben je daarentegen van plan hem lange tijd te gebruiken, of om op één dag verschillende dingen in elkaar te zetten of uit elkaar te halen, dan is het aan te bevelen er een te kopen met Lithium-Ion batterijen in plaats van nikkel-cadmium. Je kunt ook een klein exemplaar kopen en een extra kleine batterij aanschaffen. De meeste klussen thuis kosten niet meer dan tien minuten gebruik.

Grootte

Hoe klein is de ruimte waarin je gewoonlijk werkt? Als je verwacht hem binnen in een auto te gebruiken, geeft de kleinere schroevendraaier je meer manoeuvreerbaarheid. Als je daarentegen meer stevigheid nodig hebt en het gewicht niet erg vindt, kies er dan een tussen 1kg en 2kg. Een kleine elektrische schroevendraaier is voldoende om de meubels die je voor je woonkamer kocht in elkaar te zetten, of het babybedje uit elkaar te halen. Wil je in één dag je hele huis of kantoor doorwerken om alles in elkaar te zetten en uit elkaar te halen, dan heb je een grote nodig. Waar wacht je nog op? Je volgende favoriete gereedschap wacht op je! (Uitgelichte foto: nikkytok/ 123rf.com)

Reviews