Last updated: 16-08-2021

How we pick our products

10Products analyzed

22Hours invested

6Studies researched

56Comments collected

De technologische vooruitgang heeft tegenwoordig vernieuwingen in deze sector mogelijk gemaakt, het aanzetten van een kachel met een aansteker behoort tot het verleden, grotendeels omdat onmiddellijk warm water hebben een enorm voordeel is, vooral op koude dagen.

Daarom namen we de taak op ons om nuttige informatie voor je samen te stellen, zodat je hun kenmerken, soorten, voordelen en nadelen kunt leren kennen, en alles zal als basis dienen als je gaat zoeken.
Belangrijk om te weten

 • De boiler is een apparaat dat op het stopcontact aangesloten wordt om te werken, zijn doel is water te verwarmen en het te leveren aan de verschillende huishoudelijke voorzieningen, zoals de gootsteen, de douche, het bad, enz.
 • Er zijn twee soorten: 1) doorstroom- of doorstroomboilers, die geen voorraad hebben en het water verwarmen terwijl het passeert. 2) tankwaterverwarmers, die water binnenin kunnen opslaan en verwarmd worden door middel van elektrische weerstanden.
 • Beide hebben een standaard versie en een versie van de nieuwe generatie met een digitaal paneel dat het routinematig gebruik van het huis onthoudt om het warm water efficiënt te onderhouden en zo het energieverbruik te verminderen.

Beste elektrische boiler: Onze selectie

Koopgids: wat je moet weten over boilers

De boiler is een apparaat dat op het stopcontact aangesloten wordt om te werken, zijn doel is water te verwarmen en het te leveren aan de verschillende huishoudelijke voorzieningen zoals de gootsteen, de douche, de badkuip, enz.
(Foto: Andriy Popov/ 123rf.com)

Wat zijn elektrische boilers en wat zijn hun voordelen?

Elektrische boilers, ook wel elektrische kachels of elektrische boilers genoemd, zijn waterverwarmingssystemen voor de woning. Ze zijn een alternatief voor gas- en zonneboilers.

Daarom helpen ze ons warm water te hebben om te baden in de douche of het bad, handen of tanden te wassen in de gootsteen, afwas te doen in de gootsteen, kleren te wassen in de wasmachine of met de hand in het washok, enz.

Advantages
 • Er is voortdurend warm water beschikbaar als je de waterkraan opendraait
 • Er wordt water bespaard doordat je niet hoeft te wachten tot er warm water uitkomt, zoals bij traditionele boilers
 • Er zijn keuzemogelijkheden in verschillende capaciteiten
 • Sommige bevatten een digitaal paneel
 • Ze passen 99% van de gebruikte energie efficiënt toe op water
 • Ze zijn compacter en kunnen op beter toegankelijke plaatsen in het huis geplaatst worden
 • Gemakkelijker te installeren dan een gasboiler
Disadvantages
 • Niet de juiste kiezen leidt tot een tekort aan warm water
 • Energie kost tot 50% meer
 • Capaciteit is evenredig met het aantal mensen in huis
 • Modern, maar duurder

Wat is het verschil tussen elektrische en gasboilers?

Het verschil is dat ze op het lichtnet aangesloten moeten zijn om te werken. Ze werken met elektrische weerstanden die geactiveerd worden als het water binnenkomt, en uitschakelen als de ideale temperatuur bereikt is, die tussen 60°C en 75°C ligt.

Instantaanverwarmers of doorstroomverwarmers activeren hun weerstanden door de buizen te verwarmen waar het water doorheen stroomt.

In het geval van tankverwarmers verwarmt de weerstand het water direct en als een bepaalde temperatuur bereikt is, onderbreekt de thermostaat de stroom naar de weerstand. Als er warm water gebruikt wordt, komt er weer koud water in de tank, de thermostaat koelt af en laat de stroom weer lopen.

Spoiler title

Instantaan- of tankboilers – waar moet je op letten?

Er zijn veel mogelijkheden op de markt en hun kwaliteiten kunnen variëren, maar in het algemeen geven we je kenmerken die je in ze kunt aantreffen. Ze worden in twee soorten verdeeld:

Mobiel Vast
Geeft onmiddellijk water Geeft onmiddellijk water
Systeem van weerstanden die elektriciteit versterken en omzetten in warmte Weerstanden die het water rechtstreeks verwarmen
99% elektrisch rendement dat rechtstreeks op het water wordt toegepast Lager elektrisch rendement
Ze kunnen overal geplaatst wordenh Kunnen op grotere afstand van de plaats waar ze gebruikt zullen worden geplaatst worden
Ze zijn compact Er zijn compacte en grotere mogelijkheden
Ze verwarmen water naar behoefte Ze hebben verwarmingscycli
Omdat ze geen zouten ophopen, hebben ze niet veel onderhoud nodighx Ze vragen niet veel energie, onderhoudsvrij Vereist meer onderhoud dan een doorstroomverwarmer, maar minder dan een gasverwarmer.
Levensduur tot 30 jaar Levensduur tussen 15 en 20 jaar, Opties met digitaal bedieningspaneel

Dit is het algemene overzicht van wat je kunt vinden als je een elektrische boiler zoekt, maar er zijn nog factoren waarmee je rekening moet houden, die we verderop zullen bespreken.

Hoeveel kost een elektrische boiler?

De verscheidenheid aan producten die er bestaat opent de mogelijkheid om iets op maat te vinden, maar als het op kiezen aankomt, moet je de beste beslissing nemen op basis van de behoeften van het huis om efficiënt aan het gebruik van warm water te voldoen. Zo vind je keuzemogelijkheden van 1.300 MXN en tot 13.200 MXN.

De prijs hangt af van factoren als de soort boiler (doorloop – reservoir), zijn capaciteit, de hoeveelheid gelijktijdige diensten die hij biedt, of hij een digitaal paneel heeft, de materialen die hij heeft en een duurzamer leven aan het product geven, enzovoort.

De verscheidenheid aan producten die er bestaat opent de mogelijkheid om iets op maat te vinden, maar als het op kiezen aankomt, moet de beste keuze gemaakt worden naar de behoeften van het huis om op een efficiënte manier aan het gebruik van warm water te voldoen. (Foto: budabar/ 123rf.com)

Waar koop je een elektrische boiler?

Om te kopen kun je je zoektocht beginnen in online winkels zoals: Amazon, Home Depot, Wal-Mart, Mercado Libre, of in gespecialiseerde winkels, zoals Crystal Water, Calelec Heating of de website van Bosch Termotecnología.

Rechtstreeks in winkels kun je het beste terecht bij Rheem, el Surtidor, H2O Solutions, Home Depot, Wal-Mart of Elecktra.

Aankoopcriteria

Als we niet vertrouwd zijn met het product dat we nodig hebben en niet weten waarnaar we moeten zoeken, is het gemakkelijker fouten te maken en geld te verspillen. Een aankoopfout betekent verspilde tijd, geld en ontevredenheid.

Om te voorkomen dat dit je overkomt, zijn hier de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden:

Type waterverwarmer

Bedenk dat er twee soorten waterverwarmers zijn. Beide bieden instant water, maar de ene is bedoeld voor specifieke behoeften, zoals het voorzien van warm water voor de douche of de gootsteen, dus zijn het kleine toestellen die in de buurt van deze wateruitlaten geplaatst worden.

Als je een toestel nodig hebt dat de verschillende kamers van het huis en de dagelijkse behoeften van de bewoners bedient, dan is een toestel met een reservoir de beste keuze.

Er zijn twee soorten: 1) de doorstroom- of doorstroomtoestellen, die geen opslag hebben en het water verwarmen terwijl het erdoor loopt. 2) die met een tank, die water binnenin kunnen opslaan en door elektrische weerstanden verwarmd worden.
(Foto: Dmytro Sidelnikov/ 123rf.com)

Capaciteit in liters vs. huishoudelijke behoefte

Er zijn producten met verschillende capaciteiten, maar wat echt van belang is bij het kiezen van de juiste is het aantal bewoners en de dagelijkse behoefte aan gebruik in huis.

Het is niet gemakkelijk om te weten hoeveel liter je dagelijks aan de douche of de gootsteen besteedt, maar een specialist in dit onderwerp weet je de weg te wijzen.

Bedenk dat de gemiddelde hoeveelheid warm water die elke persoon per dag verbruikt 30 liter is.

Een voorbeeld is dat voor een huishouden van 4 personen die een wastafel, douche en gootsteen gebruiken, een boiler met een capaciteit van 150 liter nodig is.

Verticale of horizontale installatie

Bedenk dat als je een doorstroomketel kiest, hij heel dicht bij de gewenste wateruitlaat moet worden aangesloten, terwijl een boiler met reservoir op verder weg gelegen plaatsen in of buiten het huis kan worden geplaatst.

Behalve deze overwegingen zijn er ook horizontale en verticale versies. De horizontale kan compact zijn, maar moet van de vloer af staan om hem niet te beschadigen; deze zien er beter uit maar zijn minder efficiënt omdat het water bij het opwarmen naar boven gaat, dus de oriëntatie van de boiler bepaalt de invloed op zijn prestaties.

(Uitgelichte foto: brizmaker/ 123rf.com)

Reviews