stofzuigen van het tapijt in de woonkamer
Laatst bijgewerkt: 18-02-2021

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

44Bestede uren

10Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Stofzuig je regelmatig maar heb je nog steeds het gevoel dat het stoffig is? Als je dit bekend voorkomt, dan hebben we de oplossing voor je. De stofzuigers van het merk Dyson zijn krachtig, veelzijdig en de meest efficiënte op de markt. Als je huisdieren of kleine kinderen hebt, garanderen deze stofzuigers een grote zuigkracht in één enkele beweging op elk type oppervlak.

Dyson vertegenwoordigt de nieuwste technologie in huishoudelijke apparaten. De populairste modellen van dit merk zijn de bezemstofzuiger en de robotstofzuiger. Meestal zijn deze producten wel wat duurder dan die van de concurrentie. Volgens de gebruikers maakt de kwaliteit het echter goed. Hieronder vertellen we je met welke factoren je rekening moet houden om de juiste stofzuiger te kiezen en een goede aankoop te maken.
Belangrijk om te weten

 • Dyson stofzuigers zijn astma & allergie vriendelijk gecertificeerd. De HEPA-filtratie (High Efficiency Particulate Arrestor) van de machine zorgt ervoor dat allergenen binnenin worden opgesloten en niet meer naar buiten komen.
 • Dyson heeft octrooien op exclusieve technologie. Daardoor zijn de kracht en de functies van de stofzuigers ongeëvenaard en moeilijk te imiteren door concurrenten, al zijn Bosch stofzuigers ook hoogwaardig van kwaliteit.
 • Dyson stofzuigers passen zich op intelligente wijze aan, zodat je niet handmatig van kracht hoeft te veranderen afhankelijk van het type vloer dat je stofzuigt.

Onze selectie: De beste Dyson stofzuigers op de markt

Wat is de beste Dyson stofzuiger? Dat hangt af van je behoeften, hoeveel je bereid bent te betalen en andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je huis, of je huisdieren hebt of een stofzuiger wilt die ook je auto kan schoonmaken. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ieder product heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
AffiliateLink
799,00 EUR
AffiliateLink
699,00 EUR
AffiliateLink
439,00 EUR
AffiliateLink
349,99 EUR
AffiliateLink
Tijdelijk niet leverbaar
AffiliateLink
1,699,99 EUR

Shopgids: Alles wat je moet weten over Dyson stofzuigers

Het is een goed idee dat je voordat je een Dyson stofzuiger koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

moeder met dochter aan het schoonmaken

Dyson stofzuigers zijn gecertificeerd astma- en allergievriendelijk. (Bron: choreograph : 54018604/ 123rf.com)

Wat maakt Dyson stofzuigers uniek?

Het Britse bedrijf Dyson is een pionier op het gebied van high-end huishoudelijke apparaten, gespecialiseerd in stofzuigers, luchtreinigers, ventilatoren en hand- en haardrogers. Zij bieden een ruime keuze aan stofzuigers met en zonder snoer.

Maar ze hebben ook robotstofzuigers ontwikkeld. Ongeacht het ontwerp zijn ze allemaal voorzien van de gepatenteerde cyclonale technologie van het bedrijf, zodat ze geen zakken nodig hebben die je moet vervangen.

Dyson stofzuigers filteren allergenen en blazen schone lucht uit. De volledige filtering van de machine vangt deeltjes op en blaast schonere lucht uit.

Welke soorten Dyson stofzuigers zijn er en wat zijn de voordelen ervan?

Dyson produceert 3 soorten stofzuigers: stofzuigers met snoer, draadloze stofzuigers en robotstofzuigers. Elke stofzuiger heeft unieke kenmerken en is voorzien van accessoires waarmee de stofzuiger kan worden aangepast aan elk type reiniging. Of het nu voor tapijten, meubels of harde vloeren is. In het algemeen zijn dit de belangrijkste voor- en nadelen:

Type Dyson stofzuiger Voordelen Nadelen
Met snoer Compacte en krachtige reiniging. Zwaar en niet erg veelzijdig.
Draadloos Krachtig, lichtgewicht, veelzijdig, ontworpen voor dagelijks gebruik. De batterij gaat niet lang mee.
Robot Krachtig en autonoom. Afhankelijk van de batterij.

Hoe werken Dyson snoerloze stofzuigers en wat zijn de mogelijkheden ervan?

Dyson draagbare stofzuigers worden steeds populairder in vergelijking met conventionele stofzuigers. Omdat ze meer beweging mogelijk maken, zonder dat je last van het snoer hebt. Bovendien biedt dit merk een verscheidenheid aan accessoires waarmee het apparaat kan worden omgebouwd van bezem- tot handstofzuiger. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de snoerloze stofzuigers die momenteel verkrijgbaar zijn:

Kenmerk Dyson V8 Total Dyson V8 Absolute Dyson Cyclone V10 Absolute Dyson V10 Animal Dyson V11 Extra  Dyson V11 Extra Pro Dyson V11 Torque Drive Extra
 Type ondergrond Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren.
Vermogen 115 AW 115AW 151 AW 158 AW 220 AW 220 AW 220 AW.
Reinigingsniveau’s 2 2 3 3 3 3 3.
Batterij 40 min 40 min 60 min 60 min 60 min (verwisselbaar) 60 min (verwisselbaar) 60 min (verwisselbaar)
Oplaadtijd 5 uur 5 uur 3,5 uur 3,5 uur 4,5 uur 4,5 uur 4,5 uur
Gewicht 2,68 kg 2,68 kg 2,68kg 2,50 kg 2,97 kg 2,97 kg 2,97kg
Accessoires 7 8 8 7 10 13 9
 1. Dyson V8: Ideaal voor het zuigen van tapijt en harde vloeren. Biedt tot 40 minuten autonomie dankzij de vernieuwde batterijchemie. De zuigkracht is krachtig genoeg om meer fijn stof op te zuigen. Hygiënisch legen van het reservoir. Momenteel zijn er twee modellen verkrijgbaar: Dyson V8 Total; Dyson V8 Absolute.
 2. Dyson Cyclone V10: Met de digitale motor is tot 60 minuten autonomie mogelijk. Het reservoir is 40% groter dan die van de V8, waardoor er beter kan worden schoongemaakt. Als je klaar bent, kun je het vuil met één enkele beweging verwijderen. Er zijn momenteel twee modellen: Dyson V10 Absolute; Dyson V10 Animal.
 3. Dyson V11:  Dit model heeft een LCD-display, dat in real time meldt hoeveel batterij er nog over is en je eraan herinnert de filters schoon te maken voor optimale prestaties. Het meldt ook eventuele verstoppingen en hoe deze te verhelpen. Het optimaliseert op intelligente wijze de reiniging en de autonomie. Hij past zich automatisch aan tussen tapijten en harde vloeren. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar: Dyson V11 Extra; Dyson V11 Extra Pro; Dyson V11 Torque Drive Extra.

Wat zijn de schoonmaakfuncties van een Dyson stofzuiger met snoer?

Dyson stofzuigers met snoer lijken het meest op gewone stofzuigers. Maar met de Dyson technologie onderscheidt de kracht en efficiëntie van deze stofzuigers zich van zijn concurrenten. Hier zijn de belangrijkste reinigingsfuncties:
 Kenmerk Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 Dyson Cinetic Big Ball Multi floor 2 Dyson Big Ball Multi Floor 2 
Type ondergrond Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren. Vloerbedekking en harde vloeren.
Vermogen 160AW  160 AW 170 AW
Reinigingsniveau’s 1 1 1
Batterij Niet nodig. Niet nodig. Niet nodig. 
Gewicht 8kg 8kg 8kg
Accessoires 7 3 3
 • Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2:  De 19 Dyson Cinetic cyclonen voorkomen dat stof zich ophoopt en de cyclonen blokkeert. De zelfinstellende kop gaat automatisch omhoog en omlaag voor verschillende oppervlakken, waardoor de zuigkracht op alle vloertypes wordt gefixeerd.
 • Dyson Cinetic BigBall Multi Floor 2:De 35 Dyson Cinetic cyclonen hebben oscillerende uiteinden die voorkomen dat stof zich ophoopt en de cyclonen blokkeert. De drie opzetstukken zijn perfect voor een krachtige reiniging van alle soorten vloeren.
 • Dyson Big Ball Multifloor: Bevat zelfrichtende technologie. Door zijn bolvorm is hij gemakkelijk te roteren en zeer wendbaar. Compacte cyclonen in twee parallelle rijen genereren krachtige centrifugale krachten om microscopisch kleine stofdeeltjes op te vangen.
De zelfinstellende kop gaat automatisch omhoog en omlaag voor verschillende oppervlakken, waardoor de zuigkracht op alle soorten vloeren wordt ingesteld.

Wat zijn de verschillen tussen Dyson stofzuigers met snoer en draadloze stofzuigers?

Als je een snoerloze stofzuiger wilt kopen, moet je rekening houden met de volgende aspecten: levensduur van de batterij, afmetingen en gewicht, type oppervlakken dat je gaat stofzuigen. Maar bij bepaalde modellen is de zuigkracht gelijk aan die van stofzuigers met snoer.

Dyson stofzuigers met snoer daarentegen garanderen een diepe reiniging. Ze worden wel verkocht met minder hulpstukken, waardoor ze minder veelzijdig zijn. Maar, in tegenstelling tot een draagbaar model hoef je de knop niet ingedrukt te houden en is hij flexibel.

meisje dat de woonkamer schoonmaakt

Dyson stofzuigers passen zich intelligent aan, zodat je niet handmatig het vermogen hoeft te veranderen bij verschillende soorten vloeren. (Bron: choreograph: 44154340/ 123rf.com)

Wat onderscheidt de Dyson 360 Heurist stofzuiger van de concurrentie?

De Dyson Heurist is de verbeterde versie van de Dyson 360 Eye, en doet hetzelfde werk als de andere types stofzuigers. Een van de nieuwe functies is het SLAM-systeem of intelligente visie dat bestaat uit plaatsbepaling en intelligente mapping waarmee je kunt weten welke positie het in de kamer inneemt.

Hij heeft ook een ring van LED-lampjes om te zien waar hij heengaat, zelfs bij weinig licht. Bovendien kun je er de gebieden mee configureren waar je wilt dat de robot niet langskomt, en welk vermogen hij moet gebruiken, afhankelijk van het oppervlak waar hij zich bevindt.

 • Vermogensniveaus: maximaal, hoog en stil.
 • Batterijduur: 75 minuten
 • Oplaadtijd: 165 minuten
 • Afmeting: 23 cm
 • Gewicht: 2,51 kg

Hoe houd je een Dyson stofzuiger schoon?

Het schoonhouden van je Dyson stofzuiger is eenvoudig. De stofzuigers met snoer en de snoerloze stofzuigers hebben een systeem waarbij je met één druk op de knop het vuil kunt weggooien, zodat je het niet hoeft aan te raken.

De Dyson robot heeft bovendien een ingebouwd filter dat je moet schoonmaken wanneer het aangeeft dat het vol is. Het is echter het beste om het filter na elk gebruik te legen om ervoor te zorgen dat de stofzuiger optimaal werkt.

Asthma & Allergy Friendly
“Dankzij de hygiënische afvalverwijdering hoeft je je handen niet vuil te maken – je drukt gewoon op de knop om het vuil te verwijderen. En de HEPA-filtratie in de hele machine zorgt ervoor dat allergenen en bacteriën in de machine worden opgesloten en niet terug het huis in worden gedreven.”

Samenvatting

Dyson biedt een brede selectie stofzuigers voor elke specifieke behoefte. Er zijn modellen met snoer, draadloze stofzuigers en robot stofzuigers. Ze zijn allemaal voorzien van de zogenaamde cyclonale technologie, waardoor er geen stofzuigerzak nodig is die je moet vervangen. Bovendien vangen HEPA-filters allergenen op en zuiveren ze de lucht, zodat mensen met astma geen last meer hebben van het schoonmaken.

Dyson’s concurrenten verkopen soms goedkopere, vergelijkbare producten. Maar de consumenten weten dat deze stofzuigers de moeite waard zijn, aangezien de lange levensduur van het product meer dan gegarandeerd is.

Vond je onze shopgids over Dyson stofzuigers interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.
(Bron van de header afbeelding: Dolgachov: 40309195/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies