Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

30Onderzochte producten

69Bestede uren

31Beoordeelde onderzoeken

225Verzamelde opmerkingen

Een dynamometer is een apparaat dat het vermogen van een motor meet. Het kan gebruikt worden om paardenkracht of koppel te meten, afhankelijk van het type dat je gebruikt.
Dynamometer: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste dynamometer: Onze selectie

Ergonomische handtrainer

De Ergonomische Hand Trainer is perfect voor kleine tot grote handen. Hij is ontworpen voor atleten en sportievelingen die hun hand, pols, onderarm en vingers sterker willen maken voor klimmen, schieten, bodybuilding, tennis enz. De gemakkelijk instelbare draaiknop en veelzijdige spanningen maken de handtrainer populair bij mensen met artritis, reumatoïde artritis, peesontsteking, carpale tunnel, tenniselleboog en patiënten die herstellen van een gebroken pols en peesoperatie. De handversterker is ook prettig voor musici zoals drummers en gitaristen.

Ergonomische handtrainer

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De Ergonomische Hand Trainer is perfect voor mensen van alle leeftijden die hun kracht in hand, pols, onderarm en vingers willen vergroten. De gemakkelijk instelbare draaiknop en veelzijdige spanningen maken de handtrainer een populaire keuze voor atleten, musici en mensen die herstellen van een operatie.

Dynamometer: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Dynamometer zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten dynamometers, de hydraulische en de elektrische. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat een hydraulische vloeistof gebruikt om het vermogen van de motor op de belasting over te brengen, terwijl een elektrische elektriciteit gebruikt. Dit betekent dat als er geen oliedruk of spanning beschikbaar is, je hem toch kunt gebruiken, zolang er maar een andere bron voor deze dingen is.

De kwaliteit van de dynamometer wordt bepaald door zijn nauwkeurigheid en herhaalbaarheid. Nauwkeurigheid heeft betrekking op hoe dicht een meting bij de werkelijke waarde ligt, terwijl herhaalbaarheid aangeeft of de metingen van de ene testrun tot de andere consistent zijn of niet. Een goede dynamometer moet zowel een hoge nauwkeurigheid (binnen 2-3%) als een hoge herhaalbaarheid (minder dan 1%) hebben.

Wie moet een dynamometer gebruiken?

Iedereen die zijn kracht, vermogen en snelheid wil verbeteren zou een dynamometer moeten gebruiken. Het is een uitstekend hulpmiddel voor atleten van alle leeftijden en mogelijkheden, maar ook voor mensen die meer willen kunnen tillen bij alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen of kinderen dragen.

Op basis van welke criteria moet je een Dynamometer kopen?

Het eerste waar je naar moet kijken is het draagvermogen. Als je auto meer dan 2.000 pond weegt, is het een goed idee er een met een hogere rating te nemen, zodat je geen problemen krijgt bij het testen van auto’s van verschillend gewicht. Je wilt ook zeker weten dat de dynamometer voldoende vermogen heeft voor je behoeften en alle soorten motoren aankan zonder oververhit te raken of te snel stuk te gaan. Kijk tenslotte hoe gemakkelijk hij te gebruiken is en of er nog andere functies in het ontwerp zijn opgenomen, zoals mogelijkheden om gegevens op te nemen of programma’s die speciaal voor bepaalde voertuigen zoals raceauto’s zijn ontworpen.

Het eerste waar je op moet letten is het type dynamometer. Er zijn twee soorten, een die koppel meet en een andere die paardenkracht meet. Koppel kun je omrekenen in paardenkracht door het te vermenigvuldigen met een constante factor (meestal 5252). Deze omrekening werkt echter alleen als je weet welke soort motor in je auto gebruikt werd bij het meten van het vermogen. Als je geen idee hebt van hoeveel vermogen je auto op de dyno heeft geproduceerd, dan is er geen manier om verschillende resultaten van verschillende dyno’s met elkaar te vergelijken, tenzij ze allebei rechtstreeks koppel of paardenkracht meten (wat de meeste niet doen.).

Wat zijn de voordelen en nadelen van een dynamometer?

Voordelen

Een dynamometer is een instrument dat het vermogen van een motor meet. Je kunt er paardenkracht en koppel mee meten, die belangrijke factoren zijn om te bepalen hoe goed je voertuig op de weg presteert. Het voordeel van het gebruik van een dyno in plaats van alleen de versnelling te meten met een stopwatch of jezelf te timen van 0-60 mph is dat je nauwkeuriger metingen krijgt voor vergelijkingsdoeleinden.

Nadelen

Het grootste nadeel van een dynamometer is dat hij alleen het koppel en het vermogen bij één toerental meet. Dit betekent dat je er geen versnelling, vertraging of bochtkrachten mee kunt meten (die allemaal belangrijk zijn voor wegauto’s). Je hebt ook een ervaren operator nodig om ervoor te zorgen dat de auto bij het testen niets breekt.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • CanDo
  • Baseline
  • Sagladiolus

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Dynamometer in onze review kost ongeveer 8 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 318 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies