Laatst bijgewerkt: 07-06-2022

Onze selectiecriteria

34Onderzochte producten

57Bestede uren

35Beoordeelde onderzoeken

135Verzamelde opmerkingen

Een vloermop is een schoonmaakhulpmiddel waarmee je je vloeren kunt schoonmaken zonder chemicaliën te gebruiken. In plaats daarvan gebruikt het stoom en water om vuil van harde oppervlakken zoals tegels of hout te verwijderen. Het kan ook op tapijten gebruikt worden om alleen vlekken schoon te maken.
Dweil: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste dweil: Onze selectie

De Perfecte Spuitwisser om gemakkelijk in diepe hoeken te komen

Deze professionele sproeiwisser is het perfecte gereedschap om gemakkelijk diepe hoeken van meubels te bereiken en vuil, stof, haar, vet en vuil weg te werken. De 360-graden vloerwisserkop bereikt gemakkelijk diepe hoeken van banken, bedden en andere meubels. Alle onderdelen van de stok zijn gemaakt van duurzaam, hoogzuiver aluminium, robuust en betrouwbaar. Met de superbrede sproeikop kun je je huishoudelijke klusjes snel doen en heb je meer tijd om van je vrije tijd te genieten. Deze veelzijdige mop met sproeifunctie wordt geleverd met 1 schraper om hardnekkig vuil van de vloer te schrapen, haren en vuil van de microvezeldoek te krabben en overtollig water dat zich na het vegen op de doek heeft opgehoopt af te krabben.

Vileda Dweil

Zoek je een eersteklas schoonmaakset waarmee je zelfs de hardnekkigste rotzooi snel opruimt? Zoek niet verder dan de Complete Ultramax Set. Deze krachtige set bestaat uit een mopkop met microvezelkussen, steel, emmer en uitwringer 2-in-1 microvezelkussen voor hardnekkig vuil verwijderen en uitstekende schoonmaakprestaties. De speciaal ontworpen emmer en asymmetrische wringer zorgen voor een optimale bevochtiging van de mopkop voor gebruik op verschillende vloertypes – tegels, vinyl, steen, hout of laminaat. Plus, de schenktuit maakt het uitgieten van vuil water gemakkelijk zonder spatten. En als je een navulling nodig hebt, koop je gewoon een van onze machinewasbare pads apart – ze kunnen gewassen worden tot 60°C. Het beste van alles is dat deze set meer dan 99% van bacteriën en virussen verwijdert met alleen water. Voor het beste resultaat raden we aan de mop met de kop naar beneden in de emmer te bewaren, zodat er tussen gebruik geen druppels langs de steel kunnen.

Leifheit Dweil

De Leifheit Click System vloerwisser is het perfecte hulpmiddel om je vloeren schoon te houden. De wisser heeft een gepatenteerd kliksysteem waarmee je verschillende stelen en reinigingshulpstukken kunt bevestigen, zodat je je schoonmaakervaring gemakkelijk kunt aanpassen. De set vloerwissers bevat ook een emmer met een combi-pers hulpstuk, zodat je het wisdeksel kunt balanceren zonder je handen nat te maken. De Leifheit wisser heeft ook een handvat met draaibaar scharnier, waardoor je gemakkelijk in krappe ruimtes en moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen. De schrobborstel met veegdeksel met 2 vezels pakt zelfs hardnekkig vuil op ongelijke plaatsen op, dankzij opstaande borstelharen.

Dweil: Vaak gestelde vragen

Welke soorten vloermoppen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten vloermoppen. De ene is het traditionele type dat een steel en sponskop heeft, terwijl de andere een elektrische bezem is met roterende borstels aan de basis. De laatste kan gebruikt worden om zowel hardhouten vloeren als tapijten schoon te maken. Hij komt ook van pas bij het schoonmaken van bekleding.

Een goede dweil moet veel water kunnen opnemen en snel drogen. Hij moet ook in staat zijn gemorste vloeistoffen gemakkelijk op te ruimen, zonder strepen of vlekken op je vloer achter te laten. De beste zijn gemaakt van microvezel materiaal dat zacht genoeg is om geen krassen op vloeren te maken, maar stevig genoeg om te reinigen. Ze zijn er meestal ook in verschillende kleuren, zodat je er een kunt kiezen die perfect bij het inrichtings-thema van je huis past.

Wie moet een vloermop gebruiken?

Iedereen die zijn vloeren wil schoonmaken zonder het gedoe van emmer en dweil. De Floor Mop is perfect voor iedereen met hardhouten, tegel- of linoleum vloeren die regelmatig schoongemaakt moeten worden.

Op basis van welke criteria moet je een vloermop kopen?

De keuze van een Vloermop moet afhangen van de eisen van de gebruiker. Mensen die een product van goede kwaliteit van een vertrouwd merk zoeken, kunnen zonder aarzelen Vloerzwabbers kopen. Controleer bij het kopen van Vloerzwabbers het garantie- en waarborgbeleid en de algemene voorwaarden voordat je de koop afrondt, zodat je later geen problemen krijgt met je aankoop.

Let op de kwaliteit van het materiaal waarvan de vloermop gemaakt is. Het moet gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, roestbestendig, duurzaam en stevig. Zoek ook naar een eventuele garantie die erbij zit; zo kun je je product altijd terugbrengen of gratis laten repareren.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vloermop?

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een vloermop is dat je er harde vloeren mee kunt schoonmaken. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken en vereist geen speciale vaardigheden of opleiding, wat het ideaal maakt voor mensen die niet te veel tijd willen besteden aan het schoonmaken van hun huis. Je hebt maar één hulpmiddel nodig – de mop zelf – en je kunt je gemakkelijk ontdoen van vuil op je tegel-, laminaat- of houten vloeren zonder de hele dag te hoeven bukken. Dit soort producten is ook perfect als je huisdieren in huis hebt, want ze zijn ontworpen met microvezel pads die als magneten haren van huisdieren aantrekken en tegelijk geen krassen achterlaten op kwetsbare oppervlakken zoals tegels en houten vloeren.

Nadelen

De nadelen van een vloermop zijn dat ze moeilijk te gebruiken zijn op trappen en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Ze vergen ook meer inspanning dan de gemiddelde stoomreiniger, en dat is de reden waarom sommige mensen er niet voor kiezen ze te kopen. Heb je echter huisdieren of kinderen in huis dan kan het de moeite waard zijn er een aan te schaffen, want ze maken het opruimen na rommel veel gemakkelijker.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Vileda
  • Homgif
  • Vileda

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Dweil in onze review kost ongeveer 14 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 36 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies