Last updated: 13-06-2022

How we pick our products

29Products analyzed

72Hours invested

20Studies researched

93Comments collected

Duindoorn is een kleine struik die groeit in de Arctische en subarctische streken van Europa, Azië, Noord-Amerika en Groenland. Hij wordt al eeuwenlang door veel inheemse volkeren als voedsel gebruikt. De bessen zijn zeer rijk aan vitamine C (tot 10 keer meer dan sinaasappels) en bevatten essentiële vetzuren zoals Omega 3 & 6 die helpen om gezonde huidcellen te behouden. Ze hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen met gevoelige of droge huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis.
Duindoorn: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste duindoorn: Onze selectie

Koro’s 100% organisch duindoornsap

Op zoek naar een heerlijk, 100% biologisch sap? Zoek niet verder dan ons duindoornsap. Gemaakt van alleen de beste ingrediënten, kan dit veelzijdige sap zo gedronken worden, of gemengd met andere dranken. Het is perfect voor mensen met een glutenvrij, veganistisch of vegetarisch dieet. En bij Koro geloven we in het leveren van de beste kwaliteit producten tegen eerlijke prijzen. Dus ga je gang en sla vandaag nog je nieuwe favoriete sap in.

Duindoorn: Vaak gestelde vragen

Welke soorten duindoorn zijn er en wat bepaalt een goed product?

Duindoorn is een struik of kleine boom die tot 15 voet hoog kan worden. Hij heeft gele bloemen en rode bessen, die de bron van zijn olie zijn. Er zijn twee hoofdsoorten duindoorn – Siberische (Hippophae rhamnoides) en Aziatische (Hippophae salicifolia). De meest voorkomende soort in Noord-Amerika is de Siberische, maar er kan enige verwarring ontstaan omdat ze ook wel “Europese” duindoorn genoemd wordt, vanwege haar populariteit in Europa gedurende vele jaren voordat ze in Noord-Amerika geïntroduceerd werd.

De Duindoorn is een zeer winterharde plant. Hij kan in bijna elke bodem groeien, zolang de afwatering goed is en er voldoende zon is. Veel hangt af van hoeveel water je hem het eerste jaar of de eerste twee jaar geeft – te weinig leidt tot een belemmerde groei; te veel veroorzaakt wortelrot. Als je boom al meer dan drie jaar geplant is, dan heeft hij hoogstwaarschijnlijk voldoende wortels ontwikkeld om zowat alles te overleven.

Wie zou een Duindoorn moeten gebruiken?

Iedereen die zijn huid, haar en nagels wil verbeteren. Het is ook heel geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid.

Op grond van welke criteria moet je een Duindoorn kopen?

Antwoord: Als je een plant zoekt die gemakkelijk te kweken is, een interessant uiterlijk heeft en veel bessen produceert, dan is Duindoorn misschien het antwoord. Hij verdraagt de meeste grondsoorten, maar doet het het best op zandige leemgrond met goede drainage. Hij geeft de voorkeur aan volle zon of gedeeltelijke schaduw en kan temperaturen tot -30F (-34C) verdragen. De enige echte vereiste is regelmatig water geven tijdens droge perioden (vooral als hij jong is), want hij houdt er niet van als zijn wortels in een met water verzadigde grond zitten.

Het eerste waar je op moet letten is de prijs. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk niet. Je moet ook nagaan of je een zuiver duindoornproduct krijgt en niet een met toegevoegde ingrediënten zoals andere bessen of oliën. Let er ten slotte op dat er geen additieven in je product zitten – dit kunnen conserveringsmiddelen zijn zoals citroenzuur, die de houdbaarheid van je olie beïnvloeden.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Duindoorn?

Voordelen

Duindoorn is een zeer winterharde plant die in de meeste klimaten kan groeien. Hij wordt al vele jaren als sierstruik gebruikt en produceert ook bessen die rijk zijn aan vitamine C, antioxidanten en omega 3 vetzuren. De olie uit de zaden blijkt werkzaam te zijn tegen acne, eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen als ze plaatselijk aangebracht wordt.

Nadelen

Antwoord: Er zijn geen nadelen aan een Duindoorn.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • QUEST
  • R V Essential
  • R V Essential

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Duindoorn in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 155 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews