Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

26Products analyzed

47Hours invested

31Studies researched

135Comments collected

Een Digitale gradenboog is een hulpmiddel waarmee je hoeken en afstanden op je computerscherm kunt meten. Het is net alsof je een echte gradenboog hebt, maar dan beter.
Digitale gradenboog: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste digitale gradenboog: Onze selectie

2-in-1 Digitale gradenboog

Deze 2-in-1 digitale gradenboog is perfect voor elk project, groot of klein. De vergrendelfunctie zorgt voor nauwkeurigheid, terwijl het gemakkelijk af te lezen LCD scherm verwarring voorkomt. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal is deze gradenboog duurzaam en corrosiebestendig. Met mogelijkheden voor gegevensopslag en omgekeerd aflezen is deze gradenboog een must-have voor elke serieuze klusser of klusvrouw.

Precisie gradenboog

No products found.

Dit is de perfecte gradenboog voor iedereen die precisie en gebruiksgemak nodig heeft. De hold functie zorgt ervoor dat je meting altijd nauwkeurig is, terwijl het grote display gemakkelijk af te lezen is, in welke stand de gradenboog ook staat. Met automatisch in- en uitschakelen, plus resetten op elke positie, is deze gradenboog een mooie aanwinst voor elke gereedschapskist.

Digitale Mini Hoekzoeker

De digitale mini hoekzoeker is een kleine, lichte en comfortabele gradenboog die gemakkelijk te dragen en te gebruiken is. Hij is bijzonder handig bij het werken op ladders, daken of andere gevaarlijke plaatsen. De nauwkeurigheid van de hoekmeter is +- 0.1 graden, met een meetbereik van 360 graden (4 x 90 graden) en een resolutie van 0.1 graden. De gemeten waarde kan snel gestabiliseerd worden en het getal verandert niet herhaaldelijk. Deze gradenboog kan zowel absolute hoek als relatieve hoek meten, wat hem gemakkelijker en sneller maakt bij alledaagse en technische toepassingen. De gradenboog is uitgerust met een groot LCD scherm, sterke magneten in de schors en een rechtopstaand scherm, waardoor het aflezen van de waarden veel gemakkelijker en duidelijker is.

Digitale gradenboog: Vaak gestelde vragen

Welke soorten Digitale gradenbogen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten digitale gradenbogen, de eerste is een eenvoudige digitale aflezing die geen geheugen heeft en slechts één hoek tegelijk kan meten. Het tweede type is een elektronische Digitale gradenboog met geheugen, waarmee je meerdere hoeken in zijn geheugen kunt opslaan om later op te roepen of over te brengen naar een ander apparaat zoals je PC.

Een goede digitale gradenboog moet hoeken met precisie kunnen meten, een groot scherm hebben en een gemakkelijk af te lezen display. Hij moet ook duurzaam genoeg zijn voor dagelijks gebruik in het veld of op bouwplaatsen. Tenslotte moet hij een redelijke prijs hebben, zodat je uiteindelijk niet meer uitgeeft dan wat je nodig hebt.

Wie moet een Digitale gradenboog gebruiken?

Iedereen die hoeken moet meten. De Digitale gradenboog is ideaal voor timmerlieden, meubelmakers, houtbewerkers en hobbyisten. Hij kan ook door leerlingen in de klas of thuis gebruikt worden als leermiddel.

Op basis van welke criteria moet je een Digitale gradenboog kopen?

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar de perfecte Digitale gradenboog. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Nauwkeurigheid – hoe nauwkeurig is hij? Heeft hij een hoge graad van nauwkeurigheid (0.1°) of kun je leven met iets dat niet zo nauwkeurig is (2°)? Hoe nauwkeuriger je digitale gradenboog, hoe beter. Werk je aan een bouwkundig project en heb je precisie nodig, neem er dan een met een resolutie van 0,01° graden. Anderzijds als je alleen een algemeen idee wilt hebben van hoeken bij houtbewerkingsprojecten, dan zou 2-3 ° prima moeten zijn;

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het vergelijken van digitale gradenbogen. Kijk eerst naar het display om te zien of het al dan niet verlicht is. Zo ja, heeft het een auto-off functie? Schakelt de maateenheid automatisch van metrisch (mm) naar imperiaal (inches)? Is er een knop om tussen deze twee meeteenheden te wisselen? Hoe zit het met nauwkeurigheid en precisie – wat is je tolerantie op elk van deze punten? Hoe lang gaat dit gereedschap mee voor het vervangen van batterijen of kalibratiewerk nodig heeft? Bieden ze enige vorm van garantie op hun producten en ook technische ondersteuning na aankoop, mocht er tijdens de gebruiksduur iets misgaan met je toestel?

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Digitale gradenboog?

Voordelen

Een digitale gradenboog is een geweldig hulpmiddel voor iedereen die hoeken en afstanden moet meten. Digitale gradenbogen zijn nauwkeurige, gemakkelijk te gebruiken hulpmiddelen die meten eenvoudig maken. Ze kunnen in veel verschillende situaties gebruikt worden, o.a. in de bouw, bij timmerwerk, in de architectuur en nog veel meer.

Nadelen

Het grootste nadeel van een digitale gradenboog is dat hij niet gebruikt kan worden voor metingen groter dan 180 graden. Meet je hoeken groter dan dit, dan zal in plaats daarvan een analoge gradenboog gebruikt moeten worden. De meeste mensen hoeven echter niet regelmatig zulke grote hoeken te meten, dus dit hoeft niet al te veel problemen op te leveren.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Proster
  • RUIZHI
  • MALAYAS

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Digitale gradenboog in onze review kost ongeveer 13 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 93 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews