Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

31Products analyzed

66Hours invested

29Studies researched

76Comments collected

Een diamantboor is een boor waaraan diamanten zijn bevestigd. Hij kan gebruikt worden om door vast gesteente te boren of door andere harde materialen, zoals staal en beton. De diamanten punt van de boor snijdt in het materiaal dat je probeert te doorboren, terwijl de rest van het lichaam steun en stabiliteit biedt tijdens je werk.
Diamantboor: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste diamantboor: Onze selectie

Diamantboorbit: Het perfecte gereedschap om door materialen te boren

De Diamant Boorbit is het perfecte gereedschap voor iedereen die door materialen wil boren zonder water te gebruiken. Met zijn zeskantige schacht is hij compatibel met alle gangbare boorkoppen en zal hij een vast onderdeel van je gereedschapskist zijn. De diamantboren zijn vervaardigd met een speciaal vacuüm-hardend proces, waardoor ze vijfmaal duurzamer zijn dan traditionele tegelboren. Ze hebben geen water nodig en kunnen gemakkelijk door graniet en andere stabiele materialen boren. Na gebruik laat je het diamantgereedschap gewoon afkoelen met water en maak je het schoon met een borstel.

SEDION Diamantboor

Ben je op zoek naar een diamantboor die de hardste materialen aankan? Zoek niet verder dan onze diamantboor die perfect is voor gemakkelijk boren in porseleinaardewerk, keramiek, natuursteentegels, marmer, graniet, tegels, harde vloertegels, geglazuurde klinkers, klinkersteentjes, stenen platen en harde dakpannen. Onze diamant tegelboor heeft meervoudige diamantsegmenten die als snijtanden dienen, zodat bijzonder nauwkeurig en snel gewerkt kan worden zonder te breken of te ontsnappen. Plus, met scherpe en extreem harde diamanten geeft onze tegelboor professionele schone en snelle boorvorderingen. Behalve zijn industriële diamanten van hoge kwaliteit heeft de tegelboor m14 ook een robuuste diamantsegmentatie, waardoor hij de ideale keuze is voor porcellanato boren. Hij is ook geschikt voor algemene haakse slijpmachines met universeel m14 hulpstuk en past op alle gangbare haakse slijpmachines, waaronder Makita , Bosch , Metabo , Festool en Parkside . Dankzij de koelende was in de kern is de droge kernbit zelfkoelend en zelfslijpend, wat resulteert in een langere levensduur van het gereedschap. Vacuümsolderen is de meest effectieve en precieze manier om onze diamantgereedschappen te vervaardigen, wat ons in staat stelt de bewerkingsefficiëntie te verhogen en tegelijk de levensduur van het gereedschap te verlengen. Plus onze 60 dagen geld terug

Vonroc diamantboorset

Deze diamantboor van Vonroc is perfect voor wie veel moet boren in beton, gasbeton, kalkzandsteen, baksteen en metselwerk. De hoogwaardig afgewerkte diamantsegmenten geven deze boor een lange levensduur, zodat je hem steeds weer kunt gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken dat je hem binnenkort moet vervangen. Plus, de SDS-plus aansluiting maakt deze set compatibel met veel merken boorhamers en combinatiehamers. En als je het midden van het boorgat moet bepalen voor je gaat boren, geen probleem. De set wordt geleverd met een centerboor die het je snel en gemakkelijk maakt.

2-Delige Dia6mm NBB VB Diamantboor

No products found.

Dit is het perfecte gereedschap voor al je boorwerk. De 2-delige dia.6mm nbb vb diamantboor is gemaakt van professioneel kwaliteitsmateriaal en is gemakkelijk aan te sluiten op elke universele boormachine. Hij heeft een redelijke maat en boordiepte, waardoor hij perfect is voor allerlei toepassingen. Of je nu boort in hard porselein, keramiek, tegels, graniet of marmer, deze boor maakt er snel werk van en gaat veel langer mee dan een gegalvaniseerde boor. Bespaar tijd en geld met dit geweldige product.

Diamantboor: Vaak gestelde vragen

Welke soorten diamantboren zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn veel verschillende soorten diamantboren, elk ontworpen voor een specifieke toepassing. Het meest gebruikelijke type is de kernboor, die gebruikt wordt om door beton en andere harde materialen te boren. Een andere populaire stijl is de metselboor die met hamerboren of boorhamers gebruikt wordt om gaten te maken in bakstenen, blokken en stenen muren. Voor het boren in houten oppervlakken zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder wervelboren, spadeboren en boorboren.

Een goede diamantboor is er een met een hoge diamantconcentratie, wat betekent dat hij sneller zal kunnen boren en langer zal meegaan. De kwaliteit van de diamanten in je boor bepaalt ook hoe goed ze door verschillende materialen kunnen snijden.

Wie moet een diamantboor gebruiken?

Iedereen die door harde materialen moet boren. Diamantboren worden gebruikt door juweliers, horlogemakers, tandartsen en ieder ander die met diamanten of andere edelstenen werkt. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het boren van glas in de juwelierskunst en voor keramiek en porseleinen pottenbakkerswerk.

Op basis van welke criteria moet je een diamantboor kopen?

Het belangrijkste criterium is de kwaliteit van de diamantboor. Je moet altijd een boor kopen met diamanten van hoge kwaliteit, en bij voorkeur van een bedrijf dat al vele jaren in bedrijf is. Dit garandeert dat je na verloop van tijd waar voor je geld krijgt, en ook gemoedsrust in de wetenschap dat als er iets mis gaat, er mensen zijn tot wie je je kunt wenden om het te verhelpen.

Zorg ervoor dat je appels met appels vergelijkt. Het belangrijkste is de diamantgrootte, want die bepaalt hoeveel gaten per uur geboord kunnen worden en door welk soort materiaal hij kan boren. Andere dingen zoals de krachtbron (elektrisch of lucht) moet je ook in overweging nemen bij je beslissing welke diamantboor te kopen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een diamantboor?

Voordelen

Diamantboren zijn de meest efficiënte manier om gaten in beton te boren. Ze hebben een aantal voordelen boven andere methoden, waaronder snelheid en efficiëntie. De diamantboor kan door beton snijden met een gemiddelde snelheid van 2-3 duim per minuut (afhankelijk van de maat). Daardoor gaat het veel sneller dan met handgereedschap of krachtboormachines met metselbits. Bovendien heeft de diamantbit tijdens het gebruik geen smering nodig, wat rommel vermindert en tijd bespaart in vergelijking met boorvloeistoffen op oliebasis die gebruikt worden door boorhamers met roterende hamers of met handhamers.

Nadelen

Diamantboren zijn erg duur, en ze slijten snel. Ze hebben ook de neiging oververhit te raken als ze langere tijd gebruikt worden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Yosoo Health Gear
  • SHDIATOOL
  • SHDIATOOL

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Diamantboor in onze review kost ongeveer 7 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 156 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews