Last updated: 07-06-2022

How we pick our products

23Products analyzed

83Hours invested

22Studies researched

76Comments collected

Een compostversneller is een product dat het composteringsproces versnelt. Het doet dit door gunstige bacteriën, schimmels en voedingsstoffen aan je hoop of bak toe te voegen. Het resultaat van het gebruik van een versneller is een snellere afbraak en een betere kwaliteit afgewerkte compost.
Compostversneller: Bestsellers en huidige aanbiedingen

Beste compostversneller: Onze selectie

Efficiënt composteren met composttabletten

Wil je je composteringsproces efficiënter maken? Dit product is voor jou. Door deze tabletten aan je compostvat toe te voegen, zul je een verschil zien in de kwaliteit van je compost. De mix van bacteriën en schimmels in de tabletten zal helpen keuken- en tuinafval sneller af te breken, terwijl ze ook voedingsstoffen leveren die de natuurlijke bacteriën voeden die al in je compost aanwezig zijn. Met slechts één verpakking van 12 tabletten kun je 1.800 liter compost behandelen – dat zijn een heleboel gelukkige planten.

Het perfecte composteerhulpmiddel

Dit composteerhulpmiddel is perfect voor alle soorten compostering. Het bevat veel belangrijke composterende bacterie- en schimmelculturen, waardoor het ideaal is voor het afbreken van organisch materiaal. Dit product is ook heel zuinig – 1 kg is genoeg voor ca. 2 m3 groene ruimte of 30 m2 oppervlakte.

500 g (ongeveer 550 stuks) levendige wormen.

Op zoek naar een manier om je compostering een jumpstart te geven? Zoek niet verder dan onze verse en goed verpakte 500 g (ongeveer 550 stuks) levendige wormen. Onze Eisenia hortensis zijn zeer actief en passen zich aan de meest uiteenlopende compostmaterialen aan, en vermenigvuldigen zich snel om wormenhumus te maken – een geurloze, natuurlijke en effectieve meststof. Veelzijdig in gebruik, kunnen deze actieve compostwormen gebruikt worden voor tuinen, gazons, verhoogde bedden, compostbakken/-kisten/thermocomposters, visaas – noem maar op. En omdat ze diep in het compostmateriaal werken dat het horizontaal doordringt, heb je in een mum van tijd een rijk bemeste bodem. Veilige verzending gegarandeerd + gebruiksaanwijzing inbegrepen.

Topklasse Effectieve Micro-organismen – 5 liter

No products found.

Deze 5 liter zak met eersteklas werkzame micro-organismen is perfect voor het schoonmaken van stallen, ligboxen, kooien en het verbeteren van het stalklimaat. Het voorkomt vliegenvorming, ammoniakophoping, infectiepreventie en maakt voedingsstoffen beschikbaar in de bodem. Als compoststarter of fermentatiehulpmiddel voor bokashi emmers verwijdert het geurtjes en breekt het organisch materiaal af in zuiveringsinstallaties en bij afvalbeheer.

Compostversneller: Vaak gestelde vragen

Welke soorten compostversnellers zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten compostversneller. Het eerste is een droog product dat je door je compost mengt en het tweede is een additief dat je direct aan je composthoop of -bak toevoegt. Beide producten werken door de microbiële activiteit in je hoop te verhogen, wat resulteert in een snellere afbraaktijd van materialen als bladeren, grasresten, voedselresten en ander organisch afvalmateriaal.

De Compostversneller is een eigen mengsel van microben en voedingsstoffen die ontworpen zijn om in harmonie met het composteringsproces te werken. Het bevat specifieke stammen van nuttige micro-organismen, waaronder Bacillus subtilis, die helpen organisch materiaal af te breken tot humus. Dit versnelt het afbraakproces door warmte te produceren, evenals enzymen (eiwit-verterende chemicaliën) die de afbraak versnellen. Andere ingrediënten zijn zeewierextract en melasse om hun voedingswaarde; kelpmeel omdat het sporenmineralen levert; vishydrolysaat omdat het aminozuren levert die essentieel zijn voor de plantengroei; mycorrhizale schimmelsporen om de wortelontwikkeling te bevorderen in planten die uit zaailingen of stekken van volwassen planten groeien; plus de vitamines A, B1 tot en met B12, Niacinamide (B3), Pantotheenzuur (B5), Riboflavine (B2), Pyridoxine Hydrochloride(vitamine B6).

Wie moet een compostversneller gebruiken?

Iedereen die sneller compost wil maken.

Op basis van welke criteria moet je een Compostversneller kopen?

Je zou een Compost Versneller moeten kopen als je grond niet erg vruchtbaar is, en/of je planten traag groeien. Als dit je situatie beschrijft dan helpt de Compost Accelerator beide problemen te verbeteren door de vruchtbaarheid van je grond te verhogen. De beste tijd om het te gebruiken is bij het planten van nieuwe bomen of struiken, en ook bij de voorjaarsaanplant van groenten en bloemen.

Enkele van de belangrijkste factoren die je moet overwegen bij het vergelijken van een Compostversneller zijn prijs, duurzaamheid en klantenservice.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een compostversneller?

Voordelen

De Compostversneller is een geweldige manier om het composteringsproces te versnellen. Hij helpt je je ruimte en tijd beter te benutten, zodat je in minder tijd meer compost van hoge kwaliteit kunt maken. Je kunt ook geld besparen door hem te gebruiken in plaats van zakken of bakken van andere bedrijven te kopen, die gemaakt zijn van goedkope materialen (zoals plastic) die na verloop van tijd stuk gaan en vervangen moeten worden.

Nadelen

Compostversnellers zijn duur, en ze kunnen moeilijk te vinden zijn. Ze hebben ook de neiging kort houdbaar te zijn (ongeveer 6 maanden).

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • Envii
  • Original Organics
  • Vitax Ltd

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Compostversneller in onze review kost ongeveer 11 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 69 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews