Laatst bijgewerkt: 30-09-2021

Welkom bij onze grote bullwhip test 2021. Hier stellen we alle bullwhips die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste bullwhip voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een bullwhip wilt kopen.
Belangrijk om te weten

 • Bullwhips zijn kauwproducten voor honden, gemaakt van de huid van stierenpenissen, die indruk maken door hun uiterst goede verdeling van voedingsstoffen.
 • Honden worden uren bezig gehouden door op de bullwhip te kauwen.
 • De positieve effecten van het kauwen van bullwhips zijn o.a.: Een betere tandhygiëne en een toename van het geestelijk welzijn.

Beste bullwhip: Onze selectie

Gids: Vragen die je moet behandelen voor je een

bullwhip koopt

Wat is een bullwhip?

Bullwhips zijn een kauwactiviteit voor honden, gemaakt van de huid van stierenpenissen.

Kogelzwepen zijn een heel gezonde bezigheid voor honden! (Image source: pixabay.com / couleur)

De huid van de stierenpenis wordt in de eerste stap schoongemaakt. Dan wordt de gereinigde huid uitgerekt en naar binnen gedraaid. De taaie consistentie wordt bereikt door de laatste stap: luchtdroging. De taaie consistentie maakt de bullwhip tot een product waar de hond extreem lang voor moet werken om het te kunnen eten.

Waar is een bullwhip van gemaakt?

Ossenwormen zijn meestal van dezelfde natuurlijke ingrediënten gemaakt: Eiwit , (ruw) vet , (ruw) as en vocht. Het percentage van deze ingrediënten varieert van product tot product.

Ossenzwepen bevatten een zeer hoog eiwitgehalte van meestal meer dan 90 %. (Image source: pixabay.com / congerdesign)

Je moet er ook rekening mee houden dat de bullwhip minder vocht bevat, hoe taaier en droger hij is. Daardoor kan je hond nog langer aan de kauwsnoepjes werken. Hier tonen we je de ingrediënten en de percentages waarin ze in de producten voorkomen:

Ingrediënt percentage
Eiwit 76-93 %
Ruw vet 0,9-4 %
Ruwe as 0-2 %
Vocht 5,6-12%

Hoe goed verdragen honden bullwhips ?

Ossenwormen hebben veel verschillende gezonde effecten op je hond. De eerste factor die van bullwhips een gezonde kauwbot maakt zijn de ingrediënten. Het extreem hoge eiwitgehalte geeft je hond veel eiwit met heel weinig calorieën.

Bovendien hebben de meeste producten ook een uiterst laag vetgehalte, wat bullwhips nog gezonder maakt!

De tweede factor die ervoor zorgt dat bullwhips een positief effect op je hond hebben, is de taaiheid van bullwhips. Door de uiterst taaie consistentie moet je hond urenlang op de bullwhips knagen. Knagen verwijdert tandplak en tandsteen van het gebit van je hond. Het resultaat is een toename van de gezondheid van het gebit van je hond! De laatste, maar belangrijkste factor is de toename van het welzijn van je hond! De urenlange activiteit, die ook lichamelijk veel van de hond vraagt, verlicht de stress. Zijn

bullwhips geschikt voor alle honden?

In elk geval moet je er rekening mee houden dat het kauwen van bullwhips gezonde tanden vereist! Als je hond op jonge leeftijd is en nog tanden aan het wisselen is of op het punt staat dat te doen, raden we je aan geen bullwhips te gebruiken. Hetzelfde geldt voor senior honden. Als ze op een leeftijd zijn waarop hun gebit niet meer de beste is, moet je je wel twee keer bedenken voor je je hond urenlang op zo’n taai voorwerp laat kauwen.

Wat zijn de alternatieven voor een bullwhip?

Er zijn verschillende andere kauwartikelen voor je hond. De meeste zijn van dierlijke aard. Veel ervan zijn van dierenhuiden gemaakt, net als bullezwepen. Veel baasjes geven hun honden ook schapen-, koeien- of varkensoren. We zouden je echter altijd aanraden om ze bullwhips te geven, want die hebben een van de langste kauwduur en een ongelooflijk goede voedingsbalans.

Besluit: Welke soorten bullwhips zijn er en welke is geschikt voor jou?

Je kunt bullwhips kopen met of zonder vleeskop. We zullen nu de voor- en nadelen van elk type uitleggen:

Wat onderscheidt een bullwhip zonder vlees en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

De bullwhip zonder vlees (kop) is de traditionele variant! Daar krijg je luchtgedroogde stierensnorharen gemaakt van stierenpenishuid in hun pure vorm! De voordelen van deze variant zijn dat hij nog minder calorieën bevat en gezonder is dan de variant met vlees.

 • Voordelen
  • Minder calorieën
  • Gezonder
  • Goedkoper
  Nadelen

  Minder aantrekkelijk dan met vlees

Het enige nadeel dat vermeld kan worden is dat de bullwhip met vlees aantrekkelijker is voor de hond.

Wat onderscheidt een bullwhip met vlees en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een bullwhip met vlees (kop) heeft een vleescoating op de uiteinden van de bullwhip. Deze variant is een echt premium product dat meestal alleen in combinatie met extreem grote bullwhips gemaakt wordt.

Voordelen
 • Aantrekkelijker voor de hond
 • Meestal uiterst hcoh-kwaliteit producten
Nadelen
 • Hoger in calorieën
 • Duurder

Het voordeel van deze variant is vooral het genot voor de hond. De extra vleeseinden zijn een extra irriterende stof voor de hond. Tegelijk gaat het bij deze variant meestal om extreem lange en dikke bullwhips.

Aankoopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om bullwhips te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om bullwhips te vergelijken en te evalueren. Dit maakt het gemakkelijker voor je om te beslissen of een bepaalde bullwhip geschikt is voor je hond of niet. Samengevat zijn dat:

 • Natuurlijkheid
 • Voedingsstoffen
 • Gewicht
 • Lengte
 • Geur

Natuurlijkheid

Ossenzwepen moeten natuurlijk zijn en zonder chemische toevoegingen. Omdat chemische toevoegingen in een bullwhip onnodig zijn en geen waarde toevoegen, moet je ervoor zorgen dat je bullwhip er geen bevat. Want de gezondste voeding is altijd vrij van kunstmatige ingrediënten!

Voedingsstoffen

Zoals reeds in het adviesgedeelte uitgelegd, mogen bullwhips niet meer dan uit de 4 componenten eiwit, vet, as en vocht bestaan. Veel bullwhips zijn zelfs vrij van as.

Hoe hoger het eiwitgehalte, hoe gezonder de ossenzwepen zijn voor je hond! Eiwit is een sleutelelement voor de gezondheid van alle levende wezens, want het is nodig voor alle reacties in het lichaam!

Tegelijk moet het vetgehalte zo laag mogelijk zijn. Geen enkele bullwhip is helemaal vrij van vet, want het is tenslotte een dierlijk product en vet is altijd in kleine hoeveelheden aanwezig.

De voedingsstoffen in een bullwhip zijn uiterst heilzaam voor de gezondheid van je viervoeter! (Image source: pixabay.com / geralt)

Laten we het nu over vocht hebben: hoe lager het vochtpercentage, hoe taaier en droger de stierenpizzle. Theoretisch betekent dit ook dat het kauwplezier van je hond nog langer zal duren. Al met al moet je een paar verschillende producten uitproberen om te zien hoe je individuele hond reageert op de verschillende ingrediënten!

Gewicht

Als je een product maar één keer wilt uitproberen, kun je producten kiezen die alleen in kleine maten of gewichten verkocht worden. Merk echter op dat de prijs per gram goedkoper wordt bij grotere hoeveelheden. Dit betekent dat als je een bijzonder groot pakket bullwhips koopt, je meestal een bulkkorting krijgt!

Lengte

Bullwhips zijn er in verschillende lengtes. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen in lengtes van 12, 15, 30 of meer dan 90 cm.

Je moet rekening houden met het volgende: Hoe groter de bullwhip, hoe waarschijnlijker het is dat je hond hem niet in één kauwsessie zal opeten.

Vooral grote bullwhips hebben echter een psychologisch effect op honden. Sommige honden reageren veel positiever op bijzonder grote kauwvoorwerpen dan op kleinere, waar ze in het ergste geval helemaal geen aandacht aan schenken.

Geur

Sommige mensen vinden de geur van bullwhips uiterst penetrant. Sommige verdelers van bullwhip produkten adverteren dat hun bullwhips minder sterk ruiken. In hoeverre deze distributeurs hun belofte kunnen waarmaken dat hun product maar heel licht ruikt, moet je zelf maar uitzoeken. De waarneming van geuren is sterk afhankelijk van het individu.

Wetenswaardigheden over bullwhips

Hoe vaak kan ik mijn hond een bullwhip geven?

Door de ingenieuze verdeling van voedingsstoffen van bullwhips, die tegelijk veel eiwit en heel weinig vet bevatten, is er geen grens aan hoe vaak je je hond bullwhips kunt voeren.

Bullwhips kun je zo vaak voeren als je wilt! (Pixabay.com / Free-Photos)

Dus, als je wilde, kon je zoveel bullwhips voeren als je zin had. Maar afhankelijk van je bedoeling, raden we je aan goed na te denken over hoe vaak je bullwhips wilt geven.

Als de bullwhip een beloning of een activiteit moet zijn in bijzondere situaties, moet je hem niet te vaak voeren, want anders gaat de prikkel voor de hond verloren. Als je stress blijvend wilt verminderen en ontspanning verhogen, kun je ook regelmatig bullwhips voeren.

Hoe moet ik bullwhips bewaren?

Omdat bullwhips een natuurlijk, vlezig kauwartikel zijn, moet je ook de basisregels voor algemeen voedsel volgen. Dit betekent het volgende voor bullwhips

 • In het beste geval worden ze luchtig herverpakt, zodat er geen vocht kan ontstaan. Papieren zakken zijn hier het meest geschikt voor.
 • Tegelijk moeten ze uit de buurt van licht bewaard worden.
 • Tenslotte mogen ze niet aan hitte worden blootgesteld. Een koele kamertemperatuur wordt aanbevolen.

Wat is de houdbaarheid van bullwhips?

Als je de tips volgt die ik je gegeven heb over het bewaren van bullwhips, zullen ze buitengewoon lang meegaan, omdat ze toch aan de lucht gedroogd zijn.

Je moet altijd controleren of er zich vocht gevormd heeft. Zolang zich geen vocht gevormd heeft, is het onwaarschijnlijk dat de bullwhips bedorven zijn.

Waarom kun je ons vertrouwen?