Last updated: 21-02-2022

How we pick our products

25Products analyzed

45Hours invested

17Studies researched

113Comments collected

Een bewegingsmelder buiten is een apparaat dat beweging in een omgeving detecteert en een signaal uitzendt om je daarvan op de hoogte te brengen. Het meest gebruikelijke gebruik voor deze toestellen zijn beveiligingssystemen, maar ze kunnen ook gebruikt worden als automatische timers op verlichting of sprinklers. Ze hebben veel toepassingen zowel rond het huis als in bedrijven.

Een bewegingsmelder buiten is een apparaat dat beweging detecteert en een waarschuwing naar de huiseigenaar stuurt. Hij kan gebruikt worden in combinatie met bewakingscamera’s, of als onderdeel van een huisalarmsysteem. Bewegingsmelders zijn alleen ontworpen voor gebruik buitenshuis omdat ze binnen niet goed werken door storing van andere elektronica zoals lampen en apparaten. Er zijn twee soorten bewegingssensoren – passief infrarood (PIR) en microgolf radar (MR). PIR’s detecteren veranderingen in temperatuur door lichaamswarmte waar te nemen, terwijl MR’s afstand meten met behulp van microgolven die met frequenties van 2-3 GHz worden uitgezonden en die op voorwerpen terugkaatsen naar de sensor. Beide technologieën hebben hun voordelen, maar de meeste moderne toestellen combineren beide methoden in één product, zodat je betere detectieprestaties krijgt dan elk van beide technologieën alleen zou bieden, zonder de kosten te veel te verhogen ten opzichte van afzonderlijke toestellen.
Beste Bewegingsmelder buiten: Onze selectie

Bewegingsmelder buiten: Vaak gestelde vragen

Welke soorten bewegingsmelders zijn er buiten en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten Bewegingsdetectoren Buiten. De ene is de Passieve Infraroodsensor en de andere is de PIR bewegingssensor. De eerste detecteert warmte, terwijl de tweede een passieve infrarooddetector gebruikt om beweging in een omgeving te detecteren door veranderingen in temperatuur waar te nemen die veroorzaakt worden door bewegende voorwerpen of personen binnen zijn gezichtsveld.

Een goede Bewegingsmelder Buiten moet gemakkelijk te installeren en te gebruiken zijn. Hij moet ook lang meegaan met de batterijen, zodat je ze niet om de andere dag hoeft te vervangen. Het bereik van de detector is een andere belangrijke factor – hij moet geen beweging detecteren van te ver weg of helemaal niet als er voorwerpen tussen staan (zoals bomen).

Wie moet een bewegingsdetector buiten gebruiken?

Iedereen die wil weten wanneer er iemand in de buurt van zijn huis of zaak komt. Dit apparaat kan gebruikt worden als beveiligingssysteem, dat je waarschuwt voor ongewenste bezoekers en indringers. Het werkt ook goed voor het bewaken van je oprit, voordeur of elk ander gebied dat bescherming nodig heeft tegen mensen die onuitgenodigd binnenkomen.

Op basis van welke criteria moet je een Bewegingsdetector Buiten kopen?

De keuze van een Bewegingsdetector Buiten moet van de gebruiker afhangen, want er zijn veel verschillende modellen met verschillende functies. Sommige Bewegingsmelders Buitenshuis hebben veel functies en opties die andere niet bieden. Je zult moeten bepalen welke je echt wilt en nagaan of ze standaard zijn of dat ze extra kosten. Het is belangrijk je budget in ogenschouw te nemen voor je een beslissing neemt over de aankoop van dit product, want de prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van welk type je koopt naast andere factoren zoals merknaam, modelnummer, enzovoort.

Als je een Bewegingsdetector Buiten wilt kopen, moet je niet alleen op de prijs letten, maar ook op de kwaliteit. Wat meer is, hoe vervult het product zijn functie en voldoet het aan je behoeften? Je moet altijd op deze dingen letten als je online producten koopt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Bewegingsdetector Buiten?

Voordelen

Bewegingsmelders zijn een prima manier om je huis veilig te houden zonder voor een duur beveiligingssysteem te hoeven betalen. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden, en ze zijn gemakkelijk op elk deurkozijn te monteren. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over draden die ergens in de weg zitten, want bewegingssensoren werken draadloos.

Nadelen

Het grootste nadeel van een bewegingsmelder buiten is dat hij door dieren, wind en andere natuurlijke factoren in werking kan worden gesteld. Dit betekent dat je vals alarm kunt krijgen, dat erg snel vervelend wordt als er niet goed tegen opgetreden wordt. Bovendien zijn ze vaak duurder dan detectoren voor binnen, vanwege de extra bedrading die voor de installatie nodig is.

Wat voor aanvullend gereedschap is nodig om een bewegingsdetector buiten te gebruiken?

Een Bewegingsdetector Buiten is een elektronisch apparaat, dus je moet een stroombron in de buurt hebben. Je kunt hem op het lichtnet aansluiten met de bijgeleverde kabel of batterijen gebruiken (niet meegeleverd).

Welke alternatieven voor een bewegingsdetector buiten zijn er?

Als je een Bewegingsdetector Buiten zoekt, is er geen alternatief product dat met de Bewegingsdetector kan wedijveren. Bekijk onze koopgids om uit te vinden waar je er online een kunt kopen.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • BAOHENIU
  • BAOHENIU
  • ZHFF

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Bewegingsmelder buiten in onze review kost ongeveer 11 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 262 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews