Laatst bijgewerkt: 12-10-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

17Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

72Verzamelde opmerkingen

Vroeger werden kleren met de hand gewassen en aan de ouderwetse waslijn te drogen gehangen. Wasmachines hebben het wassen met de hand bijna volledig vervangen, terwijl drogen heel vaak nog op de beproefde oude manier gebeurt. Dit kost echter tijd, die niet iedereen heeft. Hier komt de droger in het spel: Als de was klaar is en nog nat, wordt hij in de droger gegooid. Het standaardprogramma wordt ingesteld en na korte tijd kan de kleding er weer droog uitgehaald worden. Een van de bekendste fabrikanten van drogers is de Duitse firma Beko.

In onze Beko droger test 2021 willen we je kennis laten maken met dit huishoudelijke apparaat. We geven je belangrijke informatie over de verschillende soorten drogers en de factoren waarmee je rekening moet houden voor je ze koopt. Met behulp van ons test artikel zou je de juiste Beko droger voor je moeten kunnen vinden.
Belangrijk om te weten

  • Beko drogers maken gebruik van moderne technologieën om wasgoed plaatsbesparend en snel te drogen.
  • Met Beko drogers kan de kleding direct uit de kast gehaald worden en meteen gesorteerd worden. Dit bespaart extra tijd.
  • Beko drogers zijn bijzonder energiebesparend en leveren een kreukvrij resultaat.

Beste Beko Droger: Onze Selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Beko droger koopt

Voordat je een Beko droger koopt, moet je wat achtergrondinformatie verwerven. We hebben deze informatie in de volgende paragrafen samengevat.

Wat zijn de voordelen van Beko drogers?

Beko drogers zijn in de eerste plaats indrukwekkend door hun prestaties. Het feit dat de kleren snel gedroogd zijn en meteen gesorteerd kunnen worden dankzij de kreukbescherming, bespaart op alle gebieden enorm veel tijd. Dit maakt Beko drogers uiterst efficiënt. Bovendien zijn Beko drogers zeer milieuvriendelijk, wat komt door hun lage stroomverbruik.

Bovendien is er de moderne vormgeving en de gemakkelijke bediening van de toestellen. Het is dus niet nodig urenlang instructies te bestuderen om een droger te bedienen.

Wat onderscheidt Beko drogers van andere fabrikanten?

Afgezien van de zojuist genoemde punten is wat Beko drogers van andere fabrikanten onderscheidt vooral het technologische aspect. Zo legt deze firma veel nadruk op onderzoek, wat tot uiting komt in de bijzondere eigenschappen van de toestellen.

FlexySense is een elektronisch vochtmeetsysteem dat van elke Beko droger een intelligent apparaat maakt en zo het drogen naar een nieuw niveau tilt. De gepatenteerde ProSmart motor staat voor een stille werking en een lange levensduur.

Drogers kunnen door hun efficiëntie het leven gemakkelijker maken

Beko Trockner-2

De kreukbeveiliging zorgt ervoor dat kleren meteen gesorteerd worden. Dit bespaart tijd.
(Image source: unsplash.com / Dan Gold)

Hoe lang blijft een Beko droger functioneel?

Beko wasdrogers zijn zeer betrouwbaar wat hun levensduur betreft. Zoals bij elk elektronisch apparaat hangt het van het soort en de gebruiksfrequentie af hoe lang het duurt voor het vervangen moet worden. De ProSmart motor gaat gegarandeerd 10 jaar mee. Dus, als je goed voor je Beko droger zorgt, werkt hij gegarandeerd volgens de garantie.

Zo niet, dan is het mogelijk om schade of defecten aan het toestel, veroorzaakt door gebrekkig materiaal of vakmanschap, gratis te laten repareren.

Besluit: Welke soorten Beko drogers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je nu een Beko droger wilt kopen, zijn er twee alternatieven waaruit je kunt kiezen:

Alternatief Voordelen Nadelen
Beko condensdroger goedkoop, warme lucht wordt gerecycled bak met gecondenseerd water moet geleegd worden, niet zo energiezuinig
Beko warmtepompdroger zeer energiezuinig, zeer goede droogprestaties duur

De Beko condensdroger is een droger die vochtige lucht afkoelt met koude omgevingslucht, waardoor vocht condenseert en zich verzamelt in een bakje dat geleegd moet worden.

Voordelen
  • lage aanvangskosten
  • goede prestaties
Nadelen
  • Container met gecondenseerd water moet geleegd worden
  • energie-efficiëntie is lager

Waarin onderscheidt een Beko warmtepompdroger zich en wat zijn de voor- en nadelen?

In de Beko warmtepompdroger wordt verse lucht uit de omgeving verwarmd met behulp van de warmtepomp. Zo condenseert de waterdamp en wordt het wasgoed droog.

Voordelen
  • uitstekende energie-efficiëntie
  • zeer goede droogprestaties
Nadelen
  • hoge aanschafkosten

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Beko drogers te vergelijken en te beoordelen

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de verschillende Beko drogers.

De criteria die je kunt gebruiken om Beko drogers met elkaar te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat bij elk van de criteria belangrijk is.

Draagvermogen

Een hoog draagvermogen is erg belangrijk. Het bepaalt hoeveel wasgoed in één droogcyclus terug in de kast kan. Hoe groter de laadcapaciteit, hoe minder droogcycli nodig zijn en hoe meer energie bespaard kan worden. Aan de ene kant is dit goed voor het milieu, maar aan de andere kant ook voor je portemonnee.

Beko Trockner-1

Zelfs voor grotere gezinnen bieden Beko wasdrogers voldoende laadcapaciteit – dat betekent minder tijd kwijt zijn met drogen en meer tijd met geliefden.
(Image source: unsplash.com / Kevin Delvecchio)

In de regel moet de inhoud 7 kilo zijn, maar voor grotere gezinnen is 8 kilo aan te bevelen. Over het algemeen zijn Beko drogers in deze categorie ver vooruit, de Beko DE 8635 RX bijvoorbeeldheeft zelfs een laadvermogen van 8 kilo.

Energie-efficiëntieklasse

Zoals reeds aangegeven is het belangrijk dat droogkasten een goede energie-efficiëntieklasse hebben. Dit betekent dat ze minder elektriciteit verbruiken en dus vriendelijker zijn voor het milieu en je portemonnee. Beko hecht er veel belang aan om het jaarlijkse energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

De meeste wasdrogers van deze fabrikant hebben een energieklasse van minstens A+, heel veel zelfs A+++. De Beko DE 8635 RX droger, bijvoorbeeld, heeft een jaarverbruik van slechts 156 kWh per jaar, wat uitstekend is. Het is belangrijk hier op te merken dat Beko warmtepompdrogers een voordeel hebben op condensdrogers wat energie-efficiëntie betreft. T

zijn lage verbruik is te danken aan de technologische vooruitgang in de ontwikkeling van Beko, die in alle opzichten overtuigt met hun gepatenteerde motor ProSmart.

Standaard programmaduur

De duur van de droogcyclus hangt samen met het gebruikte programma. Beko drogers hebben veel verschillende programma’s. Het meest gebruikte is het standaardprogramma. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe lang het duurt. De efficiëntie van een droger hangt rechtstreeks samen met deze duur.

De naam “Beko” is afgeleid van de firma Beko Ticaret, die in 1955 werd opgericht.

De Beko droger met de kortste looptijd voor het standaardprogramma is de Beko DC 7130 N condensdroger met 121 minuten. De snelste warmtepompdroger van Beko is de DS 7511 PA met een looptijd van 165 minuten. Deze looptijden zijn erg goed vergeleken met die van andere fabrikanten en zorgen voor een goede tijdsbesparing.

Aantal programma’s

Het aantal programma’s weerspiegelt de veelzijdigheid van de droger. Beko’s populairste programma’s zijn Extra Droog (geschikt voor dik textiel zoals jeans of handdoeken), Kastdroog (geschikt voor normaal textiel dat dan meteen in de kast gesorteerd kan worden), Kastdroog Plus (naast het Kastdroog programma wordt het textiel nog intensiever gedroogd, maar dit kost iets meer tijd) en Strijkdroog (textiel wordt gedroogd zodat het klaar is om gestreken te worden).

Beko biedt meer programma’s dan gebruikelijk. Het minimum aantal programma’s is bijvoorbeeld 15, en de meeste modellen hebben er zelfs 16, zoals de Beko DE 8535 RX 0.

Speciale kenmerken

Drogers van Beko schitteren met enkele speciale kenmerken die ze onderscheiden van de drogers van andere fabrikanten op de markt. De intelligente FlexySense, die door elektronische vochtmeting een geavanceerde oplossing voor het drogen van wasgoed garandeert, spreekt voor de moderniteit van Beko drogers. De BabyProtect voorkomt dat bacteriën of ziektekiemen zich vormen op wasgoed dat nog vochtig is, en beschermt zo pasgeboren baby’s.

Sensordroging maakt automatische beëindiging van het droogproces mogelijk door het restvocht te meten. Beko’s multifunctionele display is heel duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. Samengevat zijn Beko drogers met al hun speciale functies al lang meer dan gewone drogers.

Wetenswaardigheden over Beko drogers

Hoe populair zijn drogers van Beko?

Beko drogers maken indruk met hun kwaliteit en staan om die reden hoog aangeschreven. Bijna elke Duitser is bekend met de huishoudelijke apparaten die door deze firma gemaakt worden. De omzet van de onderneming bedroeg vorig jaar 187 miljoen euro, wat beslist spreekt voor Beko’s populariteit.

Beko is sinds 2018 de officiële sponsor van FC Barcelona.

Waar worden Beko wasdrogers gemaakt?

Beko drogers worden gemaakt in Neu-Isenburg in Duitsland. Dit betekent dat Beko drogers Made in Germany zijn.

Beko Trockner-3

Producten met het “Made in Germany” zegel genieten een bijzondere reputatie bij de klanten.
(Image source: unsplash.com / Christian Wiediger)

Welke garantie is er voor Beko drogers?

Beko zelf vermeldt de garantie als volgt:

“Duurzaamheid en beproefde kwaliteit zijn essentiële factoren van Beko producten. Zo worden alle Beko huishoudelijke apparaten 100% computer-getest voor ze de productielijn verlaten. Intensieve aselecte steekproeven verhogen de kwaliteitsgarantie nog meer. Daarom krijg je op onze toestellen 2 jaar fabrieksgarantie. Tijdens de garantieperiode worden beschadigingen of defecten aan het toestel die veroorzaakt zijn door materiaal- of fabricagefouten gratis gerepareerd.”

Bovendien geeft Beko 10 jaar garantie op de motor, en 10 jaar op de compressor.

Welke andere producten biedt Beko aan?

Behalve drogers maakt Beko ook keukenapparatuur zoals ontbijtsets en keukengadgets. Verder maken de volgende huishoudelijke apparaten deel uit van Beko’s productie: stoomstrijkijzers, strijkijzers en stofzuigers (vloer- en handstofzuigers), vaatwassers, ovens, kookplaten, koelkasten, diepvriezers en wasmachines. Hetzelfde geldt voor de fabricage van deze producten: kwaliteit komt op de eerste plaats.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/erwachende-riesen-9-tuerkisches-wirtschaftswunder-1211116.html

[2] https://de.wikipedia.org/wiki/beko_deutschland

[3] https://www.merkur.de/wirtschaft/grundigkauf-wird-tuerkische-beko-europa-211503.html

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies