Laatst bijgewerkt: 12-10-2021

Onze selectiecriteria

5Onderzochte producten

49Bestede uren

21Beoordeelde onderzoeken

111Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Bauknecht wasmachine test 2021. Hier stellen we alle Bauknecht wasmachines voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het Internet toegevoegd. Bauknecht is een nationaal bekend merk, niet alleen voor wasmachines, maar ook voor huishoudelijke apparatuur.

Dit bedrijf overtuigt al vele jaren klanten met zijn grote verscheidenheid aan toestellen, hoge kwaliteit en voortdurende modernisering van zijn technologieën. Met onze grote Bauknecht test 2021 willen we je helpen de beste wasmachine van Bauknecht voor jou te vinden. We hebben de beste wasmachines van deze fabrikant voor je voorbereid en veel van de belangrijkste koopcriteria voor ze beschreven.
Belangrijk om te weten

 • De wasmachines van Bauknecht bieden een breed scala aan programma’s. Zoals bij de meeste bekende fabrikanten zijn een kort programma, een vlekkenprogramma en een energiebesparend programma bij lage temperaturen standaard.
 • Fabrikanten als Bauknecht ontwikkelen hun wasmachines voortdurend en rusten ze uit met nieuwe en verbeterde functies. Bauknecht wasmachines van de nieuwere generaties, bijvoorbeeld, hebben een speciale motor, de zogenaamde ZEN motor.
 • Het merk Bauknecht is bijzonder populair bij Duitse klanten. Volgens een enquête zijn ongeveer 13 % van de wasmachines in Duitse huishoudens Bauknecht toestellen.

Beste Bauknecht wasmachine: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Bauknecht wasmachine koopt

Voordat je een nieuwe wasmachine koopt, moet je alle gedetailleerde informatie kennen om de beste wasmachine voor je te kopen. Dit omvat niet alleen de prijs of de kleur, maar ook alle nodige programma’s, aanwijzingen voor het juiste gebruik, en de geschiedenis van de fabrikant. De volgende paragrafen geven je een overzicht.

Wat onderscheidt Bauknecht wasmachines van andere fabrikanten?

De firma Bauknecht werd in 1919 opgericht door Gottlieb Bauknecht in het stadje Tailfingen. Aanvankelijk maakte het kleine bedrijf alleen elektromotoren, maar in de volgende jaren bracht Bauknecht de eerste elektrische mixer voor huishoudelijk gebruik op de markt. Het eerste huishoudelijke apparaat droeg de naam “Allfix”.

De firma Bauknecht is bekend van de lancering van de eerste afwasmachine, de eerste magnetron en de eerste eenpersoonskeuken. Bauknecht is al vele jaren bekend om zijn hoge kwaliteit, gemoderniseerde toestellen en technologieën en talrijke diensten die Bauknecht tot een van de marktleiders maken.

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor Bauknecht wasmachines?

Voor elke Bauknecht wasmachine is er een passend reserveonderdeel. Je vindt ze op de Bauknecht homepage en kunt er losse onderdelen voor je machine bestellen. In de volgende tabel vind je informatie over de meest gevraagde vervangingsonderdelen, en over de mogelijke problemen en tekenen die aangeven wanneer je precies een vervangingsonderdeel nodig zou hebben.
Reserveonderdeel Problemen
Pomp Het water loopt niet meer uit de wasmachine,De loogpomp kan vaak verstopt raken door sterk vervuild wasgoed
Filter Je machine loopt niet goed leeg of maakt het wasgoed niet goed schoon en verbruikt meer energie tijdens de werking
Motor Produceert lawaai, draait niet meer op volle toeren, Onderbroken centrifugeren tijdens het wasprogramma
Knop Knopindeling gaat stuk, knop onbruikbaar of laadt langzaam

Tegen welke prijzen worden Bauknecht wasmachines verkocht?

Ondanks zijn vele jaren van professionalisme kun je een wasmachine van Bauknecht kopen tegen verhoudingsgewijs lage prijzen. Vanaf 250 euro kun je van deze fabrikant een wasmachine kopen die ook alle nodige functies en programma’s biedt voor een gewone dagelijkse wasbeurt.

Als je een hoogwaardige wasmachine met talrijke programma’s en meer functies nodig hebt, kun je profiteren van de duurdere Bauknecht wasmachines. Voor de gemiddelde prijs van 400 euro krijg je een wasmachine met een grotere capaciteit, hoger jaarlijks energieverbruik, tijdinstelling, extra wasprogramma’s zoals vlekbestrijding, enz.

Besluit: Welke soorten Bauknecht wasmachines zijn er en welke is de juiste voor jou?

Als je besloten hebt een Bauknecht wasmachine te kopen, heb je keuze te over. Er zijn niet alleen Bauknecht wasmachines met talrijke programma’s, maar er zijn ook verschillende modellen.

Welke soorten Bauknecht wasmachines zijn er?

 • Voorlader vloerstaand toestel
 • Voorlader inbouwtoestel
 • Bovenlader

De voorlader staande wasmachines zijn de bekendste en meest gebruikte. Dit type machine heeft de typische glazen patrijspoort, waardoor je de wascyclus kunt bekijken. Bij voorladers zitten alle bedieningsknoppen en de wasmiddellade meestal aan de voorkant van de wasmachine.

Het voorlader inbouwtoestel vervult eigenlijk dezelfde functies als het staande toestel. Het enige verschil is dat de wasmachine in een keukenblok of rekkensysteem geïntegreerd kan worden. Deze machines worden gebruikt als onderbouw toestellen. Let er bij de integratie op dat alle bedieningsknoppen aan de voorkant zitten en niet aan de bovenkant.

Voordelen
 • Meestal onderbouwbaar
 • aanbouwfunctie mogelijk
 • grotere trommel en dus grotere capaciteit
 • het wassen kan door de deur worden waargenomen
Nadelen
 • Ongeschikt voor nissen en kleinere hoeken
 • laden belast de rug

Debovenlader is de slanke versie van een vrijstaande wasmachine. In tegenstelling tot de voorlader, die van voren met wasgoed gevuld wordt, wordt de bovenlader van bovenaf bediend: het wasgoed wordt geladen en geprogrammeerd via een display of een bedieningsstand op de bovenkant van het apparaat.

Voordelen
 • Zeer geschikt voor kleine ruimten
 • Laden van boven is gemakkelijk aan de achterkant
 • Wasproces kan op korte termijn onderbroken worden
Nadelen
 • Geen onderlader
 • Geen storting aan de bovenkant
 • Wasgoed kan niet worden waargenomen

Wasmachine en droger – kunnen ze gecombineerd worden?

Iedereen kent het: het is winter, het regent of sneeuwt buiten en je moet je was op het terras uitrekken. Dit moment brengt alleen maar een slecht humeur en geen zin. Maar er is een alternatief waarbij je jezelf dit moment kunt besparen. Bauknecht biedt een combinatie van wasmachine en droger: de was-droogcombinatie.

Zo’n wasmachine van Bauknech is een absoluut luxe model. Het maakt de was schoon zoals gewoonlijk en dan schakelt de geïntegreerde was-droogcombinatie in. Het enige wat je hoeft te doen is zelf je was opvouwen en in de kast leggen. Zo’n wasmachine of was-droogcombinatie kost gemiddeld 500 euro.

Dit betekent dat het wasgoed na het wassen niet meer opgehangen of naar de droger gebracht hoeft te worden, maar er aan het eind van het programma gemakkelijk schoon en droog uitgehaald kan worden.

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Bauknecht wasmachines te vergelijken en te evalueren

Enkele koopcriteria voor je nieuwe wasmachine zijn van bijzonder belang, omdat dit apparaat hopelijk enige tijd in je huishouden zal blijven. Je moet eerst de belangrijkste koopcriteria overwegen voor je een keuze maakt voor een bepaalde wasmachine:

Ontwerp (bouw)

Zoals gezegd zijn er drie verschillende soorten wasmachines, of ontwerpen van wasmachines-voorlader vrijstaand, voorlader inbouw en bovenlader, en bij Bauknecht zijn alle drie de ontwerpen verkrijgbaar.

Bauknecht Waschmaschine-1

De verschillende modellen kunnen wonderwel aan het respectieve gebruik aangepast worden.
(Bron: pixabay.com / traveLink)

In theorie doet elke wasmachine hetzelfde werk, maar waar je bij de keuze van je wasmachine rekening mee moet houden is bukken om hem te vullen.

Je vult de Bauknecht bovenlader wasmachine staand, dus dat is gemakkelijk voor je rug. Om te vullen open je eerst het deksel en dan de trommel. Voorladers zijn dus groter, je kunt het wasproces gadeslaan en, indien nodig, de wasmachine erin zetten. Er is ook een verschil tussen de twee modellen wat het vullen betreft: voorladers hebben een apart wasmiddelbakje om met waspoeder te vullen. In de bovenlader is het wasmiddelcompartiment in het deksel geïntegreerd.

Afmetingen (breedte & hoogte & gewicht)

De afmetingen van een wasmachine zijn een belangrijke beslissing die je moet nemen voor je tot aanschaf overgaat. Eerst moet je de vrije ruimte voor je wasmachine opmeten, d.w.z. hoe breed en hoog hij kan zijn. Een standaard, in de handel verkrijgbare wasmachine heeft de volgende basisafmetingen:

 • 60 cm breedte
 • 60 cm diepte
 • 85 cm Hoogte

Een van de meest populaire wasmachines van Bauknecht heeft de volgende afmetingen: hoogte 85 cm, breedte 59,5 cm en diepte 54 cm. Theoretisch is het gewicht van een wasmachine niet zo belangrijk, want hij hoeft alleen gedragen te worden bij het uitpakken en uitrichten. Als je liever een kleinere wasmachine hebt, is hij natuurlijk veel lichter dan een gewone wasmachine, die gemiddeld tussen 65 en 80 kilo weegt.

Capaciteit

De capaciteit van een wasmachine is van bijzonder belang voor het huishouden. Voor een huishouden van 2 personen of een alleenstaande is een inhoud van 3 kg volkomen voldoende. Een groter gezin, bv. tot 4 personen, heeft een grotere wasmachine nodig, namelijk van 5 tot 6 kg. Wie vaker wast, heeft beslist een grotere capaciteit nodig – 7 tot 8 kg.

Bauknecht Waschmaschine-2

Een wasmachine kan meestal van 3 kg tot 12 kg wasgoed bevatten.
(Bron: pixabay.com / stevepb)

Energielabel

Het energielabel is een wettelijk verplichte consumenteninformatie. Het energieverbruik van wasmachines wordt onderverdeeld in energie-efficiëntieklassen van A+++ (beste klasse) tot D (slechtste klasse). Je vindt dit etiket op elke wasmachine, want deze informatie toont de eindgebruiker over de afzonderlijke wasmachines.

Wasmachines in energie-efficiëntieklasse A+ verbruiken per jaar ongeveer 30% meer elektriciteit dan machines in klasse A+++. Daarentegen verbruiken wasmachines met energie-efficiëntieklasse A++ slechts 13% meer elektriciteit dan die met klasse A+++.

Ook Bauknecht wasmachines hebben zo’n label. De klassen A tot en met D zijn in de winkels niet meer verkrijgbaar voor nieuwe Bauknecht wasmachines. Tegenwoordig worden A+ tot A+++ genoteerd, waarbij A+++ het beste is.

Spin les

Het centrifugegetal geeft aan hoeveel keer de wastrommel tijdens het centrifugeren per minuut ronddraait en wordt daarom gegeven in omwentelingen per minuut. Hoe hoger het centrifugetoerental van de wasmachine, hoe droger het wasgoed uit de machine komt. Een wasmachine moet een centrifugetoerental van minstens 1400 toeren per minuut hebben als het wasgoed af en toe, hoofdzakelijk of zelfs altijd in de wasdroger gedroogd moet worden.

Bauknecht Waschmaschine-3

Bauknecht wasmachines halen gemiddeld 1.200 tot 1.400 omwentelingen per minuut.
(Bron: pixabay.com / moerschy)

Hoogtepunten van de wascyclus

Highlights Benaming
Anti-vlek 100 Verwijdering van meer dan 100 verschillende soorten vuil, Combinatie van nauwkeurige temperatuurregeling (40 graden), digitale bewegingstechnologie en automatische volumeregeling EcoTech
ZEN Technologie Directe aandrijving zonder lagers, Stil en duurzaam, Levenslange garantie op de motor
Auto Doseer Automatische dosering van wasmiddel en wasverzachter uit de tank
Soft Move Zachte wasverzorging en textiel- en ladingafhankelijke trommelbewegingen
15 Green Clean programma Gewassen bij 15 °C, kleuren blijven langer fris
EcoMonitor Weergave van het energieverbruik voor elke wascyclus, Correct programma voor optimaal energieverbruik

Veiligheidsapparaat

Programma Functie
AquaStop Bewaking van de geplande watertoevoer in de wasmachine via een waterpeilsensor
Kinderslot Voorkomt dat kinderen het apparaat uitschakelen, Blokkering van de elektronica met een druk op de knop
Schuimregeling Sensoren detecteren verhoogde schuimvorming bij overdosering van wasmiddel
Balansregeling Het gewicht van het wasgoed in je wastrommel wordt ongunstig verdeeld
Waterbeveiligingssysteem Voorkomt dat het water opraakt
Babyprogramma Hygiënische reinheid voor kleren

Wetenswaardigheden over Bauknecht wasmachines

Waar worden Bauknecht wasmachines gemaakt?

De firma Bauknecht Hausgeräte GmbH is nu een merk van de Whirlpool Corporation. Sinds 2006 staat hun hoofdkwartier in Stuttgart, voor ze uit Schorndorf in Baden-Württemberg verhuisden. Tot 2012 werden Bauknecht wasmachines nog in Schorndorf gemaakt. Sinds de fabriek daar gesloten werd, worden de grote huishoudelijke apparaten van Bauknecht in het buitenland gemaakt.

Welke garantie krijg ik van Bauknecht op mijn wasmachine?

De garantie voor grote apparaten van Bauknecht is meestal 24 maanden geldig vanaf de aankoopdatum. Als je een Bauknecht wasmachine met een ZEN motor koopt, krijg je levenslange garantie. Als het apparaat binnen de eerste 24 maanden een defect vertoont, vergoedt Bauknecht de kosten van het verhelpen van het defect, materiaal en arbeidsloon.

Hoe lang gaat een Bauknecht wasmachine mee?

Gemiddeld gaat een wasmachine tussen vijf en tien jaar mee. Natuurlijk gaan de wasmachines met de hoogste kwaliteit langer mee – dus kloppen ze in de prijs-kwaliteit verhouding. Natuurlijk, als je je wasmachine meerdere keren per dag gebruikt, zullen bepaalde slijtage-onderdelen het snel begeven. Dit wordt gedekt door de garantie of je vindt talloze reserve-onderdelen op de website van Bauknecht.

Foto bron: Belchonock/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies