Laatst bijgewerkt: 07-10-2021

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

5Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

+150Verzamelde opmerkingen

Een barkruk is niet alleen functioneel, maar kan ook een vleugje stijl toevoegen aan elke ruimte. Barkrukken zijn bedoeld voor oppervlakken zoals bars of hoge tafels, ongeveer 110 cm hoog, maar ze spelen ook een belangrijke rol in de binnen- en buiteninrichting. In dit artikel stellen we je onze beste selectie barkrukken voor en helpen je er een te kiezen die het beste past bij wat je zoekt. Laten we aan de slag gaan!
Belangrijk om te weten

  • Barkrukken bieden een ruime keuze uit verschillende modellen. Of hij nu van leer, hout of bekleed is, kies een krukje dat past bij het ontwerp dat je in je ruimte zoekt.
  • Hydraulische barkrukken zijn een optie waarmee je de hoogte van je kruk precies kunt instellen zoals je wilt. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in verschillende ruimten en door verschillende mensen.
  • Als je niet veel plaats hebt of een optie wilt hebben voor als er bezoek komt, bijvoorbeeld, zijn er hoge barkrukken die je gemakkelijk kunt inklappen en opbergen tot het volgende gebruik.

Beste Barkruk: Onze selectie

Shopgids: Wat je over barkrukken moet weten

Hier beantwoorden we enkele vragen die je over barkrukken kunt hebben. Wat is een hydraulische barkruk en wat zijn de voordelen ervan? Welke soorten barkrukken zijn er en hoe worden ze ingedeeld? Deze en meer vragen worden hieronder beantwoord, zodat je niet meer hoeft te twijfelen:

Het materiaal waarvan je krukje gemaakt is, is een cruciaal aspect om rekening mee te houden. Wil je het gemakkelijk kunnen schoonmaken? We raden barkrukken aan van plastic, metaal en kunstleer. Aan de andere kant geven met stof beklede krukjes een warme toets aan je huis. (Bron: Vorsen Furniture: uKFEQfBZonc/ unsplash)

gaga

Welke soorten barkrukken zijn er?

Als het op barkrukken aankomt, is de variatie enorm. Of het nu in materiaal, hoogte of ontwerp is, er zijn eindeloos veel modellen om uit te kiezen. Je kunt krukjes vinden van hout, kunststof of roestvrij staal. Elke optie is goed, maar je moet rekening houden met je behoeften en smaak voor je er een kiest. Qua hoogte zijn ze er in verschillende maten en ze zijn zelfs verstelbaar, maar meestal zijn ze rond de 75 cm, ideaal voor keukeneilanden of bars. Er zijn ook lagere, stapelbare mogelijkheden voor lagere tafels en bureaus. ;

[/tr]

[/tablex] Tenslotte is de soort bekleding een belangrijk ding om te overwegen, vooral als je ze vaak gaat gebruiken.

Materiaal Hoogte Ontwerp Hout Hoog In leer

Kunststof;Laag [email protected] Te vinden in veel ruimtes zoals bars, keukens en terrassen.

Vanwege de hoeveelheid tijd die we per dag zittend kunnen doorbrengen, raden we aan aspecten als de ergonomie en het comfort van je barkruk te overwegen, vooral als je er veel tijd aan zult besteden.

Ontwerpen met schuimvulling geven je in deze gevallen extra comfort.

Idealiter laat je een ruimte van ongeveer 25 centimeter tussen de hoogte van de kruk en de hoogte van de bar of tafel, zodat een persoon comfortabel kan zitten.

Wat is een hydraulische kruk?

Een kruk met een hydraulisch gasmechanisme biedt de mogelijkheid om de hoogte van je kruk te verstellen door de werking van een hendel. Er zijn hydraulische krukken met verschillende niveaus die je dankzij dit mechanisme kunt instellen, maar er zijn ook krukken zonder niveaus die je op elke hoogte kunt instellen. Een hydraulische barkruk is een perfecte keuze als je een kruk zoekt die je op verschillende plaatsen en oppervlakken comfortabel kunt gebruiken, of als hij door mensen van verschillende lengte naar behoefte gebruikt zal worden.

Hoe maak je een barkruk schoon?

Het schoonmaken van een barkruk hangt veel af van de eigenschappen ervan. In het algemeen zijn plastic en roestvrij stalen krukjes heel gemakkelijk schoon te maken. Veeg gewoon af met een vochtige doek en zeep of schoonmaakmiddel om vuil te verwijderen. Beklede krukken zijn echter moeilijker schoon te maken. De met synthetisch leer beklede exemplaren zijn meestal ook gemakkelijk schoon te maken, omdat de stof niet erg poreus is. Met stof beklede krukken vereisen echter een ingewikkelder onderhoud, want ze kunnen gemakkelijk vlekken, vooral lichtgekleurde. Om ze schoon te maken zijn er bekledingsschuimen verkrijgbaar die speciaal voor het reinigen van textiel gemaakt zijn.

Er is een grote verscheidenheid aan vormen en ontwerpen voor barkrukken. Die met vier poten of steunpunten bieden meer stabiliteit. Als je een enkel steunpunt zoekt, overweeg dan de diameter van het onderstel van je barkruk. (Bron: Campbell: lQvb9eKjoh8/ unsplash)

Wat zijn de voor- en nadelen van barkrukken?

Als een van de belangrijkste voordelen van barkrukken willen we wijzen op de grote verscheidenheid aan ontwerpen, kleuren en afwerkingen die je tegenwoordig op de markt vindt. Krukjes zijn een decoratief accessoire in huis geworden, terwijl ze hun hoofdfunctie als zitplaats vervullen. Tegenwoordig vind je ook krukjes met hoogteverstelling, en draaibare krukjes Sommige van deze complexere modellen kunnen een hogere prijsklasse hebben.
Voordelen
  • Grote verscheidenheid aan ontwerpen
  • Comfort, vooral bij ergonomische modellen
  • Veelzijdigheid, vooral draaibare en verstelbare modellen
Nadelen
  • De prijs kan bij sommige modellen hoog zijn

Aankoopcriteria

Er zijn verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden voor je een barkruk beslist. Deze omvatten de soort materiaal, de afmetingen van de kruk en de vormgeving, afhankelijk van je behoeften. Sommige zijn draaibaar en inklapbaar, waardoor ze zich bijzonder goed aan elke ruimte aanpassen en gemakkelijk op te bergen zijn. Hier leggen we in detail uit waar je op moet letten voor je een kruk koopt:

Materiaal

Het materiaal dat je kiest is belangrijk, want de weerstand van de kruk hangt er grotendeels van af. Houten krukjes geven een gezellige toets aan je huis, maar ze zijn niet de beste keuze voor buiten. Bovendien moet je zorgvuldiger zijn om ze in goede staat en zonder krassen te houden. Kunststof krukjes zijn daarentegen perfect voor buiten, want ze zijn weerbestendig en heel gemakkelijk schoon te maken. Tenslotte zijn roestvrij stalen krukjes een goede keuze voor zowel binnen als buiten, want ze zijn een sterk en duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan. Ze zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken.

Barkrukken zijn een grote kennismaking voor ons allemaal. Ze voegen een vleugje design toe aan elke ruimte en vervullen tegelijk hun primaire functie. In dit artikel tonen we je onze beste selectie barkrukken, afhankelijk van wat je zoekt. (Bron: Hoffman: y7Y6aSjhOJI/ unsplash)

Afmetingen

Ten tweede moet je rekening houden met de ruimte waar je je krukjes gaat plaatsen. Dit omvat zowel de ruimte in de kamer of buiten als de hoogte en lengte van de tafel. Ook de lengte van de tafel is belangrijk, want er moet ruimte tussen de krukjes zijn, zodat de mensen gemakkelijk kunnen zitten zonder te dicht op elkaar te zitten. Als je keuken of woonkamer klein is, raden we tenslotte kleinere krukjes aan, zodat ze zowel fysiek als visueel minder ruimte innemen.

Draaibare

Draaibare krukjes bieden een grotere bewegingsvrijheid, omdat ze hun zitting tot 360º kunnen draaien. Daarom hebben deze krukken een grotere functionaliteit. We raden dit type kruk aan voor mensen die er lange tijd op gaan werken, zodat een statische kruk hun bewegingsvrijheid zou beperken. Een ander aspect om te overwegen zijn krukjes met wieltjes op het onderstel, waarmee je je door de kamer kunt verplaatsen. Deze krukjes zijn ook ideaal voor kantoren en werkplekken.

Opklapbare

Als je weinig ruimte in huis hebt of extra zitplaatsen voor bezoekers wilt, geven opvouwbare krukjes je de mogelijkheid ze alleen te gebruiken als je ze nodig hebt. De meeste nemen opgevouwen heel weinig plaats in en kunnen in elke kast of onder het bed opgeborgen worden.

Ondanks dat ze opvouwbaar zijn, bereikt dit type kruk dezelfde stabiliteit als andere niet-opvouwbare krukken.

Door middel van een zuiger, waarin gas onder hoge druk zit, kunnen we door de hendel onder de zitting te bedienen de hoogte van onze kruk instellen op de maat die we willen.

Ontwerp

Tegenwoordig zijn er bijna oneindig veel ontwerpen als het om barkrukken gaat. Afhankelijk van wat je zoekt, kun je een krukje vinden dat praktisch is en gemakkelijk schoon te maken, of eentje met meer details en fluweelzachte stoffen. Wees je er alleen van bewust dat gestoffeerde krukken moeilijker schoon te maken zijn, vooral lichtgekleurde en als ze op plaatsen als keukens komen te staan.

Als je een barkruk zoekt voor een restaurant of een drukbezochte plaats, zijn met leer beklede krukken een ideale keuze, want ze behouden een strak en modern ontwerp en zijn tegelijk slijtvast en gemakkelijk schoon te maken.

Samenvatting

Zoals we gezien hebben zijn barkrukken een ideale optie die, behalve dat ze hun hoofdfunctie als zitplaats voor hoge oppervlakken vervullen, ook een door jou gewenst vleugje stijl geven. Daarom moet je rekening houden met aspecten als de hoogte, of ze een mechanisme bieden om die te verstellen, of de soort materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Onze aanbeveling? Zoek een barkruk die bij je levensstijl past, om gemakkelijk te kunnen schoonmaken en vooral om voorrang te geven aan comfort, want we brengen een groot deel van onze tijd zittend erop door als we eten of werken. We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het kiezen van de beste barkruk voor jou! (Uitgelichte foto bron: Reinhardt: KTYUirursTw/ Unsplash)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies