Last updated: 21-02-2022

How we pick our products

30Products analyzed

81Hours invested

28Studies researched

70Comments collected

Een aanwezigheidsdetector is een apparaat dat de aanwezigheid van mensen in een ruimte detecteert. Het kan gebruikt worden om te detecteren of iemand een kamer binnengekomen of verlaten is, en het kan ook ingesteld worden als onderdeel van een alarmsysteem.

De Aanwezigheidsdetector gebruikt een passief infrarood (PIR) sensor om beweging binnen zijn detectiebereik te detecteren. Wanneer beweging wordt waargenomen, zendt de detector een waarschuwing naar je Z-Wave controller en activeert alle bijbehorende apparaten die voor deze gebeurtenis geprogrammeerd zijn.
Beste Aanwezigheidsmelder: Onze selectie

Aanwezigheidsmelder: Vaak gestelde vragen

Welke soorten aanwezigheidsdetectoren zijn er en wat bepaalt een goed product?

Er zijn twee soorten aanwezigheidsdetectoren. Het eerste type is een passieve detector, wat betekent dat hij geen stroombron nodig heeft om te werken. Hij gebruikt de bestaande elektrische bedrading in je huis of zaak als energiebron en zendt een alarmsignaal uit als iemand in zijn bereik komt. Een tweede soort aanwezigheidsmelder heet actief omdat hij een batterij back-up systeem nodig heeft om goed te kunnen werken als er tijdens het gebruik niet altijd elektriciteit beschikbaar is (bijvoorbeeld tijdens black-outs).

Het vermogen om de aanwezigheid van een persoon of voorwerp in een omgeving te detecteren en feedback te geven. Dit kan via visuele, auditieve, haptische (trilling), of andere middelen. Een aanwezigheidsdetector wordt vaak gebruikt voor beveiligingstoepassingen, zoals detecteren of iemand je huis is binnengedrongen terwijl je er niet bent. Hij kan ook gebruikt worden voor veiligheidsdoeleinden door je tijdens het rijden te waarschuwen dat er iets in de buurt is, zodat je er niet met je auto tegenaan botst.

Wie moet een Aanwezigheidsdetector gebruiken?

Iedereen die wil weten of er iemand in de kamer is of niet. Als je een Aanwezigheidsdetector wilt, dan is deze er voor je.

Op basis van welke criteria moet je een Aanwezigheidsdetector kopen?

Het eerste wat je moet overwegen is de grootte van je huis. Woon je in een klein appartement, dan is er geen behoefte aan een dure aanwezigheidsdetector met geavanceerde functies. Heb je echter een groot huis of ben je van plan hem buiten je huis te gebruiken, dan raden we aan er een te nemen die GPS opsporing en tweeweg communicatie mogelijkheden heeft, zodat je altijd kunt bijhouden waar iedereen is.

Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het vergelijken van Aanwezigheidsdetectoren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een Aanwezigheidsdetector?

Voordelen

Een aanwezigheidsdetector is een toestel dat de aanwezigheid van een persoon in een ruimte detecteert. Het kan gebruikt worden om toegang te controleren, indringers te detecteren of eenvoudigweg de activiteit in de ruimte die het beschermt te bewaken.

Nadelen

Het belangrijkste nadeel van een Aanwezigheidsdetector is dat hij alleen de aan- of afwezigheid van iemand in een omgeving kan waarnemen. Hij kan je niet vertellen wie er is, hoeveel mensen er aanwezig zijn, of wat ze aan het doen zijn. Dit maakt ze ongeschikt voor gebruik als beveiligingsapparatuur en betekent ook dat als je wilt weten wanneer iemand je eigendom verlaten heeft, daarvoor extra apparatuur nodig is, zoals een deurschakelaar (zie hieronder).

Heb je extra apparatuur nodig om een aanwezigheidsdetector te gebruiken?

Nee, de Aanwezigheidsdetector is een op zichzelf staand apparaat. Het heeft geen extra apparatuur nodig om goed te functioneren.

Zijn er alternatieve oplossingen voor Presence Detector?

Ja, er zijn verschillende alternatieve oplossingen voor Presence Detector. Ze zijn hier te vinden.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • UHPPOTE
  • ZHUFENG
  • OVBBESS

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Aanwezigheidsmelder in onze review kost ongeveer 10 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 274 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Reviews