Laatst bijgewerkt: 03-08-2021

Onze selectiecriteria

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Moderne huishoudelijke apparaten worden gebruikt om onze dagelijkse routine te vereenvoudigen en onze tijd te besparen. Tegenwoordig is de wasmachine een onmisbare helper in huis. Bij de verscheidenheid aan eigentijdse wasmachines met verschillende functies en eigenschappen is het gemakkelijk verward te raken en moeilijk voor jezelf een echt ruimtewonder te kiezen.

Beko wasmachines nemen al lange tijd de leidende plaats in tussen andere fabrikanten. De moderne vormgeving, het gebruiksgemak en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding – al deze aspecten kunnen bij een Beko wasmachine genoemd worden. Met onze Beko wasmachine test 2022 willen we je kennis laten maken met deze wasmachine en de juiste keuze laten maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Beko wasmachines worden gekenmerkt door de combinatie van innovatieve technologieën, moderne functies en gebruiksgemak. Ze zijn te koop in verschillende maten, kleuren en prijzen.
 • Hoewel Beko zich alleen op bovenladers concentreert, hebben ze verschillende afmetingen en vormen, waardoor ze gemakkelijk in de ruimte te integreren zijn. Bovendien zijn Beko wasmachines zowel gemakkelijk voor je portemonnee als voor het milieu, dankzij hun energie- en waterbesparende modellen.
 • Beko wasmachines bieden enkele unieke eigenschappen die bij andere fabrikanten ontbreken. Daartoe behoren verwijdering van huisdierenhaar, Hygiëne+ programma’s en kinderslotfunctie.

Beko Wasmachine: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voordat je een Beko wasmachine koopt

Voordat je een Beko wasmachine koopt, moet je eerst wat achtergrondinformatie inwinnen. We hebben deze informatie in de volgende paragrafen samengevat.

Wat onderscheidt Beko wasmachines van andere fabrikanten

De firma Beko verkoopt huishoudelijke apparaten in meer dan 140 landen en staat bekend om haar hoogwaardige producten. Om zich steeds als eersteklas fabrikant te bewijzen, houden ze de behoeften van de klant stevig in het oog en proberen ze de wereld de toestellen te brengen die zowel tijdbesparend als handig in het gebruik en vernieuwend zijn. Het assortiment Beko huishoudelijke apparaten omvat koelkasten, vaatwassers, keukenhulpjes en wasmachines.

Beko wasmachines onderscheiden zich door hun topkwaliteit en een breed scala aan functies die uniek zijn voor elk Beko wasmachinemodel. De wasmachines worden hoofdzakelijk vervaardigd in landen als Turkije, Rusland en Roemenië. Het vernieuwende ontwerp in combinatie met eenvoudige toepassingsprincipes maakt de Beko wasmachine tot een aantrekkelijke optie voor je huis.

Hoe groot is Beko wasmachine?

Beko wasmachines worden tegenwoordig in verschillende maten aangeboden, zodat ze perfect in je huishouden kunnen worden ingepast.

De meeste Beko wasmachines hebben de volgende afmetingen: 40 x 62 x 87 cm.

Het is belangrijk te bedenken dat het gewicht van een wasmachine niets zegt over de capaciteit ervan.

Het gewicht varieert van 60 kg. tot 80 kg. Zoals reeds gezegd is het gewicht van de hele wasmachine geen bepalende factor die de functionaliteit op enigerlei wijze beïnvloedt.

Zijn er reserveonderdelen en accessoires verkrijgbaar voor Beko wasmachines?

Als je onderdelen of wat accessoires voor je Beko wasmachine nodig hebt, staat hun service tot je beschikking. Op de officiële website van Beko kun je alle originele onderdelen voor je toestel kiezen. Zo kun je de prestaties van je toestel verbeteren of de gebreken ervan verhelpen. Hieronder willen we je een paar voorbeelden laten zien van reserveonderdelen voor je Beko wasmachine.

Los stuk Gebruik
Pluizenfilter Het pluizenfilter helpt je om alle dingen op te sporen die verhinderen dat je wasmachine ijverig werkt. Het gaat vooral om muntgeld dat we vaak in onze zakken vergeten, of om pluizen
Afvoerpomp De pluizenpomp laat water goed weglopen en beschermt de bodem tegen waterschade.
Deurafdichting De deurafdichting wordt logischerwijs gebruikt om water in het toestel te houden en te voorkomen dat het gaat lekken

Deze en vele andere noodzakelijke accessoires of reserveonderdelen voor je Beko wasmachine kun je bestellen bij bouwmarkten of online. De meeste zijn vrij goedkoop.

Hoeveel kost een Beko wasmachine?

De firma Beko biedt wasmachines aan in verschillende prijsklassen. De prijsklasse voor Beko wasmachines ligt tussen 230 en tot ongeveer 750 euro. Gezien de verscheidenheid aan functies en de vernieuwende eigenschappen, vinden we dat Beko wasmachines bijzonder veel waar voor hun geld bieden.

Zelfs de Beko WUX61032W Slim, die volgens Amazon.com de goedkoopste kan zijn, heeft meer dan 15 programma’s, unieke functies zoals huisdierharen verwijderen of kinderveiligheid, en wordt door klanten hoog beoordeeld. Dit betekent dat Beko wasmachines, zelfs voor de lage prijs, volledig aan je individuele behoeften kunnen voldoen.

Wat is het alternatief voor Beko wasmachine?

Natuurlijk is Beko niet de enige firma die zich met wasmachines bezighoudt. In dit gedeelte willen we je kennis laten maken met andere gerenommeerde merken en hun producten, zodat je uitgebreide informatie onder je arm hebt en gemakkelijker een beslissing kunt nemen.

Gorenje wasmachine

Gorenje is een Sloveense fabrikant van huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines. In tegenstelling tot Beko wasmachines kunnen Gorenje wasmachines als boven- en voorlader gekocht worden. Enkele unieke kenmerken kenmerken precies dit merk wasmachines. Daartoe behoren de Inverter PowerDrive motor en de SENSOCare modus, die automatisch het optimale programma voor je wasgoed kiest. De verschillende programma’s van de Garenje wasmachine zijn ontworpen om je tijd of energie te besparen en een gelijkmatige zuiverheid van je wasgoed te bereiken.

Vergeleken met Gorenja wasmachines biedt Beko wasautomaat verschillende voordelen. Hoewel Beko geen bovenladers produceert, heeft hij een kleine vormgeving en kan hij in smalle kamers geplaatst worden. Je kunt ook een was-droogcombinatie van Beko kopen, die zowel wassen als drogen combineert.

Bauknecht Wasmachine

Een ander toonaangevend merk dat bekend is om zijn huishoudelijke apparaten is Bauknecht. Net als bij Gorenje kun je zowel een bovenlader als een voorlader kopen. De Bauknecht wasmachine biedt je een verscheidenheid aan programma’s. Daaronder is bijvoorbeeld een Super Eco programma, dat bijzonder zuinig en milieuvriendelijk is. Een doseerindicator, die je precies laat zien hoeveel wasmiddel je nodig hebt, behoort tot de andere extra kenmerken van de Bauknecht wasmachine.

Bauknecht wasmachine lijkt in veel opzichten op Beko wasmachine. Maar beide bieden ook unieke eigenschappen. We raden je aan om bij het vergelijken van de verschillende merkmodellen altijd alle koopcriteria goed voor ogen te houden, en af te gaan op je voorkeuren.

Haier wasmachine

Haier wasmachines krijgen veel positieve beoordelingen op Amazon.co.uk. Hoewel niet zo bekend op de Europese markt, genieten Haier wasmachines een hoge reputatie in China. Deze wasmachines zijn ook zo ontworpen dat ze milieuvriendelijk zijn en gemakkelijk in het gebruik. Voorgeprogrammeerde programma’s besparen je veel tijd en je kunt in luttele seconden een voorgeprogrammeerde kiezen.

Net als Beko wasmachines hebben Haier wasmachines het kinderslotprogramma dat voorkomt dat de toetsen tijdens het gebruik gebruikt worden, en de AquaStop functie die je vloer beschermt tegen waterschade.

Omdat Haier wasmachines betrekkelijk nieuw zijn op de Europese markt, is er niet zo’n ruime keuze aan modellen als bij Beko. Ook verschillen Haier wasmachines niet zo veel in kleur of ontwerp als Beko wasmachines.

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Beko wasmachines te vergelijken en te beoordelen

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele Beko wasmachines.

De criteria die je kunt gebruiken om Beko wasmachines te vergelijken zijn:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat elk criterium inhoudt.

Type

Alle wasmachines kunnen in principe in twee soorten verdeeld worden: Bovenladers en voorladers. Met bovenladers kun je wasgoed van bovenaf inladen. De voorladers hebben hun deur aan de voorkant, en het wasgoed wordt er aan de voorkant in gedaan. Bovenladers zijn ideaal voor smalle ruimtes, want ze zijn meestal 40 cm breed. Omdat ze van boven opengaan, kunnen ze niet onderbouwd zijn.

Voorladers daarentegen kunnen ondergedompeld worden, hebben een grotere capaciteit en bieden een grotere verscheidenheid aan functies. Beko maakt alleen voorladers die universeler en vernieuwender zijn. Niettemin kun je deze wasmachine in verschillende modellen vinden.

Beko Waschmaschine-1

De voorladers laten de gebruikers het wasgoed van voren inladen.
(Image source: pixabay.com/taraghb)

Ze kunnen vrijstaand staan, wat betekent dat ze gemakkelijk in elke kamer passen en dat je op elk moment de was kunt doen.Maar als je de wasmachine uit het zicht wilt plaatsen, zijn er een aantal inbouw modellen Beko wasmachines om uit te kiezen. Inbouwwasmachines kunnen altijd met een werkblad in je keuken geïntegreerd worden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen onderbouw en volledig geïntegreerde inbouw wasmachines.

Je kunt Beko’s wasmachines voor onder de toonbank onder het werkblad schuiven of ze met de afdekplaat als vrijstaand gebruiken. Beko’s volledig geïntegreerde modellen verdwijnen helemaal achter een kastdeur. Als je een kleurrijke keuken hebt, zijn de volledig geïntegreerde Beko wasmachines een perfecte keuze voor je, want ze worden na het laden achter de kastdeur verborgen.

Trommeldiepte

Een ander opmerkelijk aspect bij de keuze van Beko wasmachines is de trommeldiepte. Soms vinden sommige gezinnen het moeilijk om een standaard wasmachine te plaatsen. Niet alleen de afmetingen en breedte, maar ook de diepte van een wasmachine spelen een belangrijke rol bij het inpassen van je toekomstige wasmachine en het verkrijgen van de goedkope centimeters.

Beko wasmachines zijn ontworpen naar de behoeften van hun klanten, en worden met verschillende dieptes op de markt gebracht.

Als je een klein gezin hebt, alleenstaand bent of heel weinig was doet, kies dan voor modellen die maar 41,5 cm diep zijn. Over het algemeen werken ze net als gewone modellen, maar ze besparen veel ruimte. De ondiepe wasmachines zijn ook betaalbaarder en vrij zuinig.

Beko Waschmaschine-1

De trommeldiepte bepaalt de capaciteit van een wasmachine.
(Image source: pixabay.com/Snap_it)

Toch is het zinvol, als je een groot huishouden hebt, om de Beko wasmachine te kopen die de grotere afmetingen heeft. De standaard diepte van Beko wasmachines is 60 cm.

Nominaal vermogen

Nominaal vermogen verwijst naar de hoeveelheid wasgoed die werkelijk in je wasmachine verwerkt kan worden. De nominale capaciteit staat in direct verband met de diepte van de trommel van een wasmachine – hoe dieper die is, hoe meer wasgoed er in kan.

De in de productbeschrijving vermelde nominale capaciteit is altijd alleen gebaseerd op een standaardprogramma. Meestal is dit programma “Coloureds 60 degrees”, en betekent een maximale belasting. Niettemin breiden alle programma’s een individuele capaciteit uit, die vaak minder is dan een standaard belasting.

De meest voorkomende capaciteiten van Beko wasmachines zijn tussen de 6 en 9 kg. Bedenk, voordat je op zoek gaat naar een Beko wasmachine, hoe groot je huishouden is en hoe vaak je de was doet. Dit zal je helpen de juiste lading voor je gezin te bepalen.

Als je gezin uit maximaal 5 personen bestaat, is een draagvermogen tussen 6 en 8 kg. de beste optie voor jou. Maar als je gezin meer leden telt, moet je kijken naar enkele modellen met een nominaal vermogen van 9 kg. en meer.

Centrifugetoerental

Het centrifugetoerental beïnvloedt de droogheid van je wasgoed. Hoe meer toeren je wasmachine maakt, hoe harder je was zal centrifugeren en hoe droger het er aan het eind van de wasbeurt uit zal komen. Niettemin betekent het hogere aantal spinsels ook dat je was meer belast wordt. We raden je aan altijd een wasmachine te kiezen met een regelbaar centrifugetoerental.

Het maximum aantal centrifuges van een Beko wasmachine ligt tussen de 1000 en 1600 centrifuges per minuut. Het centrifugetoerental varieert naar gelang het programma en de kenmerken van je wasgoed.

Programma’s

Natuurlijk zijn de programma’s en functies van de Beko wasmachine een doorslaggevende factor, want zo kun je sneller een beslissing nemen en een model vinden dat aan al je wensen voldoet. Afhankelijk van het model staan je verschillende programma’s en functies ter beschikking. Niettemin willen we je in deze rubriek laten kennismaken met de meest populaire programma’s van de Beko wasmachine.

Programma Omschrijving
Koken/Coloureds Een geschikt programma voor je katoenen textiel (lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen, enz.).)
Easy Care Met dit programma kun je synthetisch textiel wassen
Handwas Het katoenen textiel en het andere delicate textiel dat gewoonlijk niet in de wasmachine gewassen mag worden, kun je met dit programma reinigen

Let o.a. altijd op de temperatuur van je wasgoed die je in je Beko wasmachine kunt kiezen.

Beko Waschmaschine-2

De programma’s en functies zijn een doorslaggevende factor bij de keuze van een Beko wasmachine.
(Image source: pixabay.com/moershy)
 • 90 graden. Geschikt voor zeer sterk vervuild katoen en linnen.
 • 60 graden. Geschikt voor normaal bevuild katoen of synthetisch textiel.
 • 30-40 graden. Geschikt voor delicaat textiel, synthetische stoffen en wol.

Energie-efficiëntieklasse

De energie-efficiëntieklassen omvatten de factoren die ons helpen het energieverbruik te beoordelen. In totaal worden 10 energie-efficiëntieklassen ingevoerd, waarbij G de hoogste is en A+++ de laagste.

Het assortiment Beko wasmachines omvat modellen die zowel energieklasse B als A+++ hebben. Natuurlijk, hoe meer energie de wasmachine verbruikt, hoe lager de prijs ervan. Het is echter bewezen dat de A+++ energie-efficiëntieklasse tot 32% energie bespaart vergeleken met een A klasse toestel. Om je portemonnee te sparen is het natuurlijk de moeite waard de wasmachine met de A++ klasse te kopen.

Waterverbruik

Een ander aspect dat in de portefeuille van elke wasmachine hoort te zitten is een zuinig gebruik van het milieu en van een hulpbron als water. Je huishoudrekening zou ook blij zijn met een lage waterrekening.

Logisch, hoe dieper de trommel van je wasmachine, hoe meer water hij verbruikt. Toch plaatst het lagere aantal wasbeurten dit in perspectief. De bandbreedte van het waterverbruik voor elk afzonderlijk programma is nogal verschillend. Het jaarlijkse waterverbruik hangt af van allerlei factoren: De grootte van je gezin, het aantal wasbeurten en de programma’s die je gebruikt.

In een beschrijving van een Beko wasmachine zie je altijd een gemiddeld jaarlijks waterverbruik. De waarde gaat ervan uit dat de wasmachine ongeveer 220 keer per jaar gebruikt wordt bij 40 en 60 graden. Beko machines, waarvan de meeste een energielabel van A tot A+++ hebben, verbruiken ca. 40-50 liter per wasbeurt.

Geluidsemissie door de lucht

Stille huishoudelijke apparaten verbeteren onze levenskwaliteit, want je kunt tijd vrijmaken om met iemand te praten of je dagelijkse bezigheden zonder afleiding uit te voeren. Om je wasmachine op elk moment van de dag aan te kunnen zetten, is het altijd raadzaam te letten op de luchtgeluidsemissie in de productbeschrijving. 44-48 db luchtgeluidsniveau wordt als gebruikelijk beschouwd, meer dan 50 db – nogal storend.

Bij de keuze van een wasmachine moet onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten geluidsniveau – emissie tijdens het waken en emissie tijdens het centrifugeren. Wasmachines zenden verschillende niveaus van luchtgeluid uit, afhankelijk van de leeftijd van het model en de diepte van de trommel.

Bijvoorbeeld, het oudere model wasmachine Beko WML 61423 heeft het luchtgeluidsniveau 60/77 (60 Db tijdens het wassen en 77 Db tijdens het centrifugeren). De nieuwste machines hebben lage luchtgeluidsniveaus – van 50 tot 55 Db tijdens het wassen en 70-73 Db. tijdens het centrifugeren.

Extra functies

De moderne wereld verandert razendsnel, en dat geldt ook voor de nieuwe innovaties en technologieën. De firma Beko probeert altijd met de tijd mee te gaan en de nieuwste functies en programma’s in hun toestellen te verwerken. In dit deel willen we je kort voorstellen welke unieke eigenschappen in de Beko wasmachines te ontdekken zijn.

 • Kleurenwas Eco. Dit programma biedt hogere besparingen op elektriciteit en water. Geschikt voor normaal vervuild katoen- en linnengoed. Als de lading minder is dan aanwezig, wordt de tijd voor de wascyclus automatisch verkort.
 • Hygiëne+. Een uniek Beko wasmachine programma dat het mogelijk maakt bijzonder delicaat textiel te wassen, zoals kinderkleding, beddengoed, ondergoed en ander textiel dat anti-allergisch en hygiënisch gewassen moet worden. De hoge mate van hygiëne wordt bereikt door de steamer aan te brengen voordat het programma begint.
 • Omlaag. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met dit programma je donsjacks wassen.
 • Express of Super Express. Dit programma is geschikt voor het snel wassen van licht vervuilde kleding. Als je de snelwasfunctie kiest, kan de gecombineerde wastijd tot 15 minuten verkort worden.
 • Gordijnen. Een perfect geschikt programma voor gordijnen en draperieën.
 • Overhemden. Het programma voor het wassen van overhemden.
 • Lingerie. Met dit programma kun je de meest delicate vrouwenartikelen wassen, zoals ondergoed.
 • Buitensporten. Met behulp van dit programma kun je je sportkleren gemakkelijk schoonmaken.
 • Haren van huisdieren verwijderen. Een uniek programma voor alle dierenliefhebbers. Met dit programma kun je gemakkelijk de haren van je huisdieren uit je kleren verwijderen.
 • Kinderslotfunctie. Het elektronische kinderslot kan gemakkelijk geactiveerd worden en, op zo’n manier, alle functies vergrendelen en voorkomen dat kleine kinderen het toestel gebruiken.

Natuurlijk zijn er nog meer programma’s die Beko wasmachines hebben. Uit deze beschrijving kunnen we al opmaken hoe innovatief een Beko wasmachine is en hoeveel aspecten van een wasproces met zijn hulp in aanmerking genomen worden.

Wetenswaardigheden over Beko wasmachines

Hoe installeer je een Beko wasmachine?

Natuurlijk raden we je aan de installatie van een Beko wasmachine aan een vakman over te laten, vooral als het gaat om een elektrische aansluiting. Niettemin kun je van tevoren enkele stappen ondernemen.

 1. Kies de juiste plaats. Zet het toestel op een stabiele, vlakke ondergrond. Er moet een afstand van minstens 1 cm. zijn tussen de zijkanten van het toestel en andere meubels.
 2. Verwijder de transportstabilisatoren. Let erop dat je de transportstabilisatoren vóór gebruik verwijdert door aan de riem te trekken.
 3. Bereid de wateraansluiting voor.
 4. Sluit de waterafvoer aan

Hoe kan ik de Beko wasmachine schoonmaken?

Een goed onderhoud van je wasmachine verlengt de levensduur en verbetert de kwaliteit van de was. Om je Beko wasmachine goed schoon te maken, moet je de volgende richtlijnen in acht nemen

 • Maak de wasmiddellade schoon. De wasmiddellade moet met ruim warm water in de wasbak gewassen worden. Vergeet de beschermende handschoenen niet.
 • Maak dewasmachine en de trommel schoon. Om te voorkomen dat verschillende wasverzachters, wasmiddelen en andere onzuiverheden zich verzamelen, moet je van tijd tot tijd het trommelreinigingsprogramma gebruiken. Als je wasmachine geen trommelreinigingsfunctie heeft, kies dan het programma Katoen 90 samen met de functie Extra water.
 • Maak de kast en het bedieningspaneel schoon. Veeg zo nodig de kast van je wasmachine schoon met een sopje.
 • Maak het waterinlaatfilter schoon. Het filter zit aan het uiteinde van elke waterinlaatklep en moet schoongemaakt worden als het vuil is.
 • Maak het filter van de pomp schoon. Als het water na een wasbeurt niet ijverig wegpompt, kan het pompfilter vuil zijn. Dit filter moet minstens om de drie maanden schoongemaakt worden.

Welke garantie krijg ik op Beko wasmachines?

Op alle huishoudelijke apparaten van Beko krijg je 2 jaar garantie. Tijdens deze periode kan elke schade die zich voordoet gratis gerepareerd worden.

Een exclusieve garantie die je kunt krijgen als je een Beko wasmachine koopt is de 10-jarige motorgarantie. De garantie geldt voor wasmachines met een ProSmart Inventer motor.

Beeldbron: Khambubpha/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies