kamer versierd met behang
Laatst bijgewerkt: 05-01-2021

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

19Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Behang is populair. Hoewel het een tijdje verf in opkomst kwam, is behang inmiddels weer terug van weggeweest. En wij begrijpen waarom. Er is zoveel diversiteit dat er voor iedereen een keuze te maken is. Ieder soort behang heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Maar dat je er altijd het effect mee creëert waar je naar op zoek bent, is zeker.

Ook de manier waarop je behang gebruikt, kan verschillen. Sommige mensen kiezen ervoor om één wand te behangen. Maar ook als je je hele kamer wilt behangen, vind je met behang eenvoudig de uitstraling waar je naar op zoek bent. Om je te helpen het behang te vinden dat het beste bij je past, hebben we deze shopgids opgesteld. Hierin vind je alle informatie, tips en adviezen die je nodig hebt voor een succesvolle aankoop.
Belangrijk om te weten

 • Het eerste dat je moet bepalen voordat je behang koopt, is in welke kamer je het wilt gebruiken. Sommige materialen zijn nu eenmaal beter geschikt voor bepaalde kamers, aangezien ze niet allemaal even goed bestand zijn tegen bijvoorbeeld vocht of zonnestralen.
 • Ook is het raadzaam om te bedenken of je het behang op alle vier de muren of slechts op één muur wilt plaatsen.
 • Bereken altijd goed het aantal rollen dat je nodig hebt om niet tekort te komen en om kleurproblemen te voorkomen. Controleer ook of het behang eenvoudig te plaatsen is of dat je hier de hulp van een professional voor nodig hebt. Vergeet tenslotte niet te beoordelen op welke ondergrond je het behang wilt plaatsen en naar welk design je op zoek bent.

Onze selectie: Het beste behang op de markt

We beginnen deze koopgids door het beste behang op de markt aan je te laten zien. Deze selectie met favorieten zal je niet alleen helpen om een aantal zeer interessante opties te kennen, maar ook om bepaalde kenmerken te ontdekken waarmee je rekening moet houden voor het maken van een succesvolle aankoop. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het beste behang met houtprint


AffiliateLinkPatronen op 3D-behang met een optisch verrassend effect spreken tot de verbeelding. Het behang van AS Creation heeft een prachtige houtprint die direct de aandacht van al je bezoek trekt. De prijs-kwaliteitverhouding van dit behang is zeer goed.

De houten look geeft iedere kamer een origineel tintje. Vanwege het patroon raden we het wel aan om het op slechts één muur te gebruiken. Als je de hele kamer met dit design behangt, kan het al snel een beetje rommelig worden.

Het beste behang voor de woonkamer


AffiliateLink


Het behang van Dimex Line is een echte eyecatcher voor in de woonkamer. Naast de woonkamer, is het echter ook prachtig voor de slaapkamer of eventueel op kantoor. Het behang heeft een formaat van 375 x 250 cm (bxh) en bestaat uit 5 stroken.

Het is gemaakt van 100% natuurlijke materialen en is vrij van pvc-componenten. De niet-geweven achterkant kan makkelijk aan de muur bevestigd worden met behangplaksel en is in droge toestand volledig verwijderbaar.

Het beste behang voor de kinderkamer


AffiliateLinkZeker weten dat je je kleintje blij maakt met dit eenhoornbehang. De eenhoornprint is van hoge kwaliteit en geeft de kamer een vrolijke uitstraling. Het behang is 50 cm breed en 10 meter lang en zeer eenvoudig te behangen.

De mooie rozen kleuren zijn levendig en wam, waardoor je kind gegarandeerd door het dak zal gaan bij het zien van het nieuwe behang. Vergeet ook de glitters niet! Het materiaal is stevig en gaat lang mee.

Het beste behang voor de iets grotere kinderen


AffiliateLinkHet Walltastic Jungle Adventure behang brengt de dieren uit het woud in de kinderkamer. Met vrolijke dieren en mooie kleuren verander je iedere kinderkamer in een gezellige en vrolijke ruimte. Het bestaat uit 12 vellen en heeft een totale afmeting van 305 x 244 cm (bxh).

De kleuren zijn intens en goed beschermd tegen zonnestraling. Het behang is eenvoudig op te plakken. Bij deze verpakking zit echter geen lijm inbegrepen, zorg er dus voor dat je zelf behangplaksel voor papieren behang in huis hebt.

Shopgids: Alles wat je moet weten over behang

Hierboven hebben we je het beste behang van 2021 laten zien. We kijken daarbij niet alleen naar het design, maar ook naar belangrijke kenmerken zoals het gemak waarmee het te behangen is. Toch zijn er nog veel meer aspecten die je moet beoordelen bij het aanschaffen van behang. Hieronder laten we je zien welke aspecten dit zijn, door antwoord te geven op de belangrijkste vragen.

lijm op behang

Het eerste dat je moet doen om behang te plaatsen, is de muur voorbereiden. Deze moet zo glad mogelijk zijn. (Bron: Dolgachov: 126923231/ 123rf.com)

Wat is behang precies?

Behang of behangsel is een decoratieve muurbedekking op een licht soort canvas of sterk papier. Er worden verschillende materialen gebruikt om behang te maken, zodat het bij diverse decoratie stijlen past. Behang kan ook worden gebruikt om meubels en tegels te bekleden of om andere kunstwerken te maken. Sommige behangsoorten zijn zelfklevend, andere moet je op de muur aanbrengen met behangplaksel.

Wat is beter, behang of verf?

Eén van de twijfels die je kunt hebben voordat je een kamer opnieuw inricht, is of het beter is om behang of verf te gebruiken. De waarheid is dat beide opties zowel voor- als nadelen hebben. Het is belangrijk dat je ze kent, zodat je de best mogelijke beslissing kunt nemen. In de onderstaande tabellen vind je de belangrijkste voor- en nadelen van behang en verf, zodat je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

We beginnen met behang:

Voordelen van behang Voordelen van verf
Bedekt meer oneffenheden. Is over het algemeen gemakkelijker aan te brengen.
Je vindt eenvoudiger een stijl die bij je past. Makkelijker schoon te maken.
Gaat langer mee. Is over het algemeen goedkoper.

De voor- en nadelen van verf zijn als volgt:

Nadelen van behang Nadelen van verf
Je moet weten hoe je het moet plaatsen. Je ziet pas hoe de uiteindelijke kleur uitpakt bij het schilderen.
Het is moeilijk weer te verwijderen. Soms is de dekking niet zo goed als je zou willen.
Vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Je moet het lang laten drogen.
Als het scheurt, kun je het niet meer gebruiken. Geeft vervelende geurtjes af tijdens het schilderen.

Zoals je ziet bieden beide opties de nodige voor- en nadelen. Het hangt dus helemaal af van wat het beste bij je behoeften past. Belangrijk is in ieder geval dat je dit van tevoren bedenkt, zodat je geen spijt van je aankoop krijgt.

kamer versierd met behang

Bereken altijd goed het aantal rollen behang dat je nodig hebt om niet tekort te komen en om kleurproblemen te voorkomen. (Bron: Katarzyna Bialasiewicz: 90754880/ 123rf.com)

Wat kun je bereiken met behang?

Voordat je beslist welk behang je koopt, moet je duidelijk voor ogen hebben welk effect je met het behang wilt krijgen. Dit is een belangrijke vraag, want afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, kun je beter voor het ene papiersoort kiezen dan het andere. Hieronder geven we je de nodige tips om te besluiten welk behangsoort je moet hebben:

 • Een huiselijke sfeer creëren. Kies voor neutrale of pastelkleuren. De prints moeten de kamer warmte geven. Je kunt ook voor behang met bijvoorbeeld kleine bloemen kiezen.
 • Een grote ruimte gezelliger maken. Probeer eens om een muur met een donkere kleur te behangen.
 • De kamer visueel vergroten. Ga altijd voor lichte kleuren. De prints moeten heel licht zijn of bijvoorbeeld geometrische vormen bevatten. Het beste is echter om voor behang zonder patroon te kiezen.
 • Een opvallende muur veranderen. Je hoeft dan dus alleen die muur te behangen. Kies voor een krachtig behang, bijvoorbeeld met een felle kleur of opvallend patroon. Het beste is als de rest van de muren een lichte kleur hebben. Let ook goed op of het behang bij je meubels zoals de keukentafel of accessoires zoals je beddengoed past.

Hoe behang je?

Het eerste dat je moet doen om te kunnen behangen, is de muur voorbereiden. Deze moet zo glad mogelijk zijn, hoewel sommige soorten behang kleine onvolkomenheden kunnen verbergen. Probeer een paar minuten voordat je het papier plaatst het uit te rollen zodat het uitrekt. Als het een print of een tekening bevat, is het raadzaam om de instructies van de fabrikant te volgen om het behang correct te plaatsen.

Er zijn behangsoorten die je moet bevestigen met behangplaksel. Andere soorten behang zijn zelfklevend. Het is belangrijk om de lijm op de juiste plek aan te brengen. Plaats het papier vervolgens voorzichtig op de muur. Begin vanuit het midden en van boven naar beneden. Laat elk vel een beetje drogen voordat je het volgende plaatst. Rol ze over elkaar om te voorkomen dat er luchtbellen achterblijven en snijd het teveel af.

paar versieren

Behang of behangsel is een decoratieve muurbedekking op een licht soort canvas of sterk papier. (Bron: Dolgachov: 4.35794679/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van behang?

Als je op dit punt in onze shopgids bent beland, is er een grote kans dat je een steeds beter beeld krijgt van het behang dat je wilt kopen. Om je te helpen besluiten of behang inderdaad hetgeen is waar je naar op zoek bent, hebben we het onderstaande overzicht voor je gemaakt:

Voordelen
 • Eenvoudige optie om een kamer gezelliger, mooier of stijlvoller te maken
 • Er zijn zeer goedkope opties verkrijgbaar
 • Behang is erg veelzijdig
Nadelen
 • Het is niet altijd eenvoudig om te behangen
 • Er zijn ook behoorlijk dure opties op de markt

Samenvatting

Behang is populair. Het is een decoratief hulpmiddel dat je de nodige decoratieve opties geeft, zolang je weet welk behang je moet hebben en hoe je dit het beste op de muur krijgt. In deze shopgids geven we je de nodige tips en adviezen om het behang te kopen dat het beste bij je past.

Vond je onze shopgids over behang interessant? Deel hem dan met je vrienden en familie op social media. Of laat hieronder je reactie achter in de comments.

(Bron van de header afbeelding: Katarzyna Białasiewicz: 43837843/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies