modern beddengoed
Laatst bijgewerkt: 08-12-2020

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

22Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

76Verzamelde opmerkingen

“Het ergste ter wereld is om te proberen te slapen zonder dat het lukt”, zei F. Scott Fitzgerald, de Amerikaanse schrijver. Veel mensen zullen het met hem eens zijn. Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen, want tijdens je slaap herstelt je lichaam zich, mentaal en fysiek. Er zijn veel manieren om je nachtrust te verbeteren. Eén ervan is om comfortabel beddengoed te hebben.

Veel mensen geven niet genoeg aandacht aan de keuze van hun beddengoed. Dat terwijl je toch echt gemiddeld acht, a negen uur per nacht doorbrengt op of onder je beddengoed. Niet alleen moet je beddengoed bijdragen aan een prettig slaapcomfort, het moet ook mooi zijn en in je slaapkamer passen. In deze shopgids vertellen we je er meer over.
Belangrijk om te weten

  • Onder beddengoed verstaan we o.a. hoeslakens, lakens, slopen, moltons, dekbedhoezen, dekens, kussens en spreien.
  • Het uiterlijk van het beddengoed (kleuren, prints) is net zo belangrijk als het materiaal waarvan het is gemaakt, en het gevoel dat het je geeft.
  • Beddengoed speelt een belangrijke rol in het comfort, de rust en het welzijn, al heb je er tot nu toe misschien niet de nodige aandacht aan besteed.

Onze selectie: Het beste beddengoed op de markt

In dit segment hebben we een selectie voor je gemaakt van het beste beddengoed dat er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld.

Het hoeslaken met de beste prijs-kwaliteit verhouding

Dit hoeslaken van Day Dream is gemaakt van 100% zachte katoen en is verkrijgbaar in verschillende maten. Het hoeslaken is kreukherstellende en is voorzien van elastiek rondom, hierdoor heeft het een perfecte pasvorm voor matrassen tot 25 cm.

Het laken is o.a. verkrijgbaar in wit, ivoor, roze, lichtblauw, navy, zwart, zand, rood en grijs. De lichte kleuren kunnen tot 60 graden gewassen worden, de donkere tot 40 graden.

Het beste dekbedovertrek voor een scherpe prijs

Dit Zensation Twin Face-dekbedovertrek is vervaardigd van 100% Micropercal. Dit materiaal is ademend, strijkvrij, vochtregulerend en sneldrogend. Het materiaal voelt heel zacht aan en dankzij de neutrale kleuren past dit dekbedovertrek in elke slaapkamer.

Uiteraard wordt het overtrek geleverd met een bijpassend sloop. De hoeslaken is in verschillende kleurencombinaties en maten verkrijgbaar. Dit overtrek heeft geen instopstrook.

De beste sprei die overal bij past

De Sleeptime Charlene sprei is uitgevoerd met een reliëfmotief van verschillende vormen en dankzij de neutrale kleur is hij eenvoudig te combineren met alle interieurstijlen.

De luxueus aandoende sprei, die in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar is, is vervaardigd van 100% Micropercal, een stof die heel zacht aanvoelt en je lekker warm houdt. Bij de sprei worden 2 bijpassende kussenslopen geleverd.

De beste matrasbeschermende molton

Dit molton hoeslaken van Cinderella is speciaal ontworpen om je matras optimaal te beschermen. Hij is geschikt voor matrassen tot 25 cm hoog. De molton is gemaakt van 50% katoen en 50% polyester, voelt heerlijk zacht aan en heeft een hoog absorptie vermogen.

Het elastiek van hoogwaardige kwaliteit rondom het molton hoeslaken garandeert altijd een perfecte en duurzame pasvorm en is verkrijgbaar in verschillende maten.

Shopgids: Alles wat je moet weten over beddengoed

Het is een goed idee dat je voordat je een nieuwe sprei, dekbedovertrek of lakenset koopt, alle belangrijkste aspecten van deze producten leert kennen. Hieronder beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

meisje wakker in

Veel mensen geven niet genoeg aandacht aan de keuze van hun beddengoed.  (Bron: Ozerova: 116983543/ 123rf.com)

Wat verstaan we eigenlijk onder beddengoed?

Als we het over beddengoed hebben, begrijp je wel dat we het hebben over textielproducten die op bedden gebruikt worden. Maar voordat we er meer over vertellen, willen we even laten zien om welke artikelen het gaat en welke functies ze precies hebben.

Beddengoed Wat is het? Waarom is het belangrijk?
Lakens Een laken is beddengoed dat wordt gebruikt als er onder een deken wordt geslapen. Het laken beschermt de deken tegen stof en vuil. Het is nu eenmaal gemakkelijker een laken te wassen dan een deken.
Hoeslakens Een onderlaken dat elastiek in de vier hoekpunten heeft of een elastiek dat rondom de matras verwerkt is. Het laken kan stevig om de matras getrokken worden en zodat hij “s nachts niet losgewoeld wordt.
Dekbedovertrekken Een dekbedovertrek is bedoeld als hoes voor het dekbed. Het houdt je dekbed langer mooi en fris en is bovendien een item dat je aan de huidige trends kunt aanpassen.
Sprei Een bedsprei is een sierdeken voor je bed. Je kunt er extra sfeer mee creëren in je slaapkamer en hij kan ook nog eens dienst doen tijdens de koudere nachten als extra deken.

Wat is de nieuwste trend in beddengoed?

De afgelopen jaren zijn de stijlen van het beddengoed sterk veranderd. Het beddengoed is steeds comfortabeler geworden.

Daarnaast zijn katoen en flanel nog steeds de meest gebruikte materialen vandaag de dag, vooral vanwege hun comfort en het feit dat ze aangenaam aanvoelen.

Tegenwoordig worden er vooral dekbedden gebruikt, met dekbedhoezen in neutrale, combineerbare kleuren. Zo vermijden we dat het bed te veel in het oog springt.

Kun je beddengoed als een decoratief element gebruiken?

Als je het over de inrichting van het huis hebt, denk je meestal aan de kleur verf die je wilt gebruiken voor de muren, de meubels of het soort vloerbedekking. Maar heb je er ooit aan gedacht dat lelijk beddengoed het evenwicht dat je in de kamer wilde bereiken, kan verstoren?

Als je echter het juiste beddengoed kiest, in kleuren die passen bij de rest van de kamer, dan zal je inrichting er aangenaam en rustgevend uitzien. Om dit te bereiken zijn er trucjes. Als je bijvoorbeeld een Scandinavische stijl wilt bereiken, dan moet je grijs of vergelijkbare kleuren gebruiken. In ieder geval zullen neutrale kleuren je altijd helpen om een evenwicht te bereiken.

bed helemaal netjes

Beddengoed speelt een belangrijke rol in het comfort, de rust en het welzijn. (Bron: Gregbrave: 103352871/ 123rf.com)

Hoe belangrijk zijn de kleuren van het beddengoed?

We hebben dit onderwerp al enigszins besproken, maar we kunnen hier niet duidelijk genoeg over zijn.

Sommige studies hebben zelfs aangegeven dat de manier waarop je slaapt kan worden beïnvloed door kleuren. Bovendien moet je niet vergeten dat het bed het belangrijkste punt in de slaapkamer is, waar al je aandacht op gericht is.

Als je op zoek bent naar intensiteit in de slaapkamer, dan zijn er veel modellen van beddengoed met opvallende prints. Maar over het algemeen is het aan te raden om te kiezen voor neutrale kleuren, waarmee je tot rust kunt komen na een drukke dag en je thuis kunt ontspannen. Bovendien zijn deze kleuren goed te combineren met de rest van de woninginrichting.

Hoe kies je de juiste maat van het beddengoed?

We hebben het al gehad over de kleuren, over het belang van de rust, maar nu moeten we het nog hebben over de grootte van het beddengoed. Aan de ene kant moet het beddengoed het hele bed bedekken, maar tegelijkertijd moet je je ervan bewust zijn dat het niet te groot mag zijn. Te grote dekbedhoezen of hoeslakens zijn niet erg comfortabel.

De maat van je dekbedovertrek hangt uiteraard af van je dekbed zelf, maar ook van de maten van je bed. Een dekbed en een dekbedovertrek zal over het algemeen langer en breder zijn dan je matras. Zo is je hele bed bedekt, ook als je erin ligt.  De meest populaire en dus ook meest verkochte dekbedovertrekken zijn 140×200 cm, 200×200 cm en 240×220 cm.

elegant gerangschikt bed

Het uiterlijk van het beddengoed (kleuren, prints) is net zo belangrijk als het materiaal waarvan het is gemaakt, en het gevoel dat het je geeft. (Bron: Białasiewicz: 107950086/ 123rf.com)

Hoe belangrijk zijn moltons en kussenbeschermers?

Molton is een geruwd, dik wollen, halfwollen of katoenen weefsel; de stof kan aan een of aan beide zijden worden geruwd (moltonneren). Molton kan toegepast worden in de vorm van een deken (de moltondeken) of laken dat boven op het matras wordt gelegd, of als een hoeslaken. Het wordt gebruikt omdat het veel (lichaams)vocht kan opnemen.

In tegenstelling tot het matras, kan een matrasbeschermer bij betrekkelijk hoge temperatuur gewassen worden. De kern van alles is dat transpiratievocht de grootste veroorzaker is van slijtage op produkten zoals een hoofdkussen en matras. Voor de duurzaamheid van het matras is het dus erg belangrijk een molton te gebruiken.

Samenvatting

Goed beddengoed hebben was nog nooit zo eenvoudig. Want de materialen waarvan de meeste producten zijn gemaakt zijn steeds comfortabeler en van hogere kwaliteit en kunnen zelfs allergische componenten afweren. Je kunt vooral kiezen tussen katoen en flanel.

Geef je beddengoed de nodige aandacht, want een goede nachtrust is heel belangrijk voor je gezondheid. Als je kiest voor producten waar je je prettig bij voelt, die in evenwicht zijn met je slaapkamer, zul je een ongekend welzijn ervaren. Overweeg of je wilt kiezen voor een opvallend ontwerp of een Scandinavische, meer ontspannen stijl.

Vond je onze shopgids over beddengoed interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media met je familie en vrienden.

(Bron van de header afbeelding: Białasiewicz: 89467996/ 123rf.com)

Waarom kun je ons vertrouwen?

Recensies