Laatst bijgewerkt: 05-08-2021

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

29Bestede uren

28Beoordeelde onderzoeken

102Verzamelde opmerkingen

Voor veel mannen is een goed verzorgde baard even belangrijk als een goed kapsel en er wordt vaak veel tijd gestoken in intensieve verzorging. Maar hoe verzorg je je baard goed? Eerst en vooral heb je het juiste scheerapparaat nodig, want gewone tondeuses zijn niet geschikt voor je baard. Om je baard goed te trimmen, heb je een baardtrimmer nodig. Hiermee kun je je baard heel precies en precies naar wens trimmen.

Je kunt meestal kiezen tussen een handmatige of een elektrische baardtrimmer. Om het je gemakkelijker te maken de juiste baardtrimmer te kiezen, hebben we alle relevante modellen getest in onze baardtrimmer test 2022, zodat we je verschillende producten kunnen aanraden. We tonen je ook de voor- en nadelen van de verschillende soorten baardtrimmers en op welke eigenschappen je vooral moet letten bij je aankoop.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Met baardtrimmers kun je je baard verzorgen, stylen en trimmen, zodat je baard er altijd goed uitziet.
 • Er wordt een basisonderscheid gemaakt tussen elektrische baardtrimmers en handmatige baardtrimmers. Beide soorten zijn er in verschillende uitvoeringen en met verschillende kenmerken.
 • Elektrische baardtrimmers zijn de beste keus als je je snel en gemakkelijk wilt scheren. De elektrische motor doet het werk van het trimmen van je baard voor je. Met een handmatige baardtrimmer scheid je het baardhaar met je eigen spierkracht.

Baardtrimmer: Onze selectie

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een baardtrimmer koopt

Heb ik echt een baardtrimmer nodig? Is een haartrimmer niet genoeg?

We raden sterk af om een gewone tondeuse te gebruiken om je baard te trimmen. Baardhaar is fundamenteel anders dan andere haarsoorten. Baardhaar groeit sneller en is dikker. Als ze droog zijn, is baardhaar zelfs zo taai als koperdraad.

Barttrimmer Hipster

Als je een langere volle baard wilt verzorgen, is een standaard baardverzorger geschikt. Met verschillende opzetstukken kun je je individuele snijlengte instellen. (Image source: Jonathan Zerger / unsplash.com)

Baardverzorgers hebben speciaal ontworpen messen. Ze zijn scherper en resistenter, en daarom gaan ze langer mee. Als je een gewone tondeuse voor je baard gebruikt, zul je heel snel slijtage zien.

Welke baardtrimmer past bij mij?

Folie scheermesjes zijn geschikt voor zachte huidtypes, roterende scheermesjes voor slijtvaste huidtypes. Natte scheermessen zijn het kostenbesparende, handmatige alternatief. De typische baardtrimmer is geschikt om langere baarden te onderhouden en kan ook de meest individuele contouren knippen. Dit antwoord hangt af van je behoeften, huidtype en houding. Ben je een persoon met een zachte huid, of is je huid robuuster? Heb je een langere baard of wil je een rechte scheerbeurt? Misschien een baard van drie dagen?

Deze vragen moet je van tevoren beantwoorden. Een nat scheermes is geschikt voor een rechte scheerbeurt, maar een elektrisch folie- of roterend scheermes kan ook geschikt voor je zijn. Het foliescheermes wordt als zacht voor de huid beschouwd en is daarom geschikt voor je als je een zacht huidtype hebt. Als je huid duurzamer is, is het roterende scheermes misschien iets voor jou. Voor professionele kappers of barbiers, daarentegen, zijn verschillende baardtrimmers in het assortiment aan te bevelen. Zo kan de professional individueel reageren op het huidtype van zijn klanten om een optimaal verzorgingsproces te garanderen.

Zijn baardverzorgers ook reisbestendig?

Ja. Er zijn talloze modellen die geschikt zijn voor op reis. Waterbestendigheid, compactheid, reinigingsmogelijkheden en stroomvoorziening zijn de voornaamste kenmerken. Veel baardtrimmers zijn waterdicht, en bij veel modellen wordt ook een reisetui geleverd. Ze kunnen dus compact worden opgeborgen en nemen geen kostbare ruimte in een koffer in.

Maar er is natuurlijk een risico van verlies. Daarom moeten dure modellen niet worden meegenomen. Professionele tondeuses voor de kapper zijn ook niet aan te bevelen voor op reis. Ze hebben vaak geavanceerde en gewichtige technologie die niet geschikt is voor op reis. Veel apparaten zijn ook gemakkelijk af te vegen, zodat het haar zich na de baardverzorging niet onnodig in de koffer verspreidt. Elektrische scheerapparaten zijn verkrijgbaar met een lichtnetadapter of met batterijvoeding. Als een baardtrimmer met een lichtnetadapter werkt, zul je geen problemen hebben met een volledig gebruikte batterij.

Dit model is echter ongeschikt voor op reis omdat de stopcontacten internationaal verschillen. Baardtrimmers op batterijen daarentegen kunnen via een oplaadstation opgeladen worden en dan draadloos gebruikt worden. De levensduur van de batterij hangt af van de kwaliteit van de baardtrimmer. Dit model is daarom meer geschikt voor op reis. Nieuwere modellen werken met lithium-ion batterijen, die bekend staan om hun geringe zelfontlading bij opslag. Dit is ideaal voor een vakantie, want het is vaak voldoende opgeladen. Zulke apparaten passen perfect in een verlanglijstje!

Hoeveel kost een baardtrimmer?

Baardtrimmers zijn er voor bijna elke prijsklasse. Er is de goedkope versie voor de eens-en-klaar scheerder, maar er zijn ook duurdere modellen voor de sjieke scheermeester. Als je een trage baardgroei hebt en je alleen scheert omdat je werk of de gelegenheid erom vraagt, dan kun je voor een goedkoop model gaan. In de regel moet je zelfs voor deze modellen minstens 30 € investeren. Dit zorgt voor een stevige basiskwaliteit.

Hier is een snel overzicht van de scheermesjes en hun prijzen! Afhankelijk van je behoefte aan mogelijkheden, kun je de prijs ook geleidelijk verhogen. Als je baard dikker is en je haar dikker, moet je 30 € tot 60 € investeren. Deze modellen worden gekenmerkt door betere scheerkoppen en een krachtigere aandrijving, waardoor ze ook dikker baardhaar moeiteloos kunnen scheiden. De meeste van deze modellen hebben ook een opduwbare contourtrimmer.

Heeft je baard stijlvolle en uitgewerkte contouren? Dan moet je baardverzorger beslist een laser hebben. Deze laser schijnt op je huid en toont je de optimale snijrichting. Dit verkleint de kans op een verkeerde snede aanzienlijk. Deze modellen kunnen tot 100 € kosten. Ze zijn daarom meer geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan hun baard. Vanaf ongeveer 30 € kun je ook baardtrimmers met een vacuüm reservoir krijgen. De afgeknipte haren komen in dit bakje terecht. Hierdoor is veel minder schoonmaakwerk nodig.

Voor kappers bevelen we modellen van hoge kwaliteit aan. Ze moeten perfecte messen hebben om de klant een unieke snijervaring te geven. De klant zal alleen naar de kapperszaak komen als de baardverzorging daar beter is dan de zelfverzorgde baardverzorging. Voor het uiterlijk en om de hoge kwaliteit in de kapperszaak over te brengen, verdient ook een roestvast stalen model de voorkeur. Hier is de investering de moeite waard. De prijsklasse naar boven is over het algemeen open, maar topmodellen zijn verkrijgbaar van 150 € tot 400 €.

Prijsklasse Kenmerken
30€ tot 60€ Basisuitrusting
60€ tot 100€ Betere messen, vacuümvat
100€ tot 150€ Lasertechnologie
150€ tot X€ Professionele modellen, volledig uitgerust

Beslissing: Welke soorten baardtrimmers zijn er en welke is geschikt voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten baardtrimmers.

 • Handmatige baardtrimmer
 • Elektrische baardtrimmer

Beide soorten scheren hebben hun voor- en nadelen. In de loop van dit artikel zul je echter ontdekken dat elektrisch scheren superieur is aan nat scheren. We zullen je eerst laten zien waarom je voor een elektrisch scheerapparaat zou moeten gaan. Dan vertellen we je op welke categorieën je moet letten om de juiste baardtrimmer voor je te vinden.

Wat is een handmatige baardtrimmer en wat zijn de voor- en nadelen?

Het bijzondere voordeel van handmatige baardtrimmers is dat je met de juiste techniek gemakkelijk een esthetisch aangename scheerbeurt kunt bereiken. Dus als je gepast gestyled wilt worden voor chique gelegenheden of als je in een klantgericht beroep werkt, verdient dit type scheerbeurt de voorkeur.

Bekende baardtrimmers van dit type zijn bijvoorbeeld de scheermesjes die je in elke supermarkt kunt krijgen. Met een scheerkwast, scheercrème en het scheermes kun je een fijne en gladde huid krijgen. Dit is belangrijk voor sollicitatiegesprekken, in het algemene beroepsleven (bankwezen, verkoop, enz.) of bij het eerste kennismakingsdiner met de ouders van de vriendin. Wel is het belangrijk op te merken dat de juiste techniek gebruikt moet worden

 1. Neem een warme douche, zodat het haar zacht wordt
 2. Scheer niet tegen de nerf in
 3. Gebruik aftershave

De techniek kan voortgezet en vervolmaakt worden, voor de beginner is deze informatie voldoende. Er kunnen immers ook complicaties ontstaan bij het recht scheren. Geïrriteerde huid, scheerpuistjes, ingegroeide haren en de kans op ontstekingen zijn de keerzijde van dit soort scheren.

Barttrimmer Brille

Trimmen met een schaar vereist een bijna virtuoze vaardigheid en zelfs de geringste onvoorzichtigheid kan een baard die wekenlang gegroeid en verzorgd is, volledig verpesten.

Wat de kosten betreft, is deze optie op korte termijn goedkoper, want het scheermes + toebehoren putten de capaciteit van je portemonnee niet uit.

Er is echter een langdurig kostennadeel omdat de messen/razors vaak vervangen moeten worden.

Maar handmatige baardverzorging kan ook door bekwame baardstylisten worden toegepast. Het voordeel ligt hier echter meer in het vintage gevoel. Vrienden en vriendinnen kunnen verrukt zijn als je je baard trimt met een schaar en een kam.

Voordelen
 • Bijna perfect glad scheren mogelijk
 • Lagere opstartkosten
 • Geen stroomverbruik
 • Geringe/middelmatige reinigingsinspanning
 • Geen oliën van het scheerhoofd nodig
Nadelen
 • Hogere kosten op lange termijn door steeds terugkerende aankopen
 • Risico op huidbeschadiging (snijwonden. irritatie. ontsteking, Irritaties, ontstekingen)
 • Grote handigheid vereist voor baardverzorging

Omdat de afgescheiden baardharen aan het scheerschuim blijven kleven, kan het schoonmaken als gering of middelmatig geclassificeerd worden.

Wat is een elektrische baardtrimmer en wat zijn de voor- en nadelen?

De bijzondere voordelen van een elektrische baardtrimmer berusten op de functionaliteit, de flexibele bruikbaarheid en de huidvriendelijke kniptechniek van de tondeuse. Visueel is de elektrische baardtrimmer te vergelijken met de tondeuse die door de kapper wordt gebruikt. Vooral de nieuwere versies zijn zo ontworpen dat ze comfortabel in de hand liggen om een optimale snijervaring te garanderen.

Terwijl de scheerkop bij een natte scheerbeurt schuin en met de druk van de arm op de huid rust, scheidt een elektrisch scheerapparaat de haartjes zachter. Dit helpt huidwonden te voorkomen. Elektrisch baardtrimmen maakt baardverzorging gemakkelijker voor je. Voor het beste resultaat moet je ook je haar verzachten door een warme douche te nemen. Als je je baard wilt verzorgen in plaats van hem te scheren, moet je het volgende overwegen: Haar wordt langer als het nat is! Bepaalde hulpstukken garanderen een constante lengte.

Je kunt de lengtes zelf instellen en hoeft je geen zorgen te maken over verkeerd afknippen, zoals met kammen en scharen het geval zou zijn. Laser- en vacuümtechniek zijn verdere kenmerken die we later zullen toelichten. Nat scheren is ook mogelijk met elektrische baardtrimmers, dankzij nieuwere, maar duurdere modellen. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen de volgende subcategorieën

 • Folie scheermes
 • Roterend scheermes

We zullen in het volgende uitleggen wat deze termen betekenen. Beide baardtrimmers verschillen in hun opzetstuk.

Wat is een folie scheerapparaat en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Het sterke voordeel van een foliescheerapparaat is dat het snel en zacht is voor de huid. Het opzetstuk van een foliescheerapparaat bestaat uit een of meer afgeronde, spoelvormige uitstulpingen rond het scheerapparaat. Deze baardtrimmer wordt gekenmerkt door een laagliggende mesbasis en een scherende folie erboven. De baardharen verdwijnen in de kleine openingen van het opzetstuk en worden zo netjes afgesneden. De folie voorkomt snijwonden. Het is een van de zachte scheerapparaten, waardoor het geschikt is voor mannen met een zachte huid.

Voordelen
 • Snel en zacht voor de huid
 • Voorkomt huidverwondingen
 • Optimaal voor gedeeltelijke baarden
 • Geschikt voor de zachte huid en beginners
Nadelen
 • Complex reinigingsproces
 • Kleiner snijoppervlak dan roterende scheermessen
 • Olie voor de scheerkop

Bovendien is het optimaal voor rechte sneden. Ben je een man met een gedeeltelijke baard? Dan is dit scheermes voor jou gemaakt. Het scheerhoofd moet zorgvuldig schoongemaakt en geolied worden om het zo lang mogelijk mee te laten gaan. In de regel moet het opzetstuk of de scheerkop uiterlijk na een jaar vervangen worden. Als je merkt dat je harder moet drukken om je baard te verzorgen of dat de sneetjes niet schoon zijn, is dat ook een aanwijzing om het scheerhoofd te vervangen.

Wat is een roterend scheermes en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Roterende mesjes die flexibel op het scheerhoofd zitten. Dit is wat het roterende scheermes onderscheidt. Dit scheermes is bijzonder geschikt voor een snelle en gladde scheerbeurt. Door zijn vormgeving zorgt het roterende scheermes voor een vaste en schone scheerbeurt. De baardharen worden van verschillende kanten met cirkelvormige bewegingen bewerkt.

Het schoonmaken van het opzetstuk gaat hier gemakkelijker dan met het foliescheermes. Dit verlengt ook de levensduur van het roterende scheermes, waardoor je minder vaak nieuwe mesjes hoeft te kopen. Fabrikanten bieden vaak een reinigingsstation aan. Dit maakt een snelle, antibacteriële en compacte complete reiniging mogelijk.

Voordelen
 • Snel en glad scheren
 • Gemakkelijk schoonmaken
 • Groot scheeroppervlak
 • Bereikt zelfs moeilijke plekken
Nadelen
 • Hogere opstartkosten
 • Ongeschikt voor de gevoelige huid
 • Ongeschikt voor beginners
 • Oliën van de scheermesjes noodzakelijk

Toch moet vermeld worden dat het roterende scheermes over een groot oppervlak snijdt. Het wordt daarom niet aanbevolen voor baardverzorging die de contouren benadrukt. Bovendien zijn modellen van hoge kwaliteit alleen voor goed geld te koop. Het is dus niet de goedkoopste optie. Als je een zachte en gevoelige huid hebt, zal deze tondeuse je niet overtuigen.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om baardtrimmers te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de criteria laten zien die je kunt gebruiken om baardtrimmers te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen welk toestel voor jou geschikt is en welk niet. Samengevat zijn dat:

 • Gewicht van de baardtrimmer
 • Toestand van de bladen
 • Aantal bijlagen
 • Snijlengtes
 • Bedrijfstijd van de batterij
 • Oplaadtijd van de batterij
 • Stroomvoorziening
 • Zelfoliënde bladen
 • Laadstation

In de volgende paragrafen lees je over de afzonderlijke criteria en hoe je ze kunt indelen.

Gewicht

Het gewicht van je baardtrimmer is belangrijk voor het gevoel bij het trimmen. Afhankelijk van je lichaamstype en voorkeuren kies je een zwaarder of lichter toestel. Vraag je dus eerst af hoe je lichamelijk gebouwd bent. Ben je een sterke kerel? Dan moet je voor de zwaardere machines gaan. Dit geeft je een beter gevoel en je kunt de baardtrimmer beter leiden. Je kunt de beoogde contouren bereiken en de lengte van de baard beter trimmen zonder het risico van een verkeerde snede.

Barttrimmer Himmel

Als je een licht gebouwde persoon bent, kun je voor de lichtere apparaten gaan. De voordelen zijn hetzelfde, maar je krijgt het gevoel van je baardtrimmer met minder gewicht. (Image source: micah. / unsplash.com)

Om de perfecte snijkwaliteit te bereiken, moet je ook aandacht besteden aan de vorm van de rug van de trimmer. Als hij zo gevormd is dat hij goed in je handpalm past – met zijn gewicht – heb je al de juiste klasse trimmer gevonden. Je moet je ook afvragen voor welk doel je een trimsalon wilt kopen. Wil je dat dit je belangrijkste trimmer wordt, die je in de badkamer bewaart en elke dag gebruikt? Dan kun je voor de zwaardere modellen gaan. Of wil je de trimmer meenemen als je op reis gaat?

Dan moet je dringend overschakelen op een model met een lichter gewicht om je rug te beschermen bij het dragen van de koffer. Vooral voor vervoer mag de bagage maar een bepaald aantal kilo’s bevatten. Om je gedoe te besparen, kies je een trimmer die niet zoveel weegt. In principe kunnen gewichtsklassen variëren van ca. 180g tot 650g.

Blade

De kwaliteit van de scheerkop is een van de belangrijkste kenmerken van je trimmer. Je moet zorgvuldig kiezen, want het soort mes beïnvloedt de kwaliteit van je snede en de levensduur van je baardtrimmer. Het mesje is het centrale punt van je baardtrimmer. Dit komt omdat het mes het belangrijkste werk doet – het trimmen van het baardhaar.

De meest voorkomende mesjes zijn van staal, roestvast staal en keramiek. We verklaren de eigenschappen van deze materialen. Staal is in principe hard en doet het werk van een trimmer als hij geslepen is. Het verwijdert haar en snijdt zuiver. Het is ook heel sterk en geen baardhaar ter wereld is opgewassen tegen een stalen mes. Met baardtrimmers van dit type moet je er echter voor zorgen dat oliën een levensnoodzakelijke noodzaak wordt. Anders ontstaat er heel snel roest. Dit is slecht voor je trimmer en je zou al gauw een nieuwe moeten kopen.

Een betere optie is dus roestvast staal. Roestvrij staal is tamelijk taai vergeleken met gewoon staal. Roestvrij staal roest niet en is veel harder dan gewoon staal. Dit betekent dat de slijtage van roestvast staal veel minder is. Kies je een trimmer met roestvrijstalen messen, dan is hij duurzamer dan trimmers met gewone stalen messen. De volgende optie zijn keramische scheerhoofden. Keramische scheerhoofden hebben eigenschappen die door geen enkele andere groep geëvenaard worden. Ze zijn verkrijgbaar, licht, hard, sterk, slijtvast, bestand tegen hoge temperaturen en bestand tegen vervorming en corrosie.

Deze scheerhoofden zijn zeer aan te bevelen voor een perfecte baardstyling ervaring. Er bestaan ook titanium scheerhoofden. Strikt genomen is dit een titanium coating. Titanium heeft een witte metaalglans, is zacht, sterk, buigzaam en bestand tegen temperatuur en corrosie. Gewoon metaal heeft in principe de eigenschap van sterkte en hardheid, maar het mist de meer geavanceerde eigenschappen van de andere soorten.

Bijlagen

Zowel het soort bijlage als het aantal bijlagen kan interessant voor je zijn. Een baardtrimmer zonder opzetstuk is vaak alleen goed voor baardlengtes van minder dan een millimeter. Als je een langere baard wilt stylen, heb je opzetstukken nodig die de knipmethode en de kniplengte van de trimmer veranderen.

Wist je dat er verschillende baardstijlen zijn? Volle baard of snor, iedereen kent deze varianten. Maar er zijn er nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van French Fork, Hollywoodian, of Klingon?

Hulpstukken kunnen dus de lengtes afzonderlijk aanpassen of het type scheermes opnieuw uitlijnen. Er zijn bijvoorbeeld opzetstukken die van je gewone elektrische scheerapparaat een foliescheermes maken. Sommige hulpstukken bieden een lengte van 3 mm tot 10 mm en voor het volgende niveau is het hulpstuk geschikt van 11 mm tot 20 mm.

Je kunt deze bijlagen handmatig bijvoegen. In de meeste gevallen zijn er verschillende verstelmogelijkheden binnen elk hulpstuk. Zo kun je voor elk deel van je baard de gewenste snijmethode gebruiken. De handmatige bevestiging en verwijdering van het hulpstuk maakt het schoonmaken van dit accessoire heel gemakkelijk.

Snijlengtes

De snijlengtes zijn een belangrijk kenmerk voor je. Afhankelijk van hoe je je baard wilt stylen, moet je je ervan vergewissen dat je apparaat ook de voor jou noodzakelijke snijlengte biedt. Als je je baard op een constante 2 mm wilt houden, is het niet de moeite waard een baardtrimmer te kopen die bij 3 mm begint.

Daarom moet je nadenken over wat voor soort baard je wilt hebben. Op basis van je resultaten kun je dan de baardtrimmer kiezen die voor jou de juiste snijlengte heeft. Je moet er ook rekening mee houden dat je stijl in de loop van de tijd kan veranderen. Misschien wil je van een volle baard overgaan op een korte en strakke baard. Misschien heb je momenteel een korte baard maar wil je een volle baard laten groeien.

Daarom moet je er zeker van zijn dat je baardtrimmer je al deze mogelijkheden biedt. Dit wordt meestal bereikt door de juiste hulpstukken te gebruiken. Kijk daarom goed naar de baardtrimmer die je wilt en zoek uit welke snijlengtes hij je biedt. Let ook op de hulpstukken en hun snijlengtes. Dit zal ervoor zorgen dat je baardtrimmer snel en lang aan je blijft zitten.

Werktijd van de batterij

De werktijd van de batterij is de tijd gedurende welke een baardtrimmer klaar is voor gebruik zonder externe stroomvoorziening (stopcontact). Afhankelijk van het toepassingsgebied kan dit een belangrijk punt voor je zijn. Je moet weten wanneer je de baardtrimmer meestal gebruikt en hoe lang je nodig hebt om je baard te stylen. Dan kun je schatten hoe lang je batterij nog mee moet gaan. Ben je iemand die veel reist en vaak van huis is voor het werk?

Dan moet je letten op een langere werkingsduur. De stroomvoorziening in hotels is niet altijd gegarandeerd, en verschillende soorten stopcontacten kunnen problemen veroorzaken als je in het buitenland bent. Heb je een extravagante, stijlvolle en uitgewerkte baard? Bedenk dan dat je er langer over zult doen om het te trimmen. De werktijd moet voldoende zijn, zodat je baardtrimmer niet de geest geeft nog voor je klaar bent. Een half verzorgde baard ziet er zelden aantrekkelijk uit.

Vooral als de stroomvoorziening van je baardtrimmer niet via een lichtnetadapter werkt, moet je er beslist op letten dat hij voldoende werktijd heeft. Maar als je baard snel gevormd is en je de baardtrimmer in principe alleen thuis gebruikt, kan een kortere werktijd ook voor jou aanvaardbaar zijn. Vooral als de voeding ook via een lichtnetadapter werkt. Nog een belangrijk punt: hoe hoger de kwaliteit van de batterij, hoe meer geld de baardtrimmer kost. Als je een kortere bedrijfstijd aankunt, kun je hier vooral geld besparen.

Batterij oplaadtijd

Dit is de tijd die een batterij nodig heeft om gebruiksklaar te zijn. Het is dus het voorstadium van de werkingsduur van de batterij. Als het trimmen van je baard voor jou een dagelijkse rite de passage is geworden, is een elektrisch scheerapparaat met een kortere oplaadtijd voor jou volkomen aanvaardbaar. De oplaadtijd van een batterij kan gaan van 50 minuten tot 16 uur.

De meeste oplaadtijden liggen daar ergens tussenin. Maar als je je baard één keer per week scheert, is de oplaadtijd van de batterij niet zo belangrijk voor je. Let er echter op dat je baardtrimmer ook met een lichtnetadapter werkt. Uit kostenoverwegingen is ook dit deel interessant. Hoe korter de oplaadtijd, hoe hoger de kwaliteit van de batterij. En daarmee stijgt ook de prijs van je trimmer.

Stroomvoorziening

Er zijn verschillende manieren om je Beardgroomer van stroom te voorzien. Hier leggen we uit welke er zijn. De eenvoudigste en waarschijnlijk meest gebruikelijke manier is het gebruik van een voedingseenheid. Dan is het apparaat altijd opgeladen. Verbind de stekker met het stopcontact en het andere uiteinde gaat in je baardtrimmer. De baardtrimmer is volledig functioneel en je hoeft je geen zorgen te maken over de werkingsduur.

Het elektrisch scheerapparaat wordt echter heet als het te lang gebruikt wordt, dus wees voorzichtig. Bovendien wordt je bewegingsvrijheid beperkt door de verbinding met het stopcontact. Voor batterijen met een lichtnetadapter is het ook interessant om te zien of de baardtrimmer werkt terwijl de lichtnetadapter in het stopcontact zit. Dan hoef je je ook geen zorgen te maken over de bedrijfstijd. Een ander type is een NiMH batterij.

Dit betekent nikkel-metaal hybride accumulator. Dit type oplaadbare batterij is momenteel de meest voorkomende energie-opslag. Ze hebben een hoge energiedichtheid, maar zijn niet geschikt voor gebruik bij temperaturen onder 0 graden. Skiliefhebbers moeten dus oppassen. De zelfontlading (d.w.z. de ontlading in rusttoestand) moet als gemiddeld worden aangemerkt. NiMH batterijen zijn erg gevoelig voor diepe ontlading, dus zorg ervoor dat ze regelmatig opgeladen worden. De lithium-ion batterij is waarschijnlijk de beste onder de batterijen voor baardtrimmers.

Hij heeft een zeer hoge energiedichtheid, extreem lage zelfontlading en is minder gevoelig voor diepe ontlading. Dit betekent dat een baardtrimmer met deze oplaadbare batterij lange tijd in de ruststand kan blijven staan. Vergeleken met de NiMH batterij heeft de Li-Ion batterij geen zogenaamd “geheugeneffect” – dit betekent dat de capaciteit van de batterij niet vermindert. Bovendien kan een Li-Ion batterij ongeveer twee keer zoveel energie opslaan als een NiMH batterij.

Daarom wordt dit type batterij vaak ingebouwd in toestellen die voor mobiel gebruik bestemd zijn. Daarom is het belangrijk na te denken over hoe je je baardtrimmer wilt gebruiken. Meer mobiel, d.w.z. op reis? Of wil je het veilig in de badkamer bewaren? In het eerste geval raden we sterk een Li-Ion batterij aan.

Zelfoliënde messen

Baardtrimmers met deze eigenschap maken het je gemakkelijker om je trimmer te onderhouden. Kortom, deze eigenschap betekent dat handmatig oliën niet nodig is. De trimmer zorgt daar zelf voor. Als je je liever alleen concentreert op het trimmen van je baard en als onderhoudswerk je hindert, is dit een aanbevelenswaardige eigenschap voor je.

Een zelf-oliënde baardtrimmer zorgt in dit opzicht voor zichzelf. De olie voorkomt roest en houdt de scheerkop stabiel, soepel en scherp. Dit is gemakkelijk voor je portemonnee – want nieuwe scheerhoofden kopen kan duur zijn.

Oplaadstation

Een oplaadstation is een accessoire dat je baardtrimmer een “zitplaats” geeft. Je kunt de trimmer er in opbergen terwijl hij wordt opgeladen. Hiertoe sluit je het laadstation aan op het stopcontact. Bij veel baardtrimmers hoort tegenwoordig een oplaadstation als accessoire. Dit is belangrijk voor je als je een opgeruimde badkamer wilt hebben.

Want met het oplaadstation heeft je baardtrimmer zijn eigen plaats. Meestal zijn de oplaadstations ook voorzien van lampjes die de batterijstatus van de baardtrimmer aangeven. Een oplaadstation kan visueel voordelig zijn omdat je baardtrimmer er rechtop mee kan worden opgeborgen. Het maakt het ook veel gemakkelijker om de trimmer af te zetten en op te pakken. Dit helpt ook om bevuiling te voorkomen. Dit zou kunnen gebeuren als je de baardtrimmer in het badkamerkastje zou zetten.

Je hebt ook het voordeel dat je altijd weet waar je trimsalon is. Vooral als je het type bent dat graag je autosleutels mislegt, is een oplaadstation een belangrijk voordeel. Als je baardtrimmer veel opzetstukken en reinigingsborstels (enz.) heeft, kan een oplaadstation een grote hulp zijn. Vaak bieden deze oplaadstations bevestigingsmogelijkheden voor de accessoires van je baardtrimmer, zodat je ze niet kwijtraakt.

Wetenswaardigheden over baardtrimmers Hoe lang bestaan baarden al?

Baarden horen bij de mens sinds de eerste Homo Sapiens rechtop liep. Vroeger had men geen elegante baardtrimmers, waardoor baarden waarschijnlijk meer als een noodzakelijk kwaad werden beschouwd. Vooral de Vikingen gebruikten later baarden als esthetisch kenmerk om indruk te maken op vrouwen en om mannelijke concurrenten dominantie, kracht en potentie te signaleren.

Een modern voorbeeld hiervan is Ragnar Lodbrok uit de serie “Vikings”. Industriële fabricageprocessen werden gebruikt om gereedschap te maken dat het scheren vereenvoudigde, vooral in de vorige eeuw: handmatige en elektrische baardtrimmers. Vooral in de financiële sector genoot de gladde mannenhuid populariteit. Het werden goede manieren, zelfs verplicht voor werknemers in de dienstverlenende sector.

Wist je dat een man 3350 uur van zijn leven besteedt aan scheren? Dat is bijna vijf maanden. Dat is heel wat levenslang. Maar vrouwen scheren zich ook bijna elke dag, alleen op andere plaatsen.

Maar de natuur neemt terug wat haar toebehoort. De baard wordt steeds populairder en wordt beschouwd als een statussymbool. Veel beroemdheden dragen tegenwoordig een baard, en ook de strenge kledingvoorschriften in de dienstverlenende sector worden steeds soepeler.

Welk effect hebben baarden op vrouwen?

Wat wij mensen aantrekkelijk vinden wordt bepaald door onze genetische aanleg en het heersende waardesysteem. Een baard demonstreert mannelijkheid. Het demonstreert kracht, zelfvertrouwen, vastberadenheid en sterkte. Allemaal eigenschappen die veel vrouwen aantrekkelijk vinden. Mannen met baarden worden door anderen als volwassener en volwassener ervaren.

Ook de huidige verandering in waarden binnen de maatschappij, die niet mee wil gaan in de strenge etiquette van conservatieven, biedt de baard mogelijkheden voor groei – in de waarste zin van het woord. Maar vergeet niet: Alleen een goed verzorgde baard is een goede baard! Je moet de verzorging van je baard niet uit het oog verliezen. Anders kunnen de voordelen snel in nadelen veranderen.

Beeldbron: Dmytro Zinkevych / unsplash.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies