Laatst bijgewerkt: 17-12-2020

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

18Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

93Verzamelde opmerkingen

Voor de meeste mensen is het essentieel om een schoon huis te hebben. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is natuurlijk om zo min mogelijk rommel te maken. Als er minder vervuild wordt, hoef je ook minder tijd te besteden aan het schoonmaken. Hiervoor is het handig om bepaalde elementen bij de hand te hebben. Eén van die elementen, als er in huis gerookt wordt tenminste, is een asbak.

Een asbak is essentieel in huishoudens waar gerookt wordt. Het is ook handig om een asbak in huis te hebben als er geregeld rokende gasten op bezoek komen. En het is zeker noodzakelijk om ze op de terrassen van bars en restaurants te hebben waar roken is toegestaan. Als je geïnteresseerd bent in een goede asbak zal onze shopgids je helpen om de beste aankoop te doen.
Belangrijk om te weten

 • Bij het kopen van een asbak is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende opties zijn. Bekijk welke voordelen elk model heeft zodat je de beste beslissing kunt nemen.
 • Asbakken kunnen worden gebruikt om tabaksas, wierook of papierresten te verzamelen.
 • Eén van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is dat asbakken vaak nogal in het oog springen. Daarom kun je het beste een mooi model kiezen. Het is ideaal als de asbak bij de rest van de decoratie van de kamer past.
 • Bij het maken van je keuze moet je er op letten dat de asbak een redelijke prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Ranking: De beste asbakken op de markt

In dit segment hebben we een selectie van de 5 beste asbakken voor je uitgezocht die er op de Nederlandse markt te koop zijn. Bovendien worden de belangrijkste kenmerken van elk product vermeld. Op deze manier hopen we je te kunnen helpen om een keus te maken voor je je aankoop doet. Dit maakt het uitkiezen van de perfecte asbak een stuk eenvoudiger.

De asbak met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze asbak heeft een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Door de deksel waait het as en de filters niet uit de asbak. Uiteraard ook leuk om cadeau te geven aan een roker, een must voor ieder feestje!

Bovendien zijn de uitsparingen voor de sigaretten zo ontworpen dat de sigaretten er niet uit kunnen vallen. Het deksel vermindert geuren voor niet-rokers. Het is een handige asbak voor op het terras met een grote opvangbak.

Onze favoriete staande asbak

Deze handige afvalemmer met afneembare asbak van Nancy’s heeft een gepoedercoate ijzeren behuizing en een binnenemmer van verzinkt plaatstaal. De staande asbak heeft een praktische en elegante vormgeving.

Dit model is met name geschikt voor commerciële gelegenheden, kantoren, restaurants, supermarkten en soortgelijke locaties. De totale inhoud van de afvalemmer en asbak is 30 liter. Dit is een staande stabiele asbak die doet wat hij moet doen.

De meest praktische draagbare asbak

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je staat een sigaret te roken, maar komt er dan achter dat er geen asbak staat om je sigaret op af te tikken. Je wilt de plek niet vervuilen, maar veel alternatieven zijn er niet.

Gelukkig is daar een goede oplossing voor: de TrueGoods draagbare asbak. De compacte en lichte asbak biedt je op ieder moment van de dag de mogelijkheid om de asresten van je sigaret in op te vangen.

De meest luxueuze asbak

Deze windasbak van metaal beschikt over een speciaal sluitsysteem dat de as en de sigarettenpeuken niet laat wegwaaien. Het gebruik is eenvoudig. De as van de sigaret verdwijnt in het onderste deel van de asbak en blijft daar veilig uit de wind totdat hij geleegd wordt.

Om de asbak te legen verwijder je het deksel en gooi je de inhoud van de asbak in de vuilnisbak. Ideaal voor in de tuin, op het balkon en op het terras, maar ook voor gesloten ruimtes.

De meest waterdichte asbak

Deze windasbak met deksel zorgt ervoor dat er geen vonkjes en hete as door de wind naar buiten worden geblazen. Het ontwerp van deze asbak voorkomt ook dat kinderen niet makkelijk bij de as kunnen komen. Bovendien zijn de uitsparingen voor de sigaretten zo ontworpen dat de sigaretten er niet uit kunnen vallen.

Het lage zwaartepunt van de asbak zorgt voor een stabiel en veilig asbakje op alle oppervlakken. Het deksel vermindert geuren voor niet-rokers. De asbak is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is waterdicht zodat hij niet volloopt als het regent. Een luxueuze asbak die zowel in de woonkamer als in de tuin, op het terras of op het balkon gebruikt kan worden.

Shopgids: Alles wat je moet weten over asbakken

Het is van groot belang dat je voordat je een asbak koopt, alle belangrijkste aspecten van dit product leert kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij je aankoop. Bovendien beantwoorden we de meest voorkomende vragen van de gebruikers.

In sommige gevallen hebben asbakken extra functies.
(Bron: Daria nepriakhina: 600234/ unsplash.com)

Hoe gebruik je een asbak?

Het gebruik van een asbak is vrij eenvoudig. Het gebruik ervan is van fundamenteel belang voor alle rokers. Als dit voorwerp niet gebruikt wordt, valt de sigaretten- of sigarenas op de grond of op de meubels. Het enige wat je hoeft te doen is de as in de asbak te deponeren. De manier waarop je dat moet doen is afhankelijk van het type asbak dat je kiest.

Waar moet je een asbak neerzetten?

Als er meerdere mensen in huis roken, zijn er meestal meerdere asbakken. Het beste is om ze in de ruimtes te plaatsen waar meestal gerookt wordt. Het kan in een kamer zijn, maar ook op het terras of in de tuin. Het is belangrijk dat ze buiten het bereik van kinderen staan. Natuurlijk is het belangrijk om niet te roken in het bijzijn van kinderen.

Welke voordelen heeft een vaste asbak?

Het is handig om een kleine asbak te hebben zodat je deze gemakkelijk van de ene naar de andere plaats in huis kunt verplaatsen. Zo kan je bijvoorbeeld een grote in de woonkamer hebben, je hebt gezien dat er modellen zijn met mooie vormgeving. Maar je moet ook de mogelijkheid hebben om er één mee te nemen van de ene naar de andere kamer.

Wist je dat er vroeger asbakken in bussen en treinen zaten, omdat je daar gewoon mocht roken?

Is een asbak met een deksel handig?

Op de markt kun je onder andere een asbak met een deksel vinden. Vooral buitenshuis is het gebruik ervan zeer praktisch. Zo kan de as niet wegwaaien. Er zijn zelfs modellen zonder deksel die zo zijn ontworpen dat de as niet weg kan waaien.

De prijs van een asbak hangt af van de grootte, kwaliteit, functies en ook van het materiaal waarvan deze is gemaakt.
(Bron: Madllen: 23546615/ 123rf.com)

Wanneer moet ik de asbak schoonmaken?

Bij de aanschaf van een asbak is het belangrijk om erop te letten dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Als het demonteerbaar is, kijk dan of de asbak eenvoudig in elkaar te zetten is. Zorg ervoor dat de as- of sigarettencontainer gemakkelijk kan worden geleegd. Wacht ook niet tot deze helemaal vol is om hem te legen. Zo voorkom je ongelukken.

De modernste asbakken hebben verschillende onderdelen die in sommige gevallen demontabel zijn. Daarom is het goed dat je de reinigingsinstructies leest. Natuurlijk moet je de asbak pas schoonmaken als deze afgekoeld is, anders zou je je kunnen verbranden.

Van welke materialen zijn er asbakken te vinden?

Op de markt vind je vele soorten asbakken. Ze onderscheiden zich in verschillende aspecten. Zowel qua grootte, kwaliteit, prijs, uitvoering als het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Het is goed dat je weet welke opties er zijn, zodat je de beste aankoop kunt doen. Dus let op:

 • Asbakken van hout. Ze zijn heel decoratief. Sommige zijn met de hand gemaakt en hebben hierom meer waarde dan om hun bruikbaarheid.
 • Kristallen asbakken. Deze zijn doorzichtig, dus ze vallen niet erg op. Je moet er voorzichtig mee zijn, omdat ze zo zwaar zijn dat ze bepaalde ongelukken kunnen veroorzaken.
 • Glazen asbakken. Ze lijken erg op die van kristal.
 • Bronzen asbakken. Deze zijn zwaar en er moet voor worden gezorgd dat ze niet op meubels, op de vloer of op je voeten vallen.
 • Asbakken van keramiek. Ze zijn zeer kwetsbaar, dus moet er voorzichtig mee worden omgegaan. Soms zijn ze alleen maar decoratief.
 • Asbakken van roestvrij staal. Misschien zijn deze het meest aan te bevelen, omdat ze een combinatie zijn van esthetiek, functionaliteit en eenvoudige reiniging.
 • Asbakken van melamine. Deze zijn ook heel gangbaar en hebben een aantrekkelijke vormgeving. Het is een materiaal dat hout imiteert.
 • Asbakken van siliconen. Deze zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Welke soorten asbakken vind je op de markt?

Wanneer je een asbak gaat kopen zul je ontdekken dat er veel verschillende opties zijn, waarvan je er een aantal al kent. Het is belangrijk dat je goed weet wat ze te bieden hebben. Daarom hebben we de volgende tabel opgesteld. Let op de verschillende soorten die je op de markt vindt, zodat het makkelijker voor je is om een keuze te maken.

Soort asbak Omschrijving
Tafelasbak Dit is de asbak die het meest gangbaar is bij mensen thuis. Je hebt ze in verschillende vormen, maten en materialen. In sommige gevallen hebben ze een deksel
Pocketasbak Deze zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Ze zijn ontworpen om mee te nemen. Je voorkomt hiermee dat je overal as werpt
Strandasbak De meeste van deze producten die je op de markt vindt zijn gemaakt van plastic en zijn heel goedkoop. Ze worden zowel op het strand als buitenshuis gebruikt
Staande asbak Er zijn enkele modellen staande asbakken die een duidelijk decoratief accent hebben. Zoals je al gezien hebt, vind je hiervan een aantal zeer originele exemplaren
Afvalbak/Asbak Sinds het rookverbod in openbare ruimtes worden dit soort asbakken bij de in/uitgang van de gelegenheid gezet
Asbak met drukknop Bij dit type asbak laat je de as bovenop de asbak liggen en als je op een knop drukt, valt de as naar binnen. Het is een zeer handig model, dat zeer comfortabel is
Auto-asbak We hebben het niet alleen over de modellen die normaal gesproken bij de auto’s in zitten, maar ook over bepaalde modellen die in het voertuig kunnen worden vervoerd
Dekoratieve asbak In dit geval zijn het asbakken die ontworpen zijn als decoratie. Ze hebben een origineel ontwerp, dat belangrijker is de functionaliteit. Er zijn hele originele ontwerpen

Zijn er asbakken die geuren neutraliseren?

Er is nog een ander type asbak dat we niet in bovenstaande tabel hebben genoemd: de asbak die geuren absorbeert. Op de markt vind je enkele modellen die een deel van de rook kunnen neutraliseren. Het is waar dat ze iets duurder zijn, maar het is de investering waard als je meestal thuis rookt. Je voorkomt hiermee dat de geur zich door je hele huis verspreidt..

Ze zijn in staat om de peuken te doven en in veel gevallen negatieve ionen vrij te laten in de hogedruklucht. Op deze manier is de lucht schoon als er zuurstofionen vrijkomen. Bij de aankoop van dit soort asbakken moet je rekening houden met het oppervlak waarvoor ze geschikt zijn. Dat wil zeggen, in kamers van hoeveel vierkante meter ze kunnen worden gebruikt.

Hoeveel kost een asbak?

Zoals je kunt raden, zijn er asbakken in alle prijsklassen te vinden. De waarheid is dat je opties vindt die aanzienlijk minder dan 10 euro kosten, terwijl anderen meer dan 1.000 euro kosten. Deze laatste zijn natuurlijk decoratief of hebben een bijzondere waarde vanwege de geschiedenis ervan.

Let op de meest voorkomende prijzen in deze tabel:

Soort asbak Prijs
Asbak met deksel De prijs varieert van 10 tot 25 EUR
Draagbare asbakken De gebruikelijke prijs is tussen de 5 en 10 euro.
Staande asbakken De normale prijs is tussen de 20 en 50 euro
Auto-asbakken Er zijn modellen onder de 10 euro en andere boven de 50 euro
Asbakken met drukknop Er zijn er voor minder dan 10 euro en voor meer dan 40 euro
Tafelasbakken Er zijn opties voor minder dan 5 euro en andere voor iets minder dan 20 euro
Afvalbak/Asbak Ze variëren van 40 tot 100 euro, zelfs duurder

Wat zijn de voor- en nadelen van asbakken?

Het is duidelijk dat als je een roker bent, je één of meer asbakken in huis moet hebben. Ze zijn essentieel om te voorkomen dat de as zich door het hele huis verspreidt. Als je ze niet hebt, moet je geïmproviseerde asbakken gebruiken. Het is niet praktisch en ook niet hygiënisch om andere gebruiksvoorwerpen voor dit doel te gebruiken.

Voordelen
 • Er zijn zeer voordelige modellen
 • Ze zijn meestal makkelijk schoon te maken
 • Zorgen dat je huis schoon blijft
 • Sommige modellen hebben zeer geavanceerde functies
Nadelen
 • Sommige modellen zijn niet comfortabel
 • Je moet ze niet vergeten te legen
 • Kan roken aanmoedigen

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Met de basisbegrippen in gedachten, is de volgende stap bij het kopen van een asbak om rekening te houden met bepaalde aankoopcriteria. Om de asbak te vinden die het beste bij je past, is het essentieel om bepaalde aspecten te overwegen. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die je helpen bij het kiezen van de asbak die je nodig hebt:

Type

Zoals je hebt gezien, kun je op de markt verschillende soorten asbakken vinden. Kies het model dat voor jou het beste is. Om dit te kunnen doen, moet je eerst inschatten wat je behoeften zijn. Controleer dan of één van de opties overeenkomt met wat je zoekt. Je vindt vast en zeker een asbak die aan je eisen voldoet.

Een asbak is essentieel in huishoudens met één of meerdere rokers.
(Bron: Ivan Spasic: 104451610/ 123rf.com)

Grootte

De grootte moet altijd worden afgewogen bij de aankoop van een asbak. Het is belangrijk dat als er thuis meerdere rokers zijn, je zonder problemen de sigaretten- of sigarenas kwijt kunt. Natuurlijk, als het een tafelasbak is, let er dan op dat deze niet te groot is. Ook als het een staande asbak is, kan deze beter niet te groot zijn. Kijk hoeveel ruimte je hebt en neem vervolgens de beste beslissing.

Vormgeving

Het is waar dat een asbak slechts een praktisch element is. Het wordt gebruikt om as te verzamelen en het belangrijkste is dat het deze functie vervult. Maar vergeet niet dat de asbak bijna altijd goed zichtbaar is. Let er dus op dat het ontwerp en de esthetiek naar wens zijn. Er is een ruim assortiment om uit te kiezen.

Functionaliteit

In sommige gevallen hebben asbakken extra eigenschappen die ze functioneler maken. Probeer informatie over de verschillende opties te verkrijgen. Hiermee zal het eenvoudiger zijn om de juiste keuze te maken om het beste product te kunnen aanschaffen.

Materiaal

En bekijk tot slot van welk materiaal de asbak gemaakt is. Het is belangrijk dat het past bij het gebruik dat je van plan bent ervan te maken. Ook met het decoratieve aspect dat
je wenst te bereiken. Let daarom goed op dit punt en kies het gewenste materiaal waarvan de asbak is gemaakt.

Samenvatting

Asbakken zijn essentiële elementen in elk huis waar rokers wonen. Op de Nederlandse markt kun je verschillende opties vinden. Er worden veel materialen gebruikt en er zijn ook vele maten en vormen. Het is aan te raden om de asbak te kiezen die het beste bij je behoeften past, zonder het uiterlijke aspect te vergeten.

Er bestaat een groot aanbod in prijzen, variërend van minder dan vijf euro tot meer dan duizend euro. In het laatste geval hebben ze altijd iets bijzonders dat ze zo kostbaar maakt. De belangrijkste conclusie is dat als je de gewoonte hebt om te roken, een asbak nodig hebt, als je de sigaretten- of sigarenas niet over het hele huis wilt verspreiden.

Vond je ons artikel over asbakken interessant? Laat dan hieronder je reactie achter of deel het artikel met je vrienden en familie op social media, zodat ook zij de perfecte asbak kunnen vinden.

(Bron van de header afbeelding: Belchonock: 16220324/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies