Laatst bijgewerkt: 25-10-2021

Een armband voor mannen is een sieraad voor de arm of pols. Bangles voor mannen kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn en zo verschillende effecten geven. Met dit sieraad kun je zowel extravagant en elegant als sterk en stoer lijken. Met een armband voor mannen van traditioneel smeedwerk maak je een robuust sieraad dat zowel bij een stijlvolle outfit gedragen kan worden als bij gelegenheden waarbij een elegant pak gedragen wordt.
Bangle voor mannen: De belangrijkste vragen beantwoord

Vaak durven mannen geen sieraden als bangles voor mannen te dragen. In het volgende leer je alles wat belangrijk is over heren armbanden, waar je op moet letten en hoe je de juiste armband voor jou kunt vinden.

In welke maten zijn er armbanden voor mannen verkrijgbaar?

Omdat de polsen van mannen vaak iets breder zijn dan die van vrouwen, verschilt de maat van het sieraad natuurlijk ook. Er zijn vaak zogenaamde maattabellen die je kunt gebruiken om uit te zoeken of de armband voor heren je zou kunnen passen. Je kunt de maat van een armband achterhalen door de omtrek van je pols te meten. Dit kun je doen met behulp van een meetlint dat je om het breedste deel van je pols legt.

Een alternatief is om een touwtje of lint te nemen, het om de pols te leggen en het uiteinde van het touwtje te markeren, zodat je de omtrek van de pols met een liniaal kunt meten. De maat van de armband voor mannen komt meestal overeen met de binnenomtrek. Zorg er dus voor dat je het breedste deel van de pols meet, of leg het meetlint of het koord niet te strak om de pols.

Van welke materialen kunnen armbanden voor mannen gemaakt

zijn? Bangles voor mannen zijn er in een grote verscheidenheid aan materialen en uitvoeringen. Er zijn zowel armbanden voor mannen, gemaakt van de klassieke edelmetalen zoals goud en zilver. Maar juwelen evolueren voortdurend, zodat er nu een ruime keuze aan varianten is. Enkele ervan staan hieronder opgesomd.

 • Zilveren armband voor mannen
 • Gouden armband voor mannen
 • Bangle voor mannen in wit goud
 • Roestvrij stalen armbanden voor mannen
 • Bangle voor mannen met diamanten
 • Heren armband van leer
 • Antieke armbanden voor mannen
 • Armbanden voor mannen met gravure

Er zijn ook armbanden voor mannen in verschillende thema’s, zoals Viking, Egyptisch of in een heel eenvoudige stijl. Bangles voor mannen zijn er zowel open met een kleine split als met een gesp. De breedte van de armbanden en ook de kleuren en versieringen van de armbanden voor mannen variëren. Er zijn sobere en eenvoudige modellen die eenvoudige elegantie uitstralen, en ook sjieke modellen met hangers of versieringen zoals diamanten, of een gravure zoals een kruis.

Wanneer kan een armband voor mannen gedragen worden?

Smaakvolle armbanden geven een mooie finishing touch en blikvanger aan een outfit en zorgen zo voor dat zekere iets. Met een mooie armband voor mannen kun je je armen vakkundig laten zien en je mannelijkheid benadrukken.

Wie kan een armband voor mannen dragen?

Bangles voor mannen kunnen door elke man gedragen worden. Het is gewoon een kwestie van de juiste maat juwelen en de juiste stijl te vinden. Veel mannen associëren sieraden uitsluitend met dames, maar ook mannen gebruiken accessoires om hun outfits compleet te maken. [/kb_guide]

Stylingtips voor herenarmbanden: Hoe creëer je de perfecte look

 1. De zilveren klassieker is een eenvoudige armband in elke breedte. Dit klassieke sieraad verfraait een eenvoudige outfit. In het dagelijks leven kun je er je gevoel voor stijl mee tonen en een eenvoudig overhemd of een casual shirt goed mee sytleren.
 2. De leren armband voor mannen kan perfect gecombineerd worden met een casual en los overhemd en jeans.
 3. Je kunt niet fout gaan met meer ongewone modellen zoals een armband voor mannen met diamanten voor een gelegenheid en een chique en elegante outfit.
 4. Een armband voor mannen met een gravure met een symbolische betekenis kan in het dagelijks leven en altijd gedragen worden. Zo laat je de buitenwereld zien welke waarden voor jou belangrijk zijn en wat voor jou betekenis heeft.

[kb_conclusion]

Conclusie

Bangles voor mannen zijn er in verschillende variaties en modellen, en ook in ontwerpen en maten. Het is een klassiek sieraad voor arm en pols, waarmee je je armen goed kunt laten uitkomen. Ook mannen kunnen sieraden dragen, vooral rond de pols brengt het de handen en armen naar voren en zet zo aantrekkelijke accenten.

[/kb_conclusion]

Beeldbron (Ben White / unsplash)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies