Last updated: 12-08-2021

How we pick our products

12Products analyzed

15Hours invested

2Studies researched

67Comments collected

Welkom bij Sweetesthome! Heb je een hand nodig om hoge plaatsen in je huis of werk te bereiken? Een uitstekende oplossing is een aluminium ladder te kopen, die praktisch nut, lichtheid en gebruiksgemak combineert.

Er zijn aluminium ladders in verschillende hoogtes, met verschillende vormen! Maar maak je geen zorgen: dit artikel is bedoeld om je te helpen de best mogelijke aankoop te doen!
Eerst het belangrijkste

 • Aluminium ladders zijn de beste keus voor huishoudelijk gebruik, bij eenvoudige werkzaamheden zoals voorwerpen oprapen in kasten of gloeilampen verwisselen.
 • Voor de kwaliteit van het materiaal vinden we tegenwoordig aluminium in alle soorten ladders, zelfs in de meer professionele zoals telescopische en uitschuifbare.
 • Controleer altijd of de gekozen ladder aan alle veiligheidsnormen en specificaties voldoet.

Aluminium ladder: Onze selectie

We hebben goed nieuws: Er zijn veel geweldige modellen aluminium ladders op de markt! We hebben er een paar uitgekozen om je te laten zien, met respect voor de verschillende functies en formaten.

Koopgids

Weet je al voor welke situaties een aluminium ladder het meest aan te bevelen is? Wat zijn de voordelen en nadelen van dit gebruiksvoorwerp? Hoe weet je welk type voor jou het meest aan te bevelen is? Het is in de koopgids dat we al deze twijfels wegnemen!

Imagem mostra um homem fazendo reparo no teto com uma escada de alumínio.

Aluminium ladders kunnen nuttig zijn in verschillende werkomgevingen. (Bron: ferli / 123rf)

Hoe is een aluminium ladder nuttig?

Huishoudelijke of professionele ladders helpen mensen om op hoge plaatsen te komen. Door een systeem van treden bieden ze hun gebruikers meer controle over de ruimte om voorwerpen op te bergen of te verzamelen, onderhoud of schilderwerk uit te voeren, naast andere alledaagse situaties.

Zelfs ladders hebben met de moderne technologieën een aanwinst gekregen. Tegenwoordig zijn ze gemakkelijker op te vouwen, zowel om ze op te bergen als om ze te bereiken. Er zijn vouwladders, telescopische ladders en uitschuifbare ladders van aluminium.

Aluminium is een eersteklas materiaal voor ladders. Omdat ze duurzaam en sterk is, is een ladder verzekerd van een levensduur van vele jaren. Dit zonder aan gewicht te verliezen ondersteund en compact te zijn.

Daarom is een aluminium ladder een onmisbaar werktuig voor je huis. Koop er een en gebruik hem jarenlang om op plaatsen te komen die onmogelijk leken!

Sinds de prehistorie heeft de mens willen en moeten kunnen komen op plaatsen waar zijn lengte dat niet toelaat. De vervaardiging van ladders is dan ook iets heel ouds.

In grotten van meer dan 10.000 jaar geleden zijn schilderingen gevonden die het gebruik van ladders voorstellen. De oudste ervan staat in Valencia, Spanje, en toont twee mensen die dit gereedschap gebruiken om een bijenkorf op te rapen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een aluminium ladder?

Weet je waarom je een aluminium ladder kiest in plaats van een houten, glasvezel of koolstofstaal ladder?

Het eerste voordeel van een aluminium ladder is zijn duurzaamheid. Het is een materiaal dat niet roest en normaal bestand is tegen de inwerking van de tijd. Daarom weet je als je er een koopt dat je er vele jaren op zult kunnen rekenen.

Een ander hoogtepunt is zijn lichtheid, waardoor hij eenvoudig en stil te vervoeren is. Iedereen kan een aluminium ladder van de ene kamer naar de andere van een huis verplaatsen zonder enig probleem met gewicht en formaat.

Aluminium maakt ook een veelzijdigheid mogelijk van formaten sporten en grote scharnieren op een ladder, waardoor verschillende modellen gemaakt kunnen worden.

Gebruik een aluminium ladder nooit om het elektriciteitsnet aan te raken, want dit materiaal geleidt energie.

Gebruik een aluminium ladder nooit om het elektriciteitsnet aan te raken. Dit is een materiaal dat elektriciteit geleidt, dus neemt het risico op ongelukken toe!

De eigenschap elektriciteit te geleiden vormt geen belemmering voor het huishoudelijk gebruik van een aluminium ladder, want taken als gloeilampen verwisselen en elektrisch douchen doe je meestal met uitgeschakelde stroom.

Het materiaal verliest ook aan weerstand tegen het gewicht. Nauwelijks kan een ladder meer dan 150 kg dragen. Daarom zullen hardere professionele diensten geen aluminium als basis voor dit gebruiksvoorwerp kiezen.

Samenvattend: De aluminium ladder is perfect voor dagelijks huishoudelijk gebruik, maar als het op professionele situaties aankomt, zijn er misschien andere mogelijkheden die meer geschikt zijn.

Bekijk hieronder een tabel met de belangrijkste voor- en nadelen van aluminium ladder:

Advantages
 • Ondersteunt voldoende gewicht voor huishoudelijk gebruik
 • Duurzaam materiaal, dat niet roest en jarenlang veilig blijft
 • Licht, buigzaam, gemakkelijk te vervoeren en op te bergen
 • Veelzijdig: Komt voor in verschillende vormen
Disadvantages
 • Kan minder gewicht verdragen dan andere materialen
 • Kan beschadigd worden als er tegen gestoten wordt, gevallen of gekrast
 • Geleidt elektrische stroom: Werken met elektriciteit moet vermeden worden

Aluminium, houten, glasvezel of koolstofstaal ladder?

Je kent al de voor- en nadelen van aluminium ladders. Maar hoe verhoudt het zich tot de andere materialen die het meest voor dit gebruiksvoorwerp gebruikt worden?

We zien altijd dat houten ladders gebruikt worden. Vroeger waren ze de marktfavoriet. Maar omdat het moeilijk is ze opvouwbaar en veelzijdig te maken, hebben ze hun plaats verloren. Het belangrijkste voordeel is dat ze heel veilig zijn voor het werken met elektrisch gereedschap, zoals boren en slijpmachines.

Koolstofstalen ladders kunnen meer gewicht dragen dan aluminium ladders en worden veel gebruikt voor huishoudelijk werk. Ze verliezen het in vergelijking bij de meeste toepassingen omdat ze niet in contact kunnen komen met water en gemakkelijk roesten. Duurzaamheid is belangrijk!

Ladders van glasvezel winnen steeds meer plaats op de markt. Ze combineren alle voordelen van de andere: duurzaam, bestendig, veelzijdig, roesten niet en geleiden geen elektrische stroom. De prijs is echter nog steeds veel hoger dan die van de anderen.

Dit alles wetende, kunnen we zeggen dat de aluminium ladder het beste is voor huishoudelijk gebruik en voor beroepen waarbij geen zware of elektrische materialen gehanteerd hoeven te worden. De kosten/baten verhouding is onverslaanbaar!

Zie de vergelijkingen in de tabel hieronder:

Aluminium ladder Houten ladder Koolstofstaal ladder Glasvezel ladder
Duurzaamheid Zeer hoog Gemiddeld Laaga Zeer hoog
Sterkte Bestand tegen weinig gewicht Bestand tegen veel gewicht Bestand tegen matig gewicht Bestand tegen veel gewicht
Aanbevolen voor Huisgebruik en werk dat niet zwaar is of waar elektriciteit aan te pas komt Zwaar werk of werk waar elektriciteit aan te pas komt Thuisgebruik, maar is inferieur aan aluminium ladder Alle toepassingen
Rendabel Zeer goed Medium Slecht Medium

Wat zijn de verschillende soorten aluminium ladder?

Alle belangrijke soorten ladders kunnen van aluminium gemaakt worden. Daarom zullen we ze nu voorstellen en hun toepassingen en voordelen becommentariëren

 • Ladder: Hij is meestal draagbaar en van redelijke hoogte. Hij moet een anti-slip klos hebben, want hij heeft maar één sportkolom die in contact blijft met de grond. Het wordt aanbevolen voor snelle, tijdelijke klussen, meestal op erven of buitenplaatsen.
 • Vouwladder: De meest gebruikte binnen het huis. Hij is meestal laag en heeft vijf of zes sporten. Uitstekend om voorwerpen uit hoge kasten te halen, gloeilampen te verwisselen, plaatjes te spijkeren en andere eenvoudige diensten te verrichten.
 • Schildersladder: Hij lijkt op de huishoudelijke vouwladder, maar dan met sporten aan beide kanten. Zo kunnen gebruiksvoorwerpen zoals schuimrollers en verfkwasten binnen handbereik van de vakman zijn.
 • Telescopische ladder: Een gemakkelijk op te bergen en te vervoeren ladder, omdat hij gemakkelijk samentrekt of uitzet. Hij kan heel groot worden en helpen om hoge plaatsen te bereiken. Door zijn multifunctionaliteit helpt het bij verschillende diensten.
 • Uitbreidbare Ladder: De ladder die het meest groeit en hoge plaatsen bereikt, soms tot 24 sporten. Wijdverbreid gebruikt op gebieden als civiele bouw, schilderen van hoge plaatsen en graffiti.

Hoeveel kost een aluminium ladder?

De prijs van een aluminium ladder varieert naargelang het type en de afmetingen. De eerste reeks waarden is gewijd aan opvouwbare modellen, voor huishoudelijk gebruik, tussen drie en vijf sporten. Je vindt ze tussen € 60 en € 150.

Hoe meer gearticuleerd en uitschuifbaar de modellen zijn, hoe hoger de prijzen gaan. Zeer bruikbare ladders voor professioneel gebruik kosten ongeveer € 400, terwijl andere die tot 6 meter hoog reiken meer dan € 1.000 kunnen kosten.

Waar koop je een aluminium ladder?

Eenvoudige en goedkope modellen aluminium ladders voor huishoudelijk gebruik, tussen drie en vijf sporten, zijn te koop in ijzerwarenwinkels zoals Maravilhas do Lar en Camicado. Voor ingewikkelde ladders zijn bouwmaterialen kettingen meer aan te bevelen.

De beste optie is om ze via het internet te kopen. Het Braziliaanse Amazonegebied heeft een grote verscheidenheid aan merken en modellen, zodat klanten met alle behoeften hun ladder kunnen vinden. Kijk ook zeker bij Amazon international en Mercado Livre.

Aankoopcriteria: Waarop letten bij het kiezen van je aluminium ladder

Het kennen van de soorten en materialen van ladders is niet voldoende om een goede aankoop te doen. We hebben nog enkele criteria uitgezocht die bij je aankoop van essentieel belang kunnen zijn!

 • Hoeveelheid en afstand van de sporten
 • Hoogte
 • Veiligheid
 • Verordening

Hieronder praten we iets meer over elk van hen:

Hoeveelheid en afstand van de treden

Dat twee ladders hetzelfde aantal treden hebben, betekent niet dat ze ook dezelfde hoogte zullen hebben. De afstand tussen de stappen kan variëren. De standaard voor huishoudelijke modellen is 22,3 cm, een getal dat goed werkt, maar in bepaalde situaties misschien niet ideaal is.

Mensen met mobiliteitsbeperkingen, bijvoorbeeld, kunnen de voorkeur geven aan een kortere tussenruimte, zodat ze gemakkelijker van de ene trede op de volgende kunnen stappen.

Geef voor huishoudelijke ladders de voorkeur aan modellen met vijf of zes treden, waarbij je rekening moet houden met mogelijke variaties in tussenruimte. Voor ladders, die op hogere plaatsen moeten komen, is dit ook een belangrijke kwestie.

Hoogte

Heb je een ladder nodig om bij de vloerplaat van je huis te komen? Een muur schilderen? Om over twee verdiepingen te komen? Alleen om een lamp in je kamer te verwisselen?

Tussen huishoudladders met een paar treden en telescopische ladders is er een enorme variatie in hoogte. Het is goed dat je je behoeften goed kent voor je de aankoop doet, zodat je een model hebt dat bij al je dagelijkse bezigheden past.

Imagem mostra uma escada de alumínio postada junto a paredes, levando a um andar superior.

Aluminium ladders helpen je hoge plaatsen te bereiken. (Bron: Helena / Pixabay)

Veiligheid

Ongevallen met ladders zijn erg ongewenst. Daarom moet je er zeker van zijn dat het model dat je kiest veilig genoeg is. Onder de belangrijke veiligheidskenmerken voor een ladder kunnen we opnoemen

 • Anti-glijbescherming aan de voeten: Vooral op ladders is anti-glijmateriaal aan de voeten nodig, om te voorkomen dat ze tijdens het gebruik wegglijden en ongelukken veroorzaken.
 • Veiligheidssloten: Uitschuifbare, telescopische of vouwladders hebben veiligheidssloten nodig, zodat ze zonder gevaar geopend en uitgespannen kunnen worden.
 • Maximale belasting: Op het technische blad van de ladder moet de maximaal ondersteunde belasting vermeld worden. En, als gebruiker, moet je dit nummer respecteren!
 • Beperkt gebruik: We hebben al vermeld dat aluminium ladders niet voor elektrisch werk gebruikt mogen worden. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing en de technische informatie voor verdere mogelijke beperkingen van het gekozen model.

Bij elke keuze die je maakt, moet veiligheid op de eerste plaats komen. Beoordeel altijd of je aluminium ladder veilig is voor je behoeften!

Verstellen

Telescopische, scharnierende en uitschuifbare ladders kunnen in verschillende hoogtes en standen ingesteld worden. Als je dit gereedschap voor allerlei doeleinden gebruikt, kun je een model zoeken dat een bevredigend aantal afstellingen heeft.

Controleer bovendien of de afstellingen op een veilige manier gebeuren. Stalen sloten in elk segment zijn fundamenteel. Ook hier is het belangrijk om je veiligheid voorop te stellen.

(Featured Image Source: Andriy Popov / 123rf)

Reviews