Aircooler
Laatst bijgewerkt: 30-12-2020

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

19Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Warme zomerdagen maken het onvermijdelijk om op zoek te gaan naar een effectieve manier om je huis of kantoor te verkoelen. De meest populaire verkoelingssystemen, de ventilator en de airco, hebben er een concurrent bijgekregen: de aircooler. Weet je wat de verschillen zijn en welk apparaat het beste bij je past? Blijf lezen en je ontdekt het!

Waarom zou je voor een aircooler kiezen? Als je het antwoord op deze vraag nog niet weet, ben je bij ons aan het juiste adres. Aircoolers worden steeds populairder. In dit gespecialiseerde artikel vind je alle redenen voor hun succes en de belangrijkste aspecten die je moet weten om te bepalen of een aircooler hetgeen is waar jij naar op zoek bent.
Belangrijk om te weten

  • Een aircooler is een apparaat dat de temperatuur, de vochtigheid en de druk in een bepaalde ruimte reguleert. Hoewel in sommige gevallen airconditioning- en ventilatiesystemen ook gegroepeerd worden onder de naam ‘aircooling’, hebben we het in deze shopgids over het specifieke type verdampingsairconditioning.
  • De overgrote meerderheid van aircoolers is draag- en verplaatsbaar, wat het apparaat mobieler maakt en ervoor zorgt dat je het gemakkelijker kunt opbergen, net als een mobiele airco. Bovendien zijn veel gebruikers het erover eens dat een aircooler de meest efficiënte en eenvoudige manier is om je huis te verkoelen. Ze zijn zo populair omdat ze zuinig in gebruik zijn en ook nog eens vriendelijk voor het milieu.
  • Als je overweegt een aircooler te kopen, zijn er enkele aankoopcriteria waarmee je rekening mee moet houden. Door goed te kijken naar het vermogen, de tankinhoud, de afmetingen, het gewicht, het geluidsniveau, het ontwerp en het verbruik van het apparaat, zul je uiteindelijk de aircooler vinden die het beste bij je past.

De beste aircoolers op de markt: onze aanbevelingen

Aircoolers zijn een uitstekend alternatief voor traditionele ventilatoren en airconditioners. De meeste aircoolers zijn draagbaar en zeer gebruiksvriendelijk. Ze vereisen daarom geen complexe installaties of gebruiksinstructies. Ben je op zoek naar de beste aircooler? Bekijk dan eens de onderstaande selectie met de beste modellen op de markt:

De meest complete aircooler voor een goede prijs


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Deze luchtkoeler van Trotec geeft de nodige natuurlijke verdampingskoeling voor warme zomerdagen. Het apparaat is zeer effectief, uitgebreid en gemakkelijk te gebruiken. Met één druk op de knop voel je direct een aangename koeling.

Thuis, op kantoor, maar ook op het balkon, op het terras of ‘s nachts in de slaapkamer. De stopcontact-hygrostaat BH30 meet de luchtvochtigheid en vergelijkt deze met de individueel in te stellen luchtvochtigheidswaardes. Een kind kan de was doen!

De meest compacte maar toch krachtige aircooler


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

SENCOR is een merk voor consumentenelektronica, opgericht in Japan aan het einde van de jaren zestig. De aircooler van dit merk mocht absoluut niet in onze lijst met favorieten ontbreken. De cooler heeft een prachtig LED-display met blauwe achtergrondverlichting.

Aan de voorzijde zit een grill met een automatische oscillatie-optie voor een gelijke verdeling van de lucht. De aircooler is zeer gemakkelijk te verplaatsen dankzij het lichte gewicht en de flexibele wieltjes.

De beste aircooler voor zeer kleine ruimtes


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Deze aircooler is een van de meest populaire modellen om kleine ruimtes te verkoelen. Of je nou de kinderwagen, je werkplek of je yoga-plek wilt afkoelen, het kan allemaal. Je hoeft de Arctic Air Go alleen maar met water te vullen en je kunt genieten van een koele en zuivere lucht, waar je maar wilt.

Het apparaat is draadloos, licht en stevig. Het heeft bovendien 3 verschillende snelheden, is 360 graden draaibaar en blaast in iedere gewenste richting.

De beste aircooler om te koelen, ventileren en bevochtigen


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

MPM presenteert de 3-in-1 Deluxe MKL-01 aircooler die zich kenmerkt door een veelzijdig en uitgebreid gebruik. De aircooler heeft een ventilator met 3 snelheden. Hij kan koelen, ventileren en bevochtigen. Dit apparaat is bij uitstek geschikt voor woonkamers, kantoren en slaapkamers.

De luchtstromen zijn instelbaar en de vinnen worden gemotoriseerd aangestuurd om de lucht optimaal te verdelen. De aircooler heeft een water/ijsreservoir met een inhoud van maar liefst 8 liter.

Shopgids: Alles wat je moet weten over aircoolers

Aircoolers behoren tot de populairste opties als het gaat om het verkoelen van je huis of kantoor. Ze zijn zo populair omdat ze zuinig in gebruik zijn en ook nog eens vriendelijk voor het milieu. Als je nog steeds twijfelt, lees dan snel verder om te ontdekken of een aircooler hetgeen is waar je naar op zoek bent. Hieronder geven we namelijk antwoord op de meest gestelde vragen over dit apparaat.

Persoon met app van aircooler

Een aircooler is een apparaat dat de temperatuur, de vochtigheid en de druk in een bepaalde ruimte reguleert.
(Bron: Kachmar: 135489010/ 123rf.com)

Wat is een aircooler precies?

Een aircooler is een elektrisch apparaat dat de omgevingscondities van ruimtes verbetert door de temperatuur, vochtigheid en druk van de ruimte te wijzigen. Het meest voorkomende model is het verdampingsmodel, waarbij de temperatuur van de lucht wordt aangepast door een natuurlijk koelmiddel zoals water. Aircoolers worden onder andere gebruikt in huis, op kantoor en in winkels.

Hoe werkt een aircooler?

Simpel gezegd, voeren airconditioners warme lucht door koudwaterfilters en veranderen deze in koele en schone lucht. In tegenstelling tot airconditioners, die dezelfde lucht in dezelfde omgeving laten circuleren, maken aircoolers de lucht ook schoon, waardoor ze over het algemeen een betere luchtkwaliteit opleveren.

De belangrijkste onderdelen van een aircooler zijn de watertank en het verdampingssysteem. Het water in de tank verandert in stoom. De verdamping van water verlaagt de temperatuur van de lucht, die vervolgens door de ventilator wordt uitgeblazen. Een aircooler is zeer eenvoudig te gebruiken. Bovendien is het de ideale optie voor mensen die allergisch zijn voor stof.

Aircooler voor bruine achtergrond

De overgrote meerderheid van aircoolers is draag- en verplaatsbaar, wat het apparaat mobieler maakt en ervoor zorgt dat je het gemakkelijker kan opbergen.
(Bron: Magraphics: 122803713/ 123rf.com)

Wat is het verschil tussen een aircooler, een airco en een ventilator?

Dit is misschien wel de vraag die we het meeste binnenkrijgen. Het verschil tussen aircooler, een airco en een ventilator veroorzaakt veel verwarring. Hoewel de drie apparaten inderdaad voor vergelijkbare doeleinden worden gebruikt, namelijk om ruimtes te verkoelen, werken ze niet op dezelfde manier. In de onderstaande tabel laten we je de belangrijkste verschillen zien:

Mechanisme Ideaal voor&#8230 Luchtkwaliteit Verbruik Geschikt voor alle seizoenen?
Aircooler Verandert het water in stoom bij de geselecteerde temperatuur. Droge klimaten en hoge temperaturen. Schoon en gezuiverd. Laag. Ja.
Airco Het onttrekt warmte of kou uit de circulerende lucht door middel van koelgas. Vochtige klimaten en zeer grote ruimtes. Kan schadelijk zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsmoeilijkheden. Hoog. Ja.
Ventilator Draaibare bladen richten de luchtstroom naar buiten. Kleine ruimtes in niet erg extreme klimaten.Voor extreem kleine ruimtes of bijvoorbeeld je werkplek kun je ook een mini-ventilator gebruiken. Geen effect op de luchtwegen. Zeer laag. Alleen geschikt voor de zomer.

We hopen dat je aan de hand van deze tabel een goede keuze kunt maken tussen een aircooler, een airco en een ventilator. Kijk ook naar je budget. Soms kan het bijvoorbeeld interessanter zijn om een goede aircooler te kopen in plaats van een slecht werkende airco.

Kat staat voor aircooler

Aircoolers behoren tot de populairste opties als het gaat om het verkoelen van je huis of kantoor. Ze zijn zo populair omdat ze zuinig in gebruik zijn en ook nog eens vriendelijk voor het milieu.
(Bron: Boiko: 115142615/ 123rf.com)

Waar kun je een aircooler het beste plaatsen?

De meest geschikte plek om een ​​aircooler te plaatsen is in een ruimte met een goede luchtstroom, bijvoorbeeld naast een open raam of een deur. Het is raadzaam om van tevoren te controleren waar de lucht naartoe wordt geleid en de aircooler in dezelfde richting te plaatsen. Zo bevorder je de verspreiding van de koele lucht.

Onthoud dat we het hier niet over een airco hebben, die het juist heel goed doet in gesloten ruimtes. Aircoolers werken veel minder goed in dat soort ruimtes. Gebruik aircooolers daarom vooral voor grote, goed geventileerde kamers met openingen die de luchtstroom bevorderen.

Oude stoel met aircooler ernaast

Het meest voorkomende model aircooler is het verdampingsmodel, waarbij de temperatuur van de lucht wordt aangepast door een natuurlijk koelmiddel zoals water.
(Bron: Iordache: 71234828/ 123rf.com)

Wat zijn de voordelen en nadelen van een aircooler?

Het handhaven van de ideale omstandigheden thuis en op kantoor wordt voor veel mensen een steeds grotere uitdaging. Zowel in de winter als in de zomer moeten we vechten tegen extreme temperaturen. Aircoolers zijn misschien nog niet zo populair als airconditioners, hoewel dit eigenlijk erg verassend is! Hieronder laten we je de voor- en nadelen van aircoolers zien:

Voordelen
  • Laag energieverbruik
  • Genereert een schone en gezonde lucht
  • Stuk goedkoper dan de meeste airconditioners
  • Zijn meestal klein en draagbaar
Nadelen
  • Niet geschikt voor gesloten ruimtes
  • De afkoelsnelheid is niet erg hoog

Samenvatting

Aircoolers zijn één van de beste koeloplossingen voor in gebieden met droge zomers. Ze regelen de temperatuur, vochtigheid en druk van ruimtes en zorgen voor een schone en aangename lucht. Het meest voorkomende model is het verdampingsmodel, waarbij de temperatuur van de lucht wordt aangepast door een natuurlijk koelmiddel zoals water.

Als je ons artikel interessant vindt, deel het dan met je vrienden en familie op social media, zodat zij ook alles te weten komen over aircoolers. Ook kun je hieronder je reactie achterlaten met vragen.

(Bron van de header afbeelding: Boiko: 113819964/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies