Laatst bijgewerkt: 26-07-2021

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

61Bestede uren

16Beoordeelde onderzoeken

70Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote AEG handstofzuigers test 2021. Hier presenteren we je alle handstofzuigers van de fabrikant AEG die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en ook een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

Bauknecht is een nationaal bekend merk, niet alleen voor wasmachines, maar ook voor huishoudelijke apparatuur.Dit bedrijf overtuigt al vele jaren met zijn grote verscheidenheid aan toestellen, hoge kwaliteit en voortdurende modernisering van zijn technologieën.

Met onze grote AEG test 2021 willen we je helpen de beste AEG stofzuiger voor jou te vinden. We hebben de beste stofzuigers van deze fabrikant voor je voorbereid en veel van de belangrijkste koopcriteria voor ze beschreven.
Belangrijk om te weten

 • Een handstofzuiger is het perfecte voorbeeld van een huishoudelijk apparaat dat van groot belang kan zijn. Hij kan op kleine plaatsen komen, op trappen en je kunt er zelfs je autostoelen mee stofzuigen.
 • Het is altijd bij de hand als je het nodig hebt. Hij is uitgerust met een lithium voedingsbatterij. Deze biedt een hoge zuigkracht, een lange looptijd en een korte oplaadtijd van max. 4 uur.
 • De klassieke handstofzuiger is ongeveer 40 tot 50 centimeter lang en heeft een brede opening waardoor hij vuil opzuigt.

AEG Stofzuiger Test: Onze selectie

Shopgids Aeg Stofzuiger: Alles wat je moet weten

Wat is een handstofzuiger?

Een handstofzuiger spreekt voor zich – een stofzuiger die klein is en perfect in je hand past. Hij is lichter dan een gewone stofzuiger en werkt op batterijen. Je kunt hem overal gebruiken en met je meenemen. Met zijn praktische vorm neemt hij weinig plaats in – hij past zelfs perfect in een kleine lade. Hij wordt zelfs vaak aangedreven door een batterij en kan overal stofzuigen.

AEG Handstaubsauger-1

Handstofzuigers zijn er in vele soorten, snoerstofzuigers met hoge zuigkracht of snoerloze batterijstofzuigers. (Bron: unisplash.com / The creative exchange)

Het is ook heel praktisch om een handstofzuiger in je huishouden te hebben. Hij zuigt op kleinere oppervlakken, zoals de trap die hij erin slaagt te stofzuigen. Je kunt ook gestoffeerde meubels, randen en hoeken veel gemakkelijker schoonmaken met je handstofzuiger.

Hoe onderscheidt AEG zich als fabrikant?

AEG, in het Duits Allgemeine Elektricität-Gesellschaft, was een van ‘s werelds grootste elektrotechnische bedrijven. Het werd in 1883 in Berlijn opgericht en vervaardigde vooral producten voor de elektrische energietechniek en huishoudelijke behoeften (witgoed).

De AEG groep moest in 1982 insolventie aanvragen en werd in 1985 door Daimler-Benz AG overgenomen. Uiteindelijk werd AEG in 1996 aan Electrolux verkocht. In de loop van de tijd verschenen er steeds meer huishoudelijke producten van het merk AEG op de markt, die veel succes oogstten. Zo vestigde het bedrijf zich met zijn grote verscheidenheid aan witte technologie en huishoudelijke apparaten.

Zijn er reserve-onderdelen voor de AEG handstofzuiger?

Reserve-onderdelen voor een AEG handstofzuiger zijn gemakkelijk te vinden. Normaal gesproken zijn alle onderdelen en accessoires te vinden en te bestellen op de AEG homepage. Welke de reserve onderdelen zijn voor een handstofzuiger en waar elk onderdeel voor dient, vind je in de volgende tabel:

Reserveonderdeel Functie
Filter Verlengt de duurzaamheid, Hoger vermogen, Sterke luchtstroom en grote zuigkracht
Batterijen en oplader Verdubbel de oplaadtijd van de Ultrapower, Extra oplaadtijd
Mondstukken De perfecte aanvulling: voor hoge ruimtes en moeilijke plaatsen, Vereenvoudigt het schoonmaken van details, auto’s en boven het hoofd
Snoerloze stofzuiger Lithium onderdelen voor efficiënt schoonmaken

Hoeveel kost een rechtopstaande stofzuiger van het merk AEG?

Het merk AEG staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Ondanks zijn lange bestaan zijn er ook goedkopere modellen van handstofzuigers te vinden. In het algemeen beginnen de prijzen bij 50 euro voor een handstofzuiger. Bij Amazon is het model HX6-23CB te vinden voor 69,95 euro.

Deze handstofzuiger is zakloos en snoerloos, heeft dubbele filtratie, een stofreservoir van 500 ml en de zachte voorbladen beschermen gevoelige oppervlakken. Het ergonomische handvat is ontworpen met twee greepposities voor comfortabel hanteren. Je kunt een van AEG’s dure handstofzuigers online bekijken op hun website. De HX6 handstofzuiger heeft een geïntegreerd kierenzuigmondstuk dat gemakkelijk kan worden uitgetrokken om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen.

Geef je de voorkeur aan een model met of zonder tas?

Zakloze handstofzuigers zijn erg populair bij klanten omdat ze erg handig zijn om te gebruiken en met slechts één hand te leiden. De meeste handstofzuigers zijn snoerloos, maar niet elk model is zakloos. Een zakloze handstofzuiger wordt gekenmerkt door het feit dat hij geen stofzak heeft.

Dit betekent dat vuil en viezigheid niet neerslaan in een vervangbare zak. In plaats daarvan heeft de handstofzuiger een reservoir. Stofresten hopen zich op in de container, die dan na een paar dagen geleegd wordt. Je ziet hier de voordelen en nadelen van een zakloze handstofzuiger:

Voordelen
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken
 • grote keuze in de online winkel
 • hoge zuigkracht mogelijk
Nadelen
 • Kan schadelijk zijn voor mensen met een allergie
 • resten blijven achter in de container

De handstofzuigers met zak zijn ongeveer groter dan de klassieke handstofzuiger. Ze dienen als vervanging voor de gewone vloerstofzuiger en zijn ook bedoeld voor vloeren, maar werken niettemin op batterijen. Deze tabel toont de voor- en nadelen van een handstofzuiger met zak:

Voordelen
 • Zeer hygiënisch en ideaal voor mensen met een allergie
 • zak is heel gemakkelijk te verwisselen
 • hoef zelden de binnenkant van de stofzuiger schoon te maken
Nadelen
 • Koop altijd een nieuwe zak
 • kan alleen droge materialen opzuigen

Besluit: Welke soorten handstofzuigers zijn er en welke is de juiste voor jou?

In het algemeen maken we onderscheid tussen drie productsoorten handstofzuigers. Ze hebben allemaal dezelfde taak en kenmerken, maar kleine details onderscheiden ze van elkaar. Je moet op deze details letten voor je koopt en je volgende handstofzuiger kiezen naar gebruik en voorkeur.

 • Mini handstofzuiger
 • Handstofzuiger
 • 2in1 handstofzuiger

Mini stofzuiger

De mini handstofzuiger is zeer geschikt voor kleinere huishoudens die uit twee personen bestaan. Hij wordt aangedreven door een oplaadbare batterij. Hij is praktisch en geweldig om snel licht vuil, kruimels en jam weg te zuigen. De handige stofzuigers zijn ook geschikt voor het reinigen van meubels, bekleding en auto-interieur. Afzonderlijke treden kunnen ook met de mini handstofzuiger schoongemaakt worden.

Stokzuigers

Steelstofzuigers zijn door batterijen aangedreven handstofzuigers. Door hun vaste steel zijn deze stofzuigers handig, altijd binnen handbereik en licht van gewicht.

Ze zijn perfect voor het reinigen van vloeren, maar zijn moeilijk te gebruiken voor het reinigen van auto-interieur, bekleding en meubels. Bij een steelstofzuiger moet je letten op de lengte van het snoer en de hoogte ervan, want het kan ook moeilijk zijn om onder meubels te stofzuigen.

2 in 1 handstofzuiger

Dit model combineert de eerste twee modellen: de mini handstofzuiger en de stokstofzuiger. Als steelstofzuiger is dit model perfect om de vloer te stofzuigen. Omdat je hem kunt ombouwen tot een mini handstofzuiger, kun je nu ook meubels en bekleding schoonmaken. Tegelijk kun je snel en handig licht vuil van de vloer, tafel en kasten wegzuigen. Zelfs de auto kan van binnen schoongemaakt worden.

Kenmerken Mini handstofzuiger Stick stofzuiger 2in1 handstofzuiger
Batterijduur 20-35 minuten 75-95 minuten 70-75 minuten
Oplaadtijd 7-10 uur 5-6 uur ca.8 Uren
Batterij Nikkel-metaalhydride (NiMH) of lithium-ion batterijen Nikkel-metaalhydride (NiMH) of lithium-ion batterijen Nikkel-metaalhydride (NiMH) of lithium-ion batterijen
Capaciteit 0,4 en 0,6 l 0,5 – 0,65 l 0,4 – 0,6 l
Gewicht 800-1000 g 2300-3400 g minder dan 2000 g

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Bedrijfstijd

De lange werktijd van een handstofzuiger is een belangrijk voordeel voor elk model. Hoe langer hij kan stofzuigen, hoe minder vaak je hem hoeft op te laden. Gemiddeld is de gebruiksduur van een handstofzuiger tussen de 30 en 50 minuten.

Oplaadtijd

De levensduur van de batterij, de oplaadtijd en de zuigkracht behoren tot de belangrijkste criteria bij de aanschaf van een stofzuiger. De meeste goede modellen hebben het zogenaamde snellaadsysteem, waarmee de batterijstofzuiger snel weer opgeladen kan worden – slechts 3 tot 5 uur om 25 tot 30 minuten te kunnen stofzuigen. Gemiddeld duurt een volledige lading tussen 3-5 uur.

Volume

Het volume is bij wet geregeld en mag niet meer dan 80 decibel bedragen. In elk geval, hoe krachtiger de motor, hoe luider de machine. Maar als een handstofzuiger stiller is, wil dat nog niet zeggen dat hij beter is. Automatisch betekent dit dat de motor kleiner is, wat ook invloed kan hebben op andere werkingsfuncties.

Vermogen

Het vermogen van een apparaat geeft aan hoeveel energie het verbruikt. Je kunt het zien aan de zuigkracht in kilopascal. Meestal ligt het vermogen van kleinere handstofzuigers rond de 100 W, wat een goed teken is van een goed product.

Capaciteit

Als je een zakloze handstofzuiger koopt, moet je letten op de capaciteit van de bak. De meeste handstofzuigers hebben een vuilreservoir met een inhoud van tussen de 0,2 en 0,8 liter.

Gewicht

We raden handstofzuigers aan die lichter zijn zodat ze gemakkelijker met de hand te hanteren zijn, vooral als ze al vol zijn. Hier komen handstofzuigers met lithium-ion batterijen als geroepen; ze bieden dezelfde prestaties met minder gewicht.

Mini handstofzuigers wegen tussen 800 gr en 1300 gr. De grotere staande stofzuigers wegen tussen 2000 en 3000 gr. Sommige lichtgewicht toestellen hebben ook minder vermogen.

Accessoires

De beschikbare hulpstukken zijn heel waardevol, want ze zorgen voor een soepel gebruik van je rechtopstaande stofzuiger. Zo zijn de opzetstukken voor de zuigmond heel belangrijk, want daarmee kan de handstofzuiger alle plaatsen en oppervlakken bereiken.

Veel modellen bevatten daarom bijvoorbeeld spleetmondstukken voor nauwe plaatsen, borstelmondstukken voor dierenhaar of textiel of speciale mondstukken voor vloeistoffen. Kies de uitrusting volgens je behoeften.

Interessante feiten over AEG Handstofzuiger

Wat moet ik zoeken in een handstofzuiger voor dierenhaar?

Huisdierhaar is hardnekkig, zoals iedere huisdiereigenaar weet. Daarom is een combinatie van een krachtig apparaat met een borstelmondstuk vereist.Om huisdierenhaar op betrouwbare wijze te verwijderen, zijn modellen met een batterijvermogen van ten minste 18 volt nodig.

Bovendien moet het opzetstuk van de borstel gemakkelijk te verwijderen zijn, omdat er vaak dierenhaar in verstrikt raakt en het regelmatig moet worden schoongemaakt of ontdaan van haren.

AEG introduceert het model CX7-2-45AN, dat een kierenzuigmond of meubelborstel heeft en gemakkelijk haren van huisdieren van meubels verwijdert.

Hoe maak ik een handstofzuiger schoon?

Als uw handstofzuiger een reservoir heeft, is schoonmaken heel eenvoudig. U moet het reservoir met een druk op de knop verwijderen en vervolgens grondig spoelen met afwasmiddel of afwasmiddel en warm water.

AEG Handstaubsauger-2

Voor het reinigen spoelt u het reservoir volledig uit met water en laat u de zakloze stofzuiger 24 uur drogen bij kamertemperatuur. Gebruik de gereinigde stofzuigerbak pas als deze volledig droog is. (Bron: pixabay.com / stevepeb)

Bij elk nieuw apparaat of handstofzuiger zit een gebruiksaanwijzing die u het hele proces nog eens laat zien.

Welke sproeikoppen zijn geschikt voor welke oppervlakken?

De meeste handstofzuigers worden geleverd met ten minste één extra kierenzuigmond of borstelhulpstuk. Zonder het hulpstuk zuigt u al het grove vuil op rechte oppervlakken – bijvoorbeeld vloeren of werkbladen. Spleetmondstukken zijn goed voor hoeken, bankspleetjes, krappe plekjes in de auto of andere kleine oppervlakken.

Met de extra borstelhulpstukken kunt u gemakkelijk haar of vuil van textiel verwijderen – bijvoorbeeld dierenharen van de bank. Er zijn ook speciale mondstukken om vloeistoffen op te zuigen.

Foto bron: Ragiboglu/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies