Last updated: 27-07-2021

How we pick our products

5Products analyzed

56Hours invested

11Studies researched

79Comments collected

We moeten allemaal regelmatig de was doen. Dit betekent dat ook het drogen van kleren een rol gaat spelen. Maar luchtdrogende kleding duurt vrij lang en laat vaak kreukels achter, waardoor je je kleren ook moet strijken. Als je een Lavatherm droger van AEG gebruikt, wordt je kleding niet alleen snel droog, maar ook zacht en kreukvrij.

In onze AEG Lavatherm droger review 2023 gaan we in op de voor- en nadelen van AEG Lavatherm drogers en leggen we uit waarom je er een zou moeten kopen. Als je tips zoekt over het gebruik van AEG Lavatherm drogers, dan vind je in dit artikel ook wat je zoekt. Met al deze informatie willen we je aankoopbeslissing wat gemakkelijker maken.
Belangrijk om te weten

 • AEG Lavatherm wasdrogers bieden je veel verschillende functies, zodat je je was zo comfortabel mogelijk kunt drogen. AEG doet ook moeite om energie te besparen en het milieu te beschermen.
 • Als je AEG Lavatherm droger stuk gaat, kun je hem gemakkelijk repareren. Je vindt reserve-onderdelen en accessoires online op de AEG website.
 • Een AEG Lavatherm droger kopen loont op de lange duur. Ze zijn zeer energiezuinig, wat je elektriciteit bespaart.

AEG Lavatherm droger test: Onze selectie

Shopgids AEG Lavatherm droger: Alles wat je moet weten

Tegen welke prijzen worden AEG Lavatherm drogers verkocht?

AEG Lavatherm drogers kosten tussen €600 en €800. Deze prijs lijkt op het eerste gezicht wat hoog, maar AEG droogtrommels hebben veel waar voor hun geld. AEG Lavatherm drogers zijn energiezuinig en daardoor op de lange duur goedkoper dan een goedkopere droger kopen. Dit komt omdat goedkope toestellen meestal niet zo energiezuinig zijn en dus later meer energie verbruiken.

Wat onderscheidt AEG Lavatherm drogers van andere fabrikanten?

AEG Lavatherm drogers zijn uitgerust met veel speciale functies en systemen. Dit spaart je kleren en je elektriciteitsrekening.

AEG Lavatherm Trockner-1

Het komt vaak voor dat je niet genoeg tijd hebt om je wasgoed aan de lucht te laten drogen. Een Lavatherm droger van AEG droogt je was snel en zacht.
(Image source: pixabay.com / wilhei)

De verschillende systemen optimaliseren het drogen van je wasgoed. We gaan later meer in detail in op de afzonderlijke systemen, technologieën en functies.

Wat zijn de alternatieven voor AEG Lavatherm drogers?

De Lavatherm wasdrogers van AEG zijn warmtepompdrogers. AEG biedt echter ook condensdrogers aan. Condensordrogers hebben een hoger energieverbruik dan warmtepompdrogers.

AEG Lavatherm Trockner-2

Wassendrogers zorgen er niet alleen voor dat je kleren gedroogd worden. Ze maken je kleren ook zacht en kreukvrij.
(Image source: unsplash.com / creativemarshall)

De technologie van warmtepompdrogers is moderner en energie-efficiënter dan die van condensordrogers.

Warmtepompdrogers

Daardoor zijn warmtepompdrogers duurder in aanschaf en doen ze er ook iets langer over om te drogen. Op de lange duur zijn warmtepompdrogers echter goedkoper en vooral milieuvriendelijker. Bovendien hebben ze geen afzuigslang nodig en produceren ze geen pluisjes.

Advantages
 • Energiebesparend
 • Praktisch
 • Milieuvriendelijk
Disadvantages
 • Langere droogtijd
 • Duurder in aanschaf

Condensdroger

Condensdrogers zijn goedkoper in aanschaf, maar duurder in gebruik dan warmtepompdrogers. De bak waarin het condenswater zich verzamelt moet regelmatig geleegd worden, wat op den duur onpraktisch is.

Advantages
 • Voordelige aanschaf
 • sneldrogend
Disadvantages
 • Duurder op lange termijn
 • container moet geleegd worden

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Speciale functies

AEG Lavatherm drogers willen je wasgoed zo goed mogelijk drogen. Daartoe zijn ze uitgerust met verschillende systemen en functies, die we nu aan je zullen uitleggen:

 • AbsoluteCare systeem: Dit systeem regelt de droogtemperatuur en de bewegingen van de trommel. Afhankelijk van het materiaal van je kleding worden de temperatuur en de bewegingen optimaal aan het textiel aangepast.
 • SensiDry technologie: Deze technologie werkt met warmtepomptechnologie, waardoor slechts de helft van de temperatuur nodig is in vergelijking met andere drogers. Lagere temperaturen zijn zachter voor je wasgoed en verbruiken ook minder elektriciteit.
 • ProSense: AEG drogers met de ProSense functie passen het energieverbruik en de droogtijd individueel aan voor elke lading wasgoed. Dit bespaart je zowel tijd als energie.
 • ÖKOFlow filter: Alleen AEG droogtrommels zijn uitgerust met het ÖKOFlow filtersysteem. Dit filter zorgt ervoor dat de luchtwegen altijd vrij zijn, maar ook dat het energieverbruik voortdurend laag is.
 • Kortere droogtijd: AEG droogtrommels drogen je was sneller dan andere droogtrommels dankzij hun geoptimaliseerde luchtcirculatie. De kortere droogtijd betekent dat je kleren goed beschermd zijn.

Draagvermogen

Het laadvermogen geeft de maximale hoeveelheid wasgoed aan die per droogcyclus in de wasdroger past, in kilogrammen. De gebruikelijke capaciteit van droogtrommels is tussen 7 en 9 kilo.

AEG Lavatherm Trockner-3

Afhankelijk van hoeveel kleren je per cyclus wilt drogen, moet je een geschikte lading kiezen. Met Lavatherm drogers van AEG kun je kiezen tussen 7, 8 of 9 kilogram.
(Image source: unsplash.com / zuizuii)

De AEG Lavatherm drogers passen zich hieraan aan, want ze zijn verkrijgbaar met een laadvermogen van 7, 8 of 9 kilogram.

Extra functies

Sommige AEG Lavatherm drogers hebben extra functies. Zo is er bijvoorbeeld een stoomprogramma waarmee je kreukels uit je gekreukte kleren kunt halen.

De stoomprogramma’s verwijderen geurtjes en kreukels.

Dit betekent dat je je kleren niet of nauwelijks hoeft te strijken, en ze meteen kunt aantrekken. Een andere extra functie die in sommige Lavatherm drogers van AEG gebruikt wordt is de automatische volumeregeling.

Dankzij vochtigheids- en temperatuursensoren kunnen de droogtrommels de droogtijd en het energieverbruik voor elke lading afzonderlijk instellen. Het maakt niet uit hoeveel was je wilt drogen. Dankzij de automatische ladingsregeling kun je je kleding beschermen en tegelijk tijd en energie besparen.

Energie-efficiëntieklasse

AEG staat bekend om zijn energiezuinige wasdrogers.

De energie-efficiëntieklasse is een belangrijke factor om te overwegen, want die geeft aan hoe zuinig de droger is en hoe hoog je elektriciteitskosten in de toekomst kunnen oplopen.

Energie-efficiëntieklasse Elektriciteitskosten
A+, A++, A+++ Lager
B of C Hoger

Als je op hoge elektriciteitsrekeningen wilt besparen, kun je het beste een droger kopen met een energie-efficiëntieklasse van A+, A++ of A+++.

Interessante feiten over AEG Lavatherm drogers

Om je kennis over AEG Lavatherm drogers te verdiepen, hebben we in de volgende alinea’s een paar interessante vragen beantwoord. Zelfs als je al een Lavatherm droger van AEG bezit, kun je nog nieuwe en vooral spannende informatie op je weg vinden.

Hoe werken Lavatherm drogers van AEG?

AEG Lavatherm drogers zijn warmtepompdrogers. Warmtepompdrogers zijn, om zo te zeggen, de verdere ontwikkeling van condensatiedrogers. Een heet deel van de warmtepomp verwarmt de toevoerlucht en het vocht in de afvoerlucht condenseert op het koude deel.

Bij warmtepompdrogers wordt de luchtstroom steeds opnieuw verwarmd en afgekoeld, zodat er geen energie verloren gaat, waardoor de warmtepompdroger een milieuvriendelijker droogmodel is.

Hoe repareer ik een AEG Lavatherm droger?

Als je AEG Lavatherm droger stuk gaat, kun je hem laten repareren of het zelf doen. Als je hem zelf wilt repareren, kun je de juiste onderdelen online bestellen. Om dit te doen voer je gewoon je model online in en je krijgt onmiddellijk geschikte onderdelen en toebehoren aangeboden.

Wat zijn de verschillende programma’s van de AEG Lavatherm droger?

Je kunt zien welke programma’s en instellingen beschikbaar zijn voor AEG Lavatherm drogers in de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=NM3lATvC4nU

Welke andere producten biedt AEG aan?

Je kunt bij AEG veel verschillende producten kopen. Of je nu grotere huishoudelijke apparaten nodig hebt, zoals wasdrogers, wasmachines of zelfs een inbouwoven, bij AEG vind je wat je zoekt.

Groep Toestellen
Grote toestellen b.v. wasdrogers, inbouwovens, …
Kleine toestellen b.v. staafmixers, broodroosters, …

Maar je kunt bij AEG ook kleinere apparaten kopen, zoals standmixers, broodroosters of waterkokers. Als je reserveonderdelen of accessoires voor je AEG apparaten nodig hebt, kun je die gemakkelijk online bestellen.

Hoeveel elektriciteit verbruikt mijn AEG Lavatherm droger?

Elektriciteitsverbruik en kosten variëren van droger tot droger. Om de kosten van je droger te schatten, kun je kijken naar het verbruik per lading. Zo kun je verschillende drogers met elkaar vergelijken.

Warmtepompdrogers met een capaciteit van 7 liter verbruiken bijvoorbeeld tussen 1,5 en 2 kilowatt uur per droogcyclus. Een condensdroger met dezelfde capaciteit, daarentegen, verbruikt tussen 3,5 en 4 kilowatt uur.

Uit dit voorbeeld blijkt dat een condensdroger ongeveer twee keer zo duur is als een warmtepompdroger. Ook al is de warmtepompdroger duurder in aanschaf. Als je het elektriciteitsverbruik voor je eigen droger wilt berekenen, kun je dat doen op de volgende website: energie.web.de

Hoe maak ik mijn AEG Lavatherm droger schoon?

Het is belangrijk dat je je droger regelmatig schoonmaakt. Zo houd je je elektriciteitsverbruik onder controle en verleng je de levensduur van je toestel. We leggen uit hoe je je AEG Lavatherm droger schoonmaakt in de volgende paragrafen. Om de warmtewisselaar van je AEG Lavatherm droger schoon te maken, verwijder je eerst het deksel en dan de zeef.

Zet dan de droger aan en druk tegelijk op de “Start/Pauze” knop en de “Timer” knop en stel het apparaat in op het “Beddengoed” programma. De droger begint dan te pompen en het vuile water wordt eruit gepompt.

Om het reinigingsproces te versnellen, kun je schoon water aan het vuile water toevoegen. Als al het pluis weg is, is het apparaat schoon en kun je de droger weer uitzetten. Daarna moet je hem weer even aanzetten en dan weer uitzetten, zodat de droger weer normaal loopt.

Welke accessoires zijn er voor AEG Lavatherm drogers?

AEG biedt veel producten om je wasgoed nog comfortabeler te laten drogen. Als je wilt dat je wasgoed zachter wordt en je minder hoeft te strijken, zijn de droogvellen iets voor jou. Door aan elke lading een doek toe te voegen verminder je kreukvorming en elektrostatische lading.

Als je er zeker van wilt zijn dat je droger echt stevig op de grond staat, heb je de trillingsdempers van AEG nodig. Deze verminderen zowel de trillingen als het lawaai van je wasdroger en beschermen hem tegen krassen.

AEG biedt ook een toebehorenset voor condensafvoer. Met deze set kun je het condenswater uit je wasdroger direct in een gootsteen of in de afvoer laten weglopen. Zo hoef je het waterreservoir aan het eind van het programma niet te legen.

Foto bron: Orsillo / 123rf.com

Reviews