Laatst bijgewerkt: 25-07-2021

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

41Bestede uren

15Beoordeelde onderzoeken

78Verzamelde opmerkingen

Of je nu alleen woont of een groot gezin hebt, de was wordt vies en moet gedaan worden. Met de hand wassen is ondoeltreffend en inefficiënt, en daarom wordt een wasmachine aanbevolen. Er is een ruime keuze aan wasmachines en wasmachinefabrikanten. AEG is een van de bekendste fabrikanten en heeft zich al lange tijd op de markt bewezen.

In onze AEG Lavamat wasmachine test 2021 willen we je meer in detail kennis laten maken met deze wasmachines. We beantwoorden de belangrijkste vragen die je kunt hebben voordat je een AEG Lavamat wasmachine koopt. Je ontdekt waar je een AEG Lavamat wasmachine kunt kopen, hoeveel hij kost, welke verschillende types er zijn en met welke criteria je rekening moet houden voor je een beslissing neemt.
Belangrijk om te weten

 • Het energieverbruik van een AEG Lavamat wasmachine is lager dan dat van andere fabrikanten.
 • Er zijn twee soorten AEG Lavamat wasmachines: bovenladers en voorladers. Beide soorten hebben talrijke modellen.
 • Niet alleen de belastbaarheid, maar ook de centrifugeersnelheid, het energieverbruik en het waterverbruik spelen een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing

Aeg Lavamat wasmachine: Onze selectie

Shopgids Aeg Lavamat wasmachine: Alles wat je moet weten

Wat maakt AEG Lavamat wasmachines anders dan andere fabrikanten?

In tegenstelling tot andere fabrikanten, zoals Miele, valt de AEG Lavamat wasmachine op door zijn bijzonder lage energieverbruik.

AEG Lavamat Waschmaschine-1

In China was het lang traditie om de wasmachine in de huiskamer te zetten. Het diende als een soort statussymbool voor de rijkdom van het huishouden en kon zo aan elke bezoeker worden getoond.
(Image source: pixabay.com /stevepb)

Verder heeft de Lavamat wasmachine van AEG een praktische bijzetfunctie voor het geval je iets vergeten bent en niet wilt wachten tot de volgende wasbeurt. Dankzij de ProSteam technologie zorgt de AEG Lavamat wasmachine voor kreukvrij en strijkvrij wasgoed.

Wat kost een AEG Lavamat wasmachine?

Afhankelijk van het model en het bouwjaar is de prijsklasse van een AEG Lavamat wasmachine vrij breed. We hebben het goedkoopste en het duurste model voor je uitgezocht. Deze AEG Lavamat wasmachinemodellen variëren van ongeveer 360 – 1.090 euro.

AEG Lavamat wasmachine prijs
AEG L6FB50478 ca. 360€
AEG L9FS96699 ca. 1.090€

Wat in de meeste gevallen het verschil in prijs maakt zijn de verschillende emissie- en energie-eigenschappen.

Zijn er reserveonderdelen verkrijgbaar voor een AEG Lavamat wasmachine?

Vraag je je af of je je AEG Lavamat wasmachine kunt repareren als hij kapot gaat nadat je garantie verlopen is? Natuurlijk kun je dat! Behalve de officiële AEG online winkel, die je afhankelijk van het model het benodigde reserveonderdeel levert, hebben we de volgende mogelijkheden gevonden:

 • ebay.com
 • reserve-onderdelen-24.com
 • amazon.com
 • wasmachine.com

Hoeveel weegt een AEG Lavamat wasmachine?

Net als bij de prijs hangt het gewicht van de AEG Lavamat wasmachine af van het model en het bouwjaar. Natuurlijk wegen oudere wasmachines altijd meer, dus hebben we ons beperkt tot de nieuwere modellen.

AEG Lavamat wasmachine gewicht
7kg capaciteit ca. 68,5 kg – 72,5 kg
8kg capaciteit ca. 73,5 kg – 77,5 kg
9kg capaciteit ca. 77,5 – 79 kg

Zoals je in de tabel kunt zien, speelt de capaciteit van de AEG Lavamat wasmachine een belangrijke rol. Als je het totaalbeeld bekijkt, weegt een Lavamat wasmachine van AEG gemiddeld ongeveer 75 kg.

Besluit: Welke soorten AEG Lavamat wasmachines zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten AEG Lavamat wasmachines:

 • Wasmachine met voorlader
 • Bovenlader wasmachine

Wat onderscheidt een AEG Lavamat voorlader wasmachine en wat zijn de voor- en nadelen?

De meest verkochte AEG Lavamat wasmachines zijn de voorlader wasmachines. Een voorlader wasmachine van AEG is gemakkelijk te bedienen en offert daarvoor geen belangrijke functies op.

De AEG Lavamat wasmachine wordt aan de voorkant geladen, waardoor je de droger er bovenop kunt zetten of de wasmachine bijvoorbeeld in de keuken kunt plaatsen.

Voordelen
 • Veel functies
 • Onder-monteerbaar
 • Grote capaciteit
Nadelen
 • Maat

Een ander voordeel van de voorlader wasmachine van AEG is de capaciteit, die tot 9 kg bedraagt. Een nadeel van dit type AEG Lavamat wasmachine is de afmeting, want hij is relatief breed en neemt daardoor meer ruimte in dan een bovenlader wasmachine.

Wat zijn de kenmerken van een AEG Lavamat bovenlader wasmachine en wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals je aan de naam kunt zien, is een bovenlader AEG Lavamat wasmachine aan de bovenkant gevuld. Deze wasmachine is ideaal als de ruimte nogal krap is. Een nadeel is echter dat de maximale draagkracht 7 kg is.

Voordelen
 • Smal
 • Probleemloos herladen
Nadelen
 • Capaciteit
 • Niet geschikt voor plaatsing onder de vloer

Evenzo kun je een bovenlader wasmachine niet in de keuken integreren.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

In dit gedeelte willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om een AEG Lavamat wasmachine te evalueren en te vergelijken. Je moet je vóór de aankoop oriënteren op de volgende factoren:

Capaciteit

Een van de belangrijkste criteria bij het vergelijken van AEG Lavamat wasmachines is de beladingscapaciteit. AEG Lavamat wasmachines zijn verkrijgbaar met een laadvermogen van 6, 7, 8 en 9 kg. De grootte van het huishouden speelt bij deze beslissing een belangrijke rol. Hoe meer mensen, hoe meer vuile was.

Snelheid

Dit criterium heeft betrekking op het aantal omwentelingen per minuut van de AEG Lavamat wasmachine. Hoe meer toeren een wasmachine maakt, hoe droger het wasgoed na de wascyclus zal zijn.

Delicate kledingstukken moeten op een laag centrifugetoerental gewassen worden.

Het maximale centrifugetoerental van AEG Lavamat wasmachines ligt tussen 1.400 en 1.600 toeren per minuut. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de wasmachine niet overbelast wordt om te voorkomen dat het wasgoed gaat draaien.

Waterverbruik

Om ervoor te zorgen dat je AEG Lavamat wasmachine je na aankoop zo weinig mogelijk kost, moet je op dit punt op het waterverbruik letten. Dit zou niet alleen goed zijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Gelukkig is het verbruik in deze categorie betrekkelijk gering. Je kunt dus geen slechte beslissing nemen als je deze factor in overweging neemt. Gemiddeld verbruikt een AEG Lavamat wasmachine 10.000 L per jaar, wat overeenkomt met ongeveer 40 euro.

Energieverbruik

Een andere factor die je portemonnee beïnvloedt is het energieverbruik van de AEG Lavamat wasmachine. Alle nieuwere AEG Lavamat wasmachines hebben een A+++ energie-efficiëntieklasse.

AEG Lavamat Waschmaschine-2

Je kunt je portemonnee blij maken met de energiebesparende programma’s. Wasmachines hebben tegenwoordig een ECO knop waarmee je energie en water kunt besparen.
(Image source: pixabay.com / mohamed_hassan)

Ondanks dat ze dezelfde efficiency rating hebben, varieert het energieverbruik van AEG’s Lavamat wasmachines naargelang het model. In tegenstelling tot het waterverbruik is het bereik van het energieverbruik veel groter.

Het laagste energieverbruik per jaar is ongeveer 76 kWh en loopt op tot ongeveer 173 kWh. Berekend over een periode van 5 jaar, komt dit verschil in verbruik overeen met ongeveer 120 euro.

Gewicht

De laatste factor, het gewicht, moet je niet over het hoofd zien als je een AEG Lavamat wasmachine koopt. Zoals gezegd weegt een Lavamat wasmachine van AEG tussen 68,5 en 79 kg. Als je een vaste woonplaats hebt, lijkt het gewicht misschien niet zo belangrijk, want je zult de wasmachine niet hoeven te verplaatsen als je hem eenmaal gekocht hebt. Als je echter van plan bent vaak te verhuizen, kun je beter een lichtere wasmachine kiezen.

Interessante feiten over de AEG Lavamat wasmachine

Waar worden AEG wasmachines geproduceerd?

Momenteel fabriceert AEG, dat in 1994 door Electrolux werd gekocht, al zijn wasmachines in Olawa, Polen, een klein stadje in de buurt van Wroclaw. Dagelijks worden daar ongeveer 4.700 wasmachines gemaakt.

Met welke garantie komt de Lavamat wasmachine van AEG?

De AEG Lavamat wasmachine heeft een garantie van 2 jaar. Volgens de fabrikant vervallen claims voor defecten onder de garantie twee jaar nadat het apparaat door de dealer aan de koper is overhandigd. Als je je AEG Lavamat wasmachine echter commercieel of in gemeenschappelijke ruimten wilt gebruiken, is de verjaringstermijn zes maanden.

Afbeelding bron: Bilanol/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies