Laatst bijgewerkt: 23-07-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

51Bestede uren

17Beoordeelde onderzoeken

82Verzamelde opmerkingen

Een droger van AEG zorgt voor knuffelzachte handdoeken en doet dat in korte tijd. Een heerlijk hulpje bij de wasverzorging. Dankzij de verschillende functies kan iedereen de juiste AEG droger voor zijn huis vinden.

Of het nu een warmtepompdroger, een condensdroger of een luchtafvoerdroger is, alle modellen combineren snel drogen van wasgoed met nieuwe technologieën waardoor je energie en elektriciteitskosten bespaart met een droger van AEG.

Onze AEG droger test 2021 geeft je een overzicht van de verschillende types met hun voor- en nadelen. Je kunt ook meer te weten komen over AEG drogers. We hopen dat deze kennis je beslissing zal vergemakkelijken.
Belangrijk om te weten

 • Een droger van AEG biedt een gemakkelijke manier om je pas gewassen kleren snel te drogen. Hier wordt het droogproces via verschillende programma’s zeer efficiënt uitgevoerd.
 • AEG drogers verschillen in hun technologie. Er worden warmtepomp- en condensatiedrogers aangeboden, die het vocht in de droger condenseren. De afzuig-luchtdrogers leiden de vochtige, warme lucht via een afvoerslang naar buiten.
 • Met hoge energie-efficiëntieklassen (A+++, A++) behoren warmtepompdrogers tot AEG’s meest efficiënte drogers. Ondanks de hoge aanschafkosten kunnen ze overtuigen met lage totale kosten.

Aeg Droger: Onze selectie

Shopgids Aeg Droger: Alles wat je moet weten

Voordat je een wasdroger koopt, moet je het onderwerp goed bekijken. Daarvoor bieden we je steun in de vorm van de belangrijkste vragen, die je moeten helpen een overzicht te krijgen van AEG drogers.

Wat onderscheidt AEG drogers van andere fabrikanten?

AEG wasdrogers zijn in heel Duitsland bekend en overtuigen door innovatieve technologie. AEG biedt wasdrogers met individuele deurscharnieren.

Dit betekent dat je zelf kunt bepalen naar welke kant de deur van de droger opengaat. Dit betekent dat de plaats van installatie flexibel gekozen kan worden en in de loop van de tijd zonder problemen kan veranderen.

AEG Trockner-1

Wasmachines en drogers worden vaak naast elkaar of boven elkaar geplaatst om het versgewassen wasgoed zo kort mogelijk te houden. Hier is een variabel deurscharnier voordelig, zodat de deur van de droger niet in de weg zit.
(Image source: pixabay.com / stevepb)

Bovendien herkennen sommige modellen de hoeveelheid en vochtigheid van het wasgoed vanzelf en kiezen zo automatisch het juiste programma. Dit bespaart je energie en tijd.

Bovendien onderscheiden AEG drogers zich van die van andere fabrikanten door het AbsoluteCare® systeem. Dit regelt de trommelbeweging en de temperatuur om kleding zo zacht mogelijk te drogen.

Tegen welke prijzen worden AEG drogers verkocht?

De prijzen van AEG drogers lopen sterk uiteen. Een investering van 350 – 1300 € is nodig voor een droger van AEG, waarbij het type droger in de eerste plaats de prijs bepaalt.

Type Prijs
Warmtepompdroger ca. 700 – 1300 €
Condensdroger ca. 430 – 570 €
Afvoerluchtdroger ca. 350 – 450 €

De aanschafprijs van een droger hangt niet alleen af van hoe hij werkt, maar ook van andere kenmerken, zoals grootte, energie-efficiëntie of programmakeuze. Maar daarover meer in het volgende hoofdstuk.

Waar kan ik reserve-onderdelen voor een AEG droger krijgen?

Veel gebruikers vragen zich vóór de aankoop af hoe te handelen als de AEG droger problemen geeft. Met AEG is dit heel gemakkelijk.

In de online winkel van de fabrikant vind je een grote keuze aan reserve-onderdelen. Als je handig bent, kun je ze zelf vervangen.

Om de juiste onderdelen te krijgen, vraag je op de homepage gewoon naar het produktnummer van het apparaat en je krijgt de juiste onderdelen en accessoires voor je toestel.

Welke alternatieven zijn er voor AEG drogers?

Als je thuis geen droger hebt en niet van plan bent er in de nabije toekomst een te kopen, kun je hier alternatieven vinden die ook je wasgoed drogen.

 • Wasmachine-droger: Dit is een combinatie van een wasmachine en een droger in één apparaat. Deze 2-in-1 apparaten besparen ruimte in je huis en geld in je portemonnee, want ze vormen één apparaat in plaats van twee aparte.
 • Wasrek: Een gewoon wasrek is ontworpen om je pas gewassen kleren aan een aluminium standaard te hangen. Het voordeel is dat kledingrekken in elke supermarkt tegen een redelijke prijs verkrijgbaar zijn. Ze kunnen in de bijkeuken geplaatst worden, maar ook in de tuin, op het terras of balkon.
 • Roterende wasdroger: Roterende wasdrogers worden in de tuin geplaatst. Ze worden vaak geleverd met een in de grond gezette standaard die het waslijnnet vasthoudt. Wasgoed kan gedroogd worden op een spinnenwebachtige standaard. Het weer kan echter het plan van droge was bederven als het plotseling begint te regenen.

In zuidelijke steden worden ook waslijnen opgezet om kleding buiten te drogen – vaak in kleine steegjes of straten.

AEG Trockner-2

Felgekleurde accenten – in zuidelijke steden worden kleren vaak in de warme lucht gedroogd. Zo wordt de kleding snel gedroogd zonder elektriciteit te gebruiken.
(Beeldbron: unsplash.com / Marco Secchi)

De laatste twee alternatieven zijn gunstig voor alle elektriciteitsbespaarders. Ze vergen allebei geen energie behalve spierkracht om op te zetten en te laden.

Besluit: Welke soorten AEG drogers zijn er en welke is de juiste voor jou?

Als je meer specifiek geïnteresseerd bent in een AEG droger, kom je drie verschillende types tegen. Drogers worden onderverdeeld naar hun functie. Dit resulteert in de volgende categorisering:

 • Warmtepompdroger
 • Condensdroger
 • Droger met uitlaatlucht

Deze soorten worden dan nader toegelicht. Je krijgt ook een vergelijking van de voor- en nadelen van elk model, zodat je daarna de juiste AEG droger kunt kiezen.

Wat zijn AEG warmtepompdrogers en wat zijn hun voor- en nadelen?

In een warmtepompdroger wordt het vochtige wasgoed eerst met hete lucht voorgedroogd. Het vocht dat door het droogproces in de trommel ontstaat, condenseert op de warmtepomp en wordt zo opgevangen als condenswater.

Een koelvloeistof onttrekt de warmte aan de lucht en slaat die op als energie. De energie wordt samen met nog meer energie gebruikt om de lucht opnieuw te verwarmen, die op zijn beurt in de trommel wordt gevoerd.

Een van de voordelen van een warmtepompdroger is dat hij zuinig is. Door de energie te hergebruiken, kan het elektriciteitsverbruik worden verminderd.

Bovendien neemt de vochtigheid in de kamer niet toe door het gesloten circuit, wat schimmelgroei kan voorkomen.

In tegenstelling tot andere modellen heeft een warmtepompdroger geen afvoer voor afvalwater of afvoerlucht nodig, want het afgezogen water wordt opgevangen in een reservoir en na het droogproces geleegd.

Voordelen
 • Zuinig elektriciteitsverbruik
 • schimmelpreventie
 • Geen aansluiting voor afvalwater of afvoerlucht nodig
 • gunstige totale kosten
Nadelen
 • Complexe reiniging
 • Dure aankoop

Dit is ook een van de nadelen van deze drogers. Behalve het stoffilter, dat na elk gebruik schoongemaakt moet worden, moet ook het condenswaterreservoir geleegd worden.

Bovendien behoren AEG warmtepompdrogers tot de duurste AEG drogers, ze kosten ongeveer 700 – 1300 €. Ze verbruiken echter veel minder elektriciteit dan andere soorten drogers.

Wat zijn AEG condensdrogers en wat zijn hun voor- en nadelen?

Een condensatiedroger is een droger die condensatie gebruikt. Nadat de lucht in de droger verwarmd is en het pas gewassen wasgoed het vocht aan de lucht in de trommel heeft afgegeven, wordt het afgekoeld door koele omgevingslucht via een condensor.

Hierdoor condenseert het water en de koele lucht wordt dan weer verwarmd. Net als bij de AEG warmtepompdroger wordt het condenswater van een AEG condensdroger opgevangen in een speciale bak.

Net als het pluizenfilter moet dit na elk droogproces geleegd worden. Dit gebeurt met de hand in slechts een paar stappen.

Voordelen
 • Lage aanschafkosten
 • flexibele plaats van installatie
 • gemakkelijke hantering
Nadelen
 • Veel onderhoud
 • hoog energie- en stroomverbruik

De ingebouwde condensor en het condenswaterreservoir hebben het voordeel dat de condensordroger overal opgesteld kan worden, zolang er maar een stroomvoorziening is.

Bovendien zijn de aanschafkosten lager dan voor een warmtepompdroger. Het elektriciteitsverbruik is echter verhoudingsgewijs hoger dan met de hierboven beschreven droger.

Wat zijn AEG luchtafvoerdrogers en wat zijn hun voor- en nadelen?

De geventileerde luchtdrogers van AEG zijn de goedkoopste modellen in de test. De manier waarop ze werken is heel eenvoudig te begrijpen.

Door de trommel te draaien en verwarmde lucht toe te voegen, wordt het wasgoed gedroogd.De vochtige warme lucht uit de trommel wordt via een slang uit de droger geleid.

Dit kan gemakkelijk tot schimmelvorming leiden, maar een open raam of een speciale raamopening met een afzuigslang kan helpen. De luchtafvoerdrogers van AEG drogen vaak sneller dan andere drogers, wat je tijd kan besparen.

Voordelen
 • Goedkoop in aanschaf
 • Waar voor je geld
 • Sneldrogend
Nadelen
 • Ventilatie nodig
 • Complexe installatie
 • Hoog energieverlies

Behalve het pluizenfilter schoonmaken, moet ook de uitlaatslang van tijd tot tijd schoongemaakt worden. Omdat een verstopte slang de toch al hogere energievraag verhoogt.

Omdat de energie niet hergebruikt kan worden, is het energieverbruik hoger dan bij de andere drogers van AEG.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Sta je op het punt een AEG droger te kopen? Hier zijn de belangrijkste criteria die je moet overwegen voor je een aankoop doet.

Deze kenmerken zijn onder andere:

We hopen dat je deze criteria kunt gebruiken om de verschillende modellen te vergelijken en te evalueren en dan de juiste droger voor je te kiezen.

Capaciteit

Vooral het draagvermogen is belangrijk bij de aankoop. Je kunt kiezen uit drogers met een maximum capaciteit van 7 tot 9 kg.

Een AEG droger met 7 kg is voldoende voor een gezin van 4.

De gewichtsopgave heeft altijd betrekking op het gewicht van het droge wasgoed. Het is een voordeel als het laadvermogen van de droger overeenkomt met dat van de wasmachine. Grote voorwerpen zoals dekbedden of winterjassen kunnen in een 7 kg droger gedroogd worden.

Je bent dus al goed uitgerust met de kleinere modellen van AEG. Voor grotere gezinnen zijn de droogkasten met een capaciteit van 8 – 9 kg ideaal.

Energie-efficiëntie

AEG drogers worden beoordeeld van A+++ tot C voor energie-efficiëntie. In de volgende tabel krijg je een overzicht van de energie-efficiëntieklassen van de verschillende modellen.

Type Energie-efficiëntieklasse
Warmtepompdroger A+++, A++
Condensdroger B
Afvoerluchtdroger C

Hieruit blijkt dat de warmtepompdrogers de energiezuinigste drogers in het AEG assortiment zijn.

Energieverbruik per jaar

Het energieverbruik van AEG drogers hangt natuurlijk samen met de energie-efficiëntieklassen. Ze geven ook aan hoeveel elektriciteitskosten je per jaar moet verwachten.

Het gemiddelde energieverbruik vind je in de tabel hieronder.

Type Energieverbruik per jaar Kosten bij 30,5 cent/kWh
Waterpompdroger ca. 177 – 259 kWh ca. 54 – 79 €/jaar
Condensdroger ca. 504 kWh ca. 154 €/jaar
Afvoerluchtdroger ca. 510 kWh ca. 156 €/jaar

Hieruit blijkt dat de AEG warmtepompdrogers het zuinigst zijn in de vergelijking en ook over de hele linie overtuigen door de hogere aanschafkosten.

Uit energetisch oogpunt zou je de droger vol moeten laden in plaats van drie paar sokken te drogen. Tip voor kleinere hoeveelheden: Verzamel de drogerwas van 2 wasbeurten om elektriciteit te besparen.

Bij het jaarverbruik moet echter altijd rekening gehouden worden met het aantal droogbeurten, de keuze van de programma’s en de capaciteit van de droger.

Programma selectie

Sommige van de AEG drogers hebben een automatisch detectieprogramma dat het optimale droogproces mogelijk maakt. Deze meet voortdurend de vochtigheid in de trommel en past de droogtijd daaraan aan.

Bovendien hebben AEG drogers programma’s die speciaal aan de soort inhoud zijn aangepast. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Beddengoed
 • Zijde
 • Wol
 • Sportkleding

Maar er kunnen ook programma’s gekozen worden voor gemengde weefsels of katoen die verschillen in restvocht:

 • Kast Droog
 • Extra droog
 • Droog strijken

Bij andere AEG modellen is het ook mogelijk de starttijd van de droger te programmeren. Zo kun je de droger zo programmeren dat je de pas gedroogde was direct na het werk weg kunt zetten.

Interessante feiten over AEG drogers

Als je een AEG droger gekocht hebt of je wilt je verder verdiepen in het onderwerp AEG drogers, dan vind je hier interessante informatie over het gebruik van een droger. Bovendien is er een klein inzicht in het assortiment van het merk AEG.

Welk textiel kan in een droger?

Voor jou als drogerbezitter is het natuurlijk vooral belangrijk te weten welke wasgoed geschikt is voor een droger.

AEG Trockner-3

Handdoeken, beddengoed en ondergoed zijn het meest geschikt om in een AEG droger te drogen. Dit maakt het textiel behaaglijk en zacht zonder wasverzachter.
(Image source: pexels.com / Dom J)

Hier vind je een lijst van welke kleren het best in de droger kunnen:

 • Handdoeken
 • Theedoeken
 • Beddengoed, dekbedden en kussens
 • Katoenen ondergoed
 • Sokken
Het drogersymbool is een vierkant met een cirkel.

Bij elk kledingstuk zijn verzorgingsvoorschriften gevoegd. Als je daar het symbool van een droger vindt, kun je het in de AEG droger drogen.

Maar als het symbool doorgestreept is, is het beter een droogmolen of droogmolen te gebruiken.

Als het symbool ook een stip vertoont, is voorzichtig drogen met minder warmte aan te bevelen. Als er twee stippen staan, kun je het textiel drogen zonder verdere bijzonderheden.

Met welke garantie worden AEG drogers geleverd?

Net als op alle andere elektrische apparaten krijg je op AEG drogers 2 jaar garantie. Als je je droger op de AEG homepage registreert, krijg je 10 jaar garantie op de motor.

Een paar details en de garantie is vervijfvoudigd! Met deze kleine hoeveelheid tijd kun je een dure reparatie of vervanging door een nieuw apparaat in een garantieprobleem veranderen.

Waar kan ik mijn AEG droger laten repareren?

Als je droger plotseling niet meer soepel loopt of vreemde geluiden maakt, biedt AEG een reparatiedienst. Na het maken van een afspraak kunnen ook grote toestellen onderzocht worden.

AEG Drying biedt een heel handige service. Je boekt een afspraak met de klantendienst en je droger wordt door een technicus onderzocht en zo nodig direct gerepareerd.

Hoe maak ik een AEG droger schoon?

Om hygiënisch drogen te garanderen, moet het pluizenfilter van de AEG droger na elke cyclus schoongemaakt worden.

Dit wordt meestal in een paar eenvoudige stappen verwijderd, schoongemaakt en weer geïnstalleerd. Behalve hygiëne voorkomt dit ook verstopping en oververhitting van het toestel.

Bovendien moeten de rubberen afdichtingen en de deuropening af en toe schoongemaakt worden om te voorkomen dat er vuil op het pas gewassen wasgoed achterblijft.

Bij condens- en warmtepompdrogers moet ook het condenswaterreservoir geleegd worden. Deze bak moet ongeveer vier keer per jaar schoongemaakt worden.

Om dit te doen is het voldoende om het vuil met een vochtige doek te verwijderen. Bovendien moet de warmtewisselaar ook regelmatig schoongemaakt worden.

Hoe je dit doet, vind je in de gebruiksaanwijzing. Uitlaatluchtdrogers moeten ook verder gereinigd worden.

De uitlaatslang moet vier keer per jaar met warm water schoongemaakt worden om afzettingen te voorkomen.

Welke andere producten biedt AEG aan?

AEG is in Duitsland heel bekend om zijn huishoudelijke apparaten. Behalve drogers biedt AEG ook de volgende apparaten aan:

 • Fornuizen, ovens, magnetrons, ..
 • Koelkast, vriezer, ..
 • Vaatwasser
 • Wasmachines, was-droogcombinaties, stoomstrijkijzers, …
 • Stofzuigers, handstofzuigers, raamstofzuigers, ..
 • Airconditioners

Zo is AEG een alleskunner in huishoudelijke zaken. Je vindt alles wat je nodig hebt voor koken, wonen en schoonmaken bij deze fabrikant.

Afbeelding bron: pexels.com / Gratisography

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies